Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 21

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ, PÍSMENKA SE ZVĚTŠÍ A LÉPE SE ČTE. 

 

Náhledy fotografií ze složky Jarmilka zhubla 20kg


 

Komentáře

Přehled komentářů

Motivace pro začínající

(Eva, 13. 6. 2010 22:02)

Už to, že si to tady čtete, znamená, že nějaký zájem nebo motivaci o tyto otázky máte.
Motivace, bych řekla podle mne, že je nestabilní - vnější a stabilní - vnitřní. Dokud u mne byla ta vnější, šaty, srovnávání s odtatními ženami, bylo to málo a nikdy jsem ve spěchu života neuspěla. Teprve, když jsem nad tím začala opravdu přemýšlet a povýšila zájem o zdravou výživu a pohyb na úroveň jednoho z koníčků, bylo to už dobré, ale ne úplně dostačující. Byl to první krok, pak se objevily vnitřní problémy a podezření na nemoci a to byl u mne ten správný popud fakt se do toho pustit. Pak se z toho zájmu stal koníček vášnivý a pro moji osobu zajímavý, nepletu, nešiji, jen zašívám, zahrada se u nás z větší části jen seká, pěstuji jen to, co opravdu zužitkuji a co se pěstovat vyplatí, neřeším zbytečnosti a malichernosti, nepomlouvám a věnuji se jen tomu, co má pro mne smysl. Tím mi zbývá čas i na cvičení a tvorbu těchto stránek.
Shrnu to, základní motivací bylo u mne zdraví.
Člověk si musí uvědomit, že všechny svetry, buchty, hádky, závist a záhony jsou pomíjivé, ale zdraví má jen jedno a pokud si ho zničí nevratně, nemůže nic dělat a bude ho to mrzet.
Hodně velkou motivací je také zlepšení kvality života, hlavně u mladších klientek, mají po zhubnutí více zájmů, přátel a více je baví aktivní způsob života a děti si s nimi užijí více radosti.
Společně si tu dáváme výsledky a fotky a podporujeme se, protože není možné zanedbávat psychiku, aby nikdo neměl pocit, že dělá něco bez smyslu a dělá to sám. Sounáležitost je hodně důležitá.
Dobré je si číst knížky s takovými tématy, vést si záznamy o váze a být realista, nečekat že zhubnu 10 kg za 14 dní.
Kupte si kalhoty menší o velikost, levné, ale s pevným pasem a radujte se, jak se do nich dostanete.
Veďte si i přehled cvičení, třeba 20 minut každý den, klidně cvičte v legraci s dětmi nebo při hudbě, kterou máte ráda a vyberte si celkově takový pohyb, co je Vám příjemný. Úspěšné je jen to, co má pro nás smysl, baví nás a je vlastně naším koníčkem.
Myslím, že péče o vlastní zdraví je tím nejsmysluplnějším zájmem ze všech, ale psala jsem jen své názory, třeba ostatní děvčata napíší něco jiného.

Pro začínající - jdeme na nákup

(Eva, 13. 6. 2010 22:00)

Od té doby, kdy jsem začala přemýšlet co koupit, mne začalo i nakupování potravin bavit.
Dívám se sice dále na ceny a akce, ale také na složení výrobků a na jejich zdravý charakter.
V oddělení zeleniny a ovoce využívám všech akcí hojně, pravidlo zelenina za zeleninu a ovoce za ovoce to umožňuje plně.
Představa kombince nasekané zeleniny a s nějakou pikantní zálivkou dává miliony kombinací chutí a to mne baví. Fajn je, že i moje rodina má saláty zeleninové i ovocné ráda.
U mléčných výrobků sleduji tři věci, obsah tuku, obsah živých kultur a zahuštění škrobem. Kde je zahuštění škrobem to neberu a ani výrazně tučné věci, mléko polotučné, kefírové nápoje nízkotučné, sýry se snažím také se sníženým obsahem tuku v sušině.
Pečivo vyhledávám minimálně pšenično žitné nebo vícezrnné, když mám velký záchvat zdravé výživy, beru jen černé.
oddělení lahůdek je pro mne zajímavé hodně a někdo by so myslel, že dietář do něj ani nejde, opak je pravdou, potřebuji vše zdravé i tady. Feferonkový salát smíchaný s trojnásobnou porcí sekaného zelí, poskytne pro naši rodinu rychlý ochucený zeleninový salát, balkánský sýr je dobrý do šopského salátu a žampionový salát nebo trocha rybích pepřenek jde také zamíchat do zeleniny.
Občas si dám také rybu kyselou, uzenou nebo sleďový závitek v aspiku.
Šunku vybírám většinou drůbeží, v poslední době beru většinou krůtí dětskou, ta má vysoký obsah masa. Dřív jsem chlapcům kupovala vše na množství, nyní , když se toho tolik nesní, kupuji raději méně a kvalitnější.
Maso? No maso u nás musí být, hojně jíme kuřecí, krůtí, také králíky a občas jim dělám i vepřové, ale já si udělám potom stejné jídlo třeba z kuřecího. Do číny jim zamíchávám ráda i fazole, aby se zvýšil obsah vlákniny a bílkovin v jídle.
Ryby mívám já častěji, chlapci tak dvakrát za týden.
Jako přílohy používám neloupanou rýži, brambory,dušenou zeleninu, kuskus, knedlíky jednou za čas, těstoviny jim normální a pro mne celozrnné.
Ani konzervované potraviny jsem nezatratila, používám fazole v nálevu, kukuřici do salátů, tuňáka ve vl.šťávě a v rajčatové omáčce a další ryby, jen ne v oleji.
Olej požívám slunečnicový a olivový, vzhledem k tomu, že jej nastřikuji rozprašovačem a neleji, tak ho moc nespotřebuji.
Cereálie, lupínky kupuji zásadně celozrnné, kukuřičné ne.
Na mazání máme Floru light nebo s olivovým olejem, to je myslím zase Rama.
Přeji příjemný nákup a úspěšný týden.

Upřesnění formulací

(Eva, 13. 6. 2010 21:45)

Testovalo 50 lidí.
Výsledek:
Klientky od 20 - 35 let úbytek 2,3 kg v průměru s přidáním pohybu 3 krát v týdnu.
Klientky od 36 do 49 let úbytek 1,4 v průměru s přidáním pohybu více než hodinu dvakrát za týden.
Klienrky od 50 - 68 let úbytek 1,1 v průměru s přidáním delší svižné procházky 4 krát za týden.
Muži to netestovali.
Střídali jsme:
1. den
běžný jídelníček vybraný z prvního měsíce.
2.den
Ráno nízkotučný bílý jogurt nebo dva, celozrnné lupínky 25 g , deset kešu přírodních oříšků - to ke všem třem hlavním jídlům a ke svačinám 250 g zelenina , část musela být podle hlavní zásady diety mrkev, však víte proč.
3.den
Ovocno zeleninové šťávy 1 litr ředěné 1:1 s vodou , voda s citrónem dle chuti a každé hlavní jídlo - šťáva + 50 g celozrnného černého pěčiva
4.den - bílý
a zase opakovat tři dny před tím.
Pokud se rozhodnete vyzkoušet také, napište výsledek!!!!!

Začátek

(Jana V3, 13. 6. 2010 20:24)

Dobrý večer paní Evo,
posílám první týdenní vážení.Cítím se fajn,držím se Vašeho rozpisu, mimochodem tu čokoládu jsem si nekoupila ( zatím).Hlad vůbec nemám, naopak mám pocit, že pořád jen jím.Dcery tvrdí, že už mám plošší břicho.
7.6.2010 83 kg
13.6.2010 79,6kg
Moc zdravím Jana.

1.měsíc

(Libuše P, 13. 6. 2010 11:15)

Dobrý den paní Evo,tak mám úspěšně 4 týdny diety za sebou,shodila jsem 6kg (je to málo?).Jídelníček mi vyhovuje,nemám žádné problémy ani hlad.Dodržuji vše dle vašich rad a snažím se taky každý den trochu cvičit.Pokračuji s dietou dále a zase se ozvu. S pozdravem Libuše P

Nedělní pozdrav

(Dáša N 60 let, 13. 6. 2010 11:10)

Dobrý den Evi,
posílám tabulku váhy za uplynulý týden. Jinak vše v pořádku.
7.5.2010 107,4
13.6.2010 98,9
Přeji hezký den Dáša

Nově testovaný týden

(Eva, 13. 6. 2010 8:56)

Testovalo 50 lidí.
Výsledek:
Klientky od 20 - 35 let úbytek 2,3 kg v průměru s přidáním pohybu 3 krát v týdnu.
Klientky od 36 do 49 let úbytek 1,4 v průměru s přidáním pohybu více než hodinu dvakrát za týden.
Klienrky od 50 - 68 let úbytek 1,1 v průměru s přidáním delší svižné procházky 4 krát za týden.
Muži to netestovali.
Střídali jsme:
1. den
běžný jídelníček vybraný z prvního měsíce.
2.den
Ráno nízkotučný bílý jogurt , celozrnné lupínky 25 g , deset kešu přírodních oříšků ke všem třem hlavním jídlům a ke svačinám 250 g zelenina , část musela být podle hlavní zásady diety mrkev, však víte proč.
3.den
Ovocno zeleninové šťávy 1 litr ředěné 1:1 s vodou , voda s citrónem dle chuti a každé hlavní jídlo + 50 g celozrnného černého pěčiva
4.den - bílý
a zase opakovat tři dny před tím.
Pokud se rozhodnete vyzkoušet také, napište výsledek!!!!!

váha

(Hana S-B, 52 let, 13. 6. 2010 5:08)

Dnes mám za sebou 7 měsíců jiného stravování a nový úbytek po měsíci je 1,1 kg.Nejsem s úbytkem spokojená, už jsem se snažila kombinovat jídelníček od paní Evy a svoji představu o jídle, ale dělám asi chybu , že i to své stravování nevážím.Musím si dávat velký pozor, abych žaludek nenaučila na velké porce.
13.11.2009....104,8
12.5.2010......80,3
12.6.2010......79,2
Přeji všem hezkou a snad už chladnější neděli.

Nyní jsem skončila s jedním jídelníčkem

(Eva, 12. 6. 2010 23:47)

Tak emaily odpovím zítra!!!!!!!!!!!!

lymfa

(Hanka Š, 12. 6. 2010 20:00)

Evi, na lymfu určitě běžte, je to fakt super, máme tu strašně šikovnou masérku a ta mi hodinu a půl hladí nohy, protože lymfa je těsně pod kůží a je to fakt nádhera, moc příjemný, jinak váha mi opět lehce hupla nahoru ale je to tím že jsem dnes dostala své dny a to si vždy připadám jak když mám prasknout.

Zdravím milá děvčátka

(Eva, 12. 6. 2010 14:44)

Já dnes chvíli pracovala kolem domu a nyní jedu na návštěvu ke kamarádce na chatu, ale večer odpovím emaily a budu zade pracovat, jen prostě potřebovala jsem si vydechnout a namočit se do vody.
V tom vedru si udělejte ovocný nebo šťávový den z detoxu, to je pro tělo v této situaci asi nejlepší.

Krasny den preji z daleka

(Iveta- londyn, 12. 6. 2010 12:51)

Evicko hlasim se po 14 dnech, vaha klesa tydne
1kg dolu, za 7 tydnu - 7.2 kg. Za tyden koncim jidelnicek a zacinam znova. Zhubla bych vic ale nemoc udelala svoje (3 tydny). Ale vubec mi to nevadi! Tolik jsem jeste nezhubla se zadnou dietou!! Dekuji a ozvu se brzy. P.S. Taky stale vazim porce, nejak se mi porad chce navysovat takze radsi to zvazim.. je to jistejsi.

Stále vážím

(Elena, 10. 6. 2010 18:50)

Jestli teda můžu malý příspěvek k těm porcím,držím dietu nebo lépe řečeno stravuji se zdravě už 6.měsíc a stále všechny porce vážím.Když si říkám už by to mohlo být v oku a nebudu vážit,nedá mi to a stejně zvážím a většinou mám víc,nevím asi mám šikmý oko nebo tak nějak podvědomě oči mají chuť na víc.Takže váha musí být moje kamrádka navždy i ta osobní!Jsou jen dvě možnosti nic mezi tím,ale mně to nevadí,je to chvilka.Všechny moc zdravím.

Re: Stále vážím

(JarkaZ, 11. 6. 2010 22:31)

Taky vážím a to bych to od ledna měla mít v oku určitě . ale dělám to spíš pro ověření. a tak yjsem zjistila ,že i třeba v těstovinách je váhový rozdíl semolinové jsou těžší než normální a u chleba to je taky podle druhu . u ovoce to neodhadnu ani náhodou.Máte pravdu je to chvilinka a já mám jistotu ,že si nevědomky nenavyšuju

stroj Tri Pollar

(Stáňa, 11. 6. 2010 21:40)

Děvčata byla jste některá na bezolestné liposukci se srtojem Tri Pollar a jaké máte zkušenosti .Děkuji za odpověď Stáňa

Re: stroj Tri Pollar

(Stáňa, 11. 6. 2010 21:43)

Je překlep je to BEZBOLESTNÁ

Pro Tynu:))

(Zuzka V., 11. 6. 2010 16:13)

Dobry den, uplne jsem se nasla ve Vasem prispevku a bylo to pro mne docela k zamysleni, protoze mame stejny problem s velkymi lytky a stehny. Pamatuji si, ze kdyz jsem mivala kdysi pri vysce 170cm "jen" 56kg, tak jsem mela porad depky ze silnych stehen a lytek. Ja jsem tehdy necvicila a ani neprovozovala zadny sport( tak si myslim, ze az se zase alespon trosku priblizim k teto vaze a budu mezitim cvicit, jak to delam ted, tak to mozna nebude az takovy problem ). Ale pokud mi preci jen me "kmeny" zustanou a ja nesezenu zadne hezke kalhoty, ktere jsem si vzdy musela kupovat vetsi, abych je doslova naprala pres stehna a pak mi smesne - fakt dost smesne - odstavaly v pase, tak se uz nebudu trapit a pujdu na liposukci. Zadne jine metode neverim, ze je trvala a dnes jsem objevila na netu, ze je i nejaka nova liposukce 3. generace - jeste nejakym vylepsenym silnejsim ultrazvukem( tudiz je to bezbolestne)- no proste znate to, zaplava informaci, tak se na to musim jeste podrobneji podivat atd., ale je fajn, ze ma clovek stale vice na vyber.
Diky pani Eve nyni pomalu ale jiste a hlavne ZDRAVE hubnu( za to ji patri me nehynouci a nekonecne diky), stala se ze me zase optimistka, a i kdyz zkousim hubnout jiz asi na milionty pokus, vzdycky, jakmile opravdu zacnu, ihned vidim vysledky - je to proste magie:))
Takze tim jsem chtela rici, ze jiz nesmyslne nevyhazuji penize za vsechny ty nesmysly na hubnuti, neposilam nikomu z netu penize za jeho radoby rady, ktere stejne nefunguji, ale mam jen tento jidelnicek - takze i pokud bych nemela penize na tu liposukci, v pohooode si na ni muze kazda z nas usetrit a jeste ji zbyde na nejakou paradu:))

Jinak jsem take nekde cetla, ze silnejsi lytka jsou znamenim, ze telo z nejakeho duvodu zadrzuje vodu. A k tomu cviceni: nedam dopustit na kalanetiku a na nohy je fakt dost dobra. A take jsem najednou ohebna jako kocka.

Tak zatim a preji Vam, at jste se sebou spokojena:))

Funguje to

(Jaroslava D, 11. 6. 2010 9:16)

Zdravím všechny hubnoucí i paní Evičku a posílám svoje výsledky v hubnutí.Zítra to bude přesně 2 týdny,co jsem se začala stravovat podle jídelníčku.Viděla jsem,jak to fuhguje na jiných,ale moc jsem nevěřila tomu,že to bude fungovat i na mě,protože jsem před tím provedla hodně hokus,pokusů o zhubnutí a nijak mi to nešlo,spíš jsem ještě přibírala.Takže teď ty výsledky:
začátek,29.5.81,4 kg
11.6.78,5 kg,to je úbytek o 2,90 kg.Zítra jsou u nás hody,jsem zvědavá,jak to zvládnu,budu se snažit,abych si to nepokazila.Přeji pěkný víkend.

Re: Funguje to

(Eva, 11. 6. 2010 9:29)

Doporučuji před jídlem, které nezapadá do diety, si pro sebe říct: "Chci být tlustá a potit se a nosit pytlovité oblečení", to zabírá.

Re: Re: Funguje to

(Dana L., 49 let, 11. 6. 2010 9:53)

Na mě funguje fígl Evičky - když otevírám bílé kino a něco bych si dala, zeptám se, jestli chci být štíhlá nebo upocená a chodit v neforemném pytli a lednici zavřu. Dokonce přesně jako Evička, když už jsem si dávala něco do pusy, tak mně to v hlavě přecvaklo a vyplivla jsem to. Někomu připadám, že jsem "hnutá", ale to mně nevadí. Neživí mě.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51

následující »