Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ještě jsem zapomněla napsat, že i vy všechny můžete vkládat své příspěvky.E

Zase masky

Kupovaná maska se zázračným účinkem, vyzkoušené:

Pokud chcete krásně zjemnit obličejík a vyhladit, poslala mi známá trochu čokoládové masky na obličej tady z netu z butiku Radost, moc jsem tomu nevěřila a jak dělám jídelníčky, natřela jsem to na obličej a zapomněla na to , nechala jsem to na obličeji 40 minut, pak to namočila a setřela dolů a fakt, obličej je krásně hlaďounký, mělo by stačit zadat do vyhledávače butik Radost a vyběhnou odkazy a tam někde v kosmetice to asi najdeme, já si to pořídím stojí to prý 139 Kč a je toho větší piksla.

Jablečná maska na suchou pleť

Jablko oloupeme, nastrouháme a smícháme s několika lžičkami tvarohu a olivového oleje. Naneseme na obličej a necháme působit 20 minut. Potom masku smyjeme vlažnou vodou.
Jablečná maska na mastnou pleť
Jablko oloupeme, nastrouháme, přidáme 200 ml mléka a povaříme, až vznikne hladká kaše. Necháme vychladnout, naneseme na 15 minut na obličej.

Tato maska je účinná také proti vráskám.

 

Osvědčená maska pro mastnou pleť.

Salátovou okurku oloupejte, rozmixujte a smíchejte s trochou bílého jogurtu.
Masku naneste na pleť a nechejte půspbit 15 minut. Potom pleť opláchněte vlažnou vodou a vysušte měkkým ručníkem.

Maska zbaví pleť přebytečného mazu, dodá jí vlhkost a vyčistí a stáhne póry.

S drobnými vráskami si poradí šťáva z hroznů.

Bobule hroznů rozřízneme na půl. Pleť potřeme hroznovou šťávou a necháme 10 minut působit. Potom obličej omyjeme vlažnou vodou.

 

Tvarohová maska s medem

150 g tvarohu
2 lžičky medu
1 žloutek

Uvedené suroviny smícháme do pěny a naneseme na tvář. Necháme půspbit 20 minut a smyjeme vlažnou vodou.

Kvasnicová maska s medem

120 g droždí
1 lžíce medu
4 lžičky smetany

Droždí rozdrobíme, přidáme med a smetanu. Smícháme na pastu a naneseme na tvář. Necháme působit 20 minut a smyjeme vlažnou vodou.

Kleopatřina maska

1 lžička medu
1 lžička plnotučného mléka
1 bílek

Uvedené ingredience našleháme a naneseme na tvář a krk. Necháme působit 30 minut a smyjeme vlažnou vodou.

Masky na mastnou pleť.

Vločková

Smíchejte 2/3 hrnečku horké vody a 13 lžic ovesných vloček, pak směs nechte ustát.
Přidejte 3 lžíce medu, půlku nastrouhaného jablka, 3 lžíce bílého jogurtu a umixujte do hladka.
Nechte působit 10 - 15 minut a pak smyjte teplou vodou.

Drožďová
Pár kapek citrónu a kostku droždí rozmíchejte s trochou teplé vody a naneste na obličej. Po 15 minutách masku sloupněte a její zbytky pečlivě odstraňte.

Bílková s citrónem
Z jednoho bílku ušlehejte sníh a přidejte lžičku citrónové šťávy. Naneste na obličej a nechte působit 20 minut. Smyjte vlažnou vodou.

Mrkvová
Z jednoho bílku ušlehejte sníh a rozmíchejte v něm dvě najemno nastrouhané mrkve.
Směs zahustěte moukou, až vznikne kaše.
Směs naneste na obličej a krk a po 15 - 20 minutách smyjte vlažnou vodou.

Jogurtová

Půlku smetanového bílého jogurtu naneste na obličej a nechte zaschnout. Smyjte ho vlažným plnotučným mlékem a nakonec obličej opláchněte studenou vodou.

Pomerančová pleťová maska na mastnou pleť
Pomeranč rozkrojíme na polovinu. Z jedné poloviny vymačláme šťávu, druhou polovinu pomeranče oloupeme a rozmixujeme.
Smícháme pomerančovou šťávu s rozmixovaným pomerančem a asi 5 lžícemi tvarohu.
Naneseme na pokožku a necháme 15 minut působit. Potom masku smyjeme vlažnou vodou.



Citrónová maska na stáhnutí pórů
Vymačkáme šťávu z poloviny citrónu a smícháme ji se lžící tvarohu a lžičkou medu.
Naneseme na tvář, necháme působit 15 minut a smyjeme vlažnou vodou.

Masky na vlasy

Medová maska pro lesk a hebkost vlasů
Smíchejte jednu lžíci medu a menší šálek ohřátého mléka. Jemně vmasírujte do vlasů a po několika minutách opláchněte. Vlasy budou o poznání lesklejší a hebčí.

Citrónový zázrak proti mastným vlasům a lupům
Trápí-li vás přespříliš jemné vlasy, alespoň jedenkrát týdně si po umytí vlasů šamponem opláchněte hlavu vlažnou vodou s troškou cukru a citrónové šťávy. Vlasy budou pevnější, lesklejší a méně se mastí.

Pokud máte potíže s lupy či šupinatou pokožku, citron je taktéž skvělou volbou. Vodou s citrónovou šťávou si opláchněte vlasy po každém umytí a budou skvěle vypadat i vonět.

Banánová maska proti lámavým a křehkým vlasům
Trápí vás vlasy lámavé a křehké? Rozmačkejte jeden banán společně se žloutkem z jednoho vejce a třemi lžičkami olivového oleje. Směs vetřete do vlasů, zabalte igelitem a ručníkem, který si nejlépe předem nahřejete. Nechte působit 20 minut a pak důkladně opláchněte.

Mandlová
Pokud nám zbyly doma mandle, rozmixujeme trošku sladkých mandlí se lžičkou jogurtu a necháme působit 20 minut na obličeji. Mandle zásobí pokožku výživnými látkami a také ji účinně zjemní.

V obchodech si můžeme koupit hydratační masky, které obsahují účinné látky pro udržení vlhkosti pleti. Maska z aloe vera a kořene ženšenu zlepšuje prokrvení pokožky, chrání ji a vypíná. Maska z mléka a medu dodá pleti jak mléčné proteiny, vyživuje ji a působí i protizánětlivě.

Rýžová maska

3 dl vody, 1 lžíce rýže

Do vody nasypte rýži a 20 minut povařte. Nechejte vychladnout a potom si ji naneste na 20 minut na obličej. Odstraňte vlažnou vodou.


Naprostou nezbytností je důsledné odlíčení před spaním, bez ohledu na to, jak jste unavená. Zbytky řasenky a očních stínů mají na svědomí oteklé a zúžené oči, make-up zase zabraňuje noční regeneraci pokožky. Používejte dobré denní krémy s UV faktorem a oční krémy a dopřejte své pleti tu a tam peeling nebo výživnou masku. Samozřejmě i pleť, která byla celý den bez líčidel, se musí na večer dokonale očistit, aby se přes noc mohla zregenerovat. Zbytečně dlouho nevystavujte pleť slunečním paprskům, daleko rychleji totiž stárne.

Základem každé kvalitní péče je čištění a do určitého věku (období dospívání) je dostačující - není třeba více kosmetických přípravků (věkovou hranici nelze blíže specifikovat, protože potřeby pleti jsou u každého individuální). Na čistění lze použít několik typů přípravků. Nejznámější je čistící mléko a následně pleťový tonik. Dále, dle tipu pleti lze použít čistící pěny nebo gely. Je dobré vytvořit si zásadu, že bez vyčištěné pleti nepůjdete nikdy spát! Když si na to zvyknete, rozhodně tím prodloužíte mladistvý vzhled vaší pleti - důvod je jednoznačný: čistá pleť má možnost se přes noc regenerovat

Speciální péče, kterou si dopřáváme pouze občas - dle potřeby naší pleti: peeling, pleťové masky. Peeling provádíme z důvodu odstranění zbytků staré pokožky a zároveň kvůli prokrvení (následně se mnohem lépe vstřebávají krémy či masky). Pleťovou masku bychom si měli aplikovat každý týden - nejlépe v čase, který věnujeme výhradně sobě (v době, kdy máme na sebe čas můžeme v klidu pečovat o své tělo i svoji mysl - relaxace s pleťovou maskou pro vás bude velmi příjemná).
Peeling není nezbytně nutný, protože i při pravidelném čištění pleti dochází k odstranění odumřelých kožních buněk. A nedoporučuje se v případě, že máte pleť citlivou a nebo, pokud trpíte praskáním žilek v obličeji - v tomto případě je peeling naprosté tabu!
Pleťové masky zajistí v ještě větší míře to, co naše pleť potřebuje. Základní rozdělení: čistící, výživné, hydratační a slupovací (mívají různé účinky od čistících až po výživné). Masky nanášíme vždy na vyčištěnou pokožku a mnohem lépe budou vstřebány, pokud před jejich aplikací podstoupíme horkou koupel (dojde k rozevření pórů pokožky).

 

Potraviny pro zdravou pleť

POMERANČE

Jsou značně zásadotvorné, více než citróny (mají +8, kdežto citróny +4). Obsahují rovněž více vitamínů, kromě jiných provitamin A, který v citrónech chybí.

Kromě toho obsahují pomeranče ve 100 g 0,058 mg vitamínu B1, 0,022 mg B2, asi 35 mg C, 0,2 mg PP a rovněž vitamíny P a B6. Draslíku mají ve 100 g asi 200 mg, sodíku – asi 3 mg, vápníku – asi 33 mg (ale například sušené fíky ho mají 200 mg), železa –0,4 mg, mědi – 0,08 mg a trochu dalších nerostných látek a stopových prvků.

Jejich albedo zrovna tak obsahuje vitamíny C a P, jejich fytoncidy rovněž ničí mikroorganismy a oranžáda, šťáva a další nápoje z pomerančů osvěžují a přinášejí úlevu při horečnatých onemocněních.

Co všechno grapefruity obsahují?

100 g grapefruitové dužiny (celý plod obvykle váží 200 až 250 g) poskytuje pouhých 117 kJ neboli 22 kcal. Je to zásadotvorné ovoce (+4). Obsahuje draslík (sodíku pouze 0,5 mg ve 100 g), vápník, hořčík, trochu železa (0,3 mg), fosfor a další látky.

Jako každé citrusové ovoce, mají i grapefruity značné množství vitamínů C (25-30 mg ve 100 g dužiny) a P, rovněž trochu vitamínů skupiny B, a dokonce – stejně jako pomeranče – malinko vitamínu E . Obsahují také kyseliny a nahořklé látky, které nejenže osvěžují za horkých dnů, ale rovněž usnadňují trávení tuků, povzbuzují vyměšování žluči, takže výsledkem je ubývání na váze. Vitamín C ve spojitosti s vitamínem P chrání organismus před vznikem křečových žil a sklerózou, proto bychom měli grapefruity vřele doporučovat, kdyby stály stejně jako jablka.



KIWI

 

- má vysoký obsah vitaminu C ( 74 mg/100 g ) a právě ten je významným antioxidantem, který se podílí na zdravém vzhledu kůže a chrání ji před předčasným vznikem vrásek. Nedostatek vitaminu C může způsobit drsnější, povadlejší a unavenější pleť a také žilky v obličeji.

MRKEV

 

Je cenným zdrojem beta - karotenu, který se v těle přemění na vitamin A. Ten je důležitý pro zdravou a vláčnou kůži i pro regeneraci tkání, napomáhá snižovat poškození kůže vlivem působení slunečních paprsků a zabraňuje předčasnému stárnutí kůže. Pokud je vitaminu A nedostatek, kůže je napjatá, bez elaszicity, suchá, později se objevují i suché šupinky a snáze se zanášejí póry.



MOŘSKÉ RYBY

 

Sardinky, makrely a losos jsou bohaté na omega-3 esenciální mastné kyseliny, posilují kůži, napomáhají v ní udržet vlhkost a zároveň přispívají k pružné a hladké pokožce. Suchá, poškozená, nerovná kůže bývá často známkou nedostatku právě tohoto typu mastných kyselin.


HROZNOVÉ VÍNO BÍLÉ

 

- obsahuje antioxidanty, které také najdete i v červeném vínu, červené hroznové šťávě, borůvkách či ostružinách. Vyznačuje se ochranným účinkem na srdce a prospívají novým buňkám a pčispívají k dlouhověkosti. Pomáhají kůži chránit před poškozením slunečními paprsky a před škodlivými vlivy z životního prostředí.

OLIVOVÝ OLEJ

 

- je bohatý na kyselinu olejovou a vitamin E. Zabraňuje vysoušení kůže, chrání srdce a cévy před aterosklerózou. Oliový olej udržuje mladistvý vzhled pleti, působí proti jejímu ochabování, přispívá ke zlepšení elasticity kůže, omezuje riziko vzniku pigmentových skvrn.


LISTOVÁ ZELENINA

 

- zelené druhy zeleniny, jako salát, petržel a špenát, udržují kůži, vlasy i oči v kondici, přispívají k obměně buněk a posilují velmi citlivou pleť. Listová zelenina obsahuje chlorofyl, který buňky chrání před bakteriemi a volnými radikály.


BORŮVKY

 

- obsahují antioxidant polyfenol, který si poradí s volnými radikály při opalování, chrání pleť před škodlivými účinky znečištěného životního prostředí, které na každého každodenně působí.Chrání pleť před předčasným vznikem vrásek.

VEJCE

 

- najdete v nich vysoké množství bílkovin, které jsou prospěšné pro udržení elasticity kůže. Vejce obsahují také biotin, který udržuje zdravé mazové žlázy, napomáhá v kůži udržet vlhkost a dodává pokožce celkovou svěžest a vitalitu.Nedá se jíst často, ale používá se do masek.


RAJČATA

 

- mají vysoký obsah antioxidantu lykopenu. Ten redukuje poškození kůže způsobené nadměrným slunečním zářením. Konzumace rajčat také podpoří snahu předcházet vzniku vrásek.

TIP: Vaječný žloutek je protivráskovým kouzelníkem. Máte-li neustále suchou pleť, vmíchejte dvě lžičky pomerančového džusu, jednu lžičku citronového džusu a několik kapek mandlového oleje do žloutku a na jednu hodinu naneste na pleť.

Myslím, že i zralá žena by měla o sebe pečovat, marná sláva, od přírody jsme krásné jen tak napůl a ta polovička ještě s věkem odchází. Je až s podivem kolik venku člověk potká starších žen kolem čtyřicítky, které jsou celkem hezké, ale naprosto zanedbané. Pro samou starost o své blízké nestíhají věnovat chvilku sobě. No a následky? V lepším případě to odnese jejich vzhled, v horším si partner všimne upravené a štíhlé spolupracovnice nebo sousedky, vezme za své důvěra ve vztahu,  rozpad dlouholetého manželství je potom jen otázkou času. Nebuďte obětavé a pracovité zase až moc.

Je dobré začít upřeným pohledem do zrcadla, uvědomit si, co máme pěkného , co zdůrazníme, co máme horšího, co je třeba potlačit, také je třeba sebekriticky zhodnotit stav pleti, obočí a horní ret. když se tak na sebe díváte, vezměte si tužku a papír, napište oči - např, blízko v sebe , zapadlé, kruhy pod očima , to byl jenom příklad. 

Takto si všímejte, žilek, pórů a chloupků. zpište si celou skutečnost a věřte, že každá z nás tam toho bude mít dost.

 Držme se toho, že většina nedostatků jde ovlivnit a korigovat.

Obočí je v dnešní době trendem tzv stříška, u kořene nosu se nechává přirozená linie, uprostřed obočí se dělá jemná špička a potom se kloní tenčí stranou dolů, začátel a konec obočí by měl být va stejném místě, nemá cenu si tedy zbytečně vytrhávat chloupky do úzkého obloučku, který je nemoderní, nepřirozený a navíc zvýrazňuje pokles víček.

Řekněme si otevřeně, že když se kolem sebe venku podíváte, tak i hezká žena s neupraveným obočím působí zanedbaně, ona so myslí ovšem , že je přirozená, no srostlé chlapské obočí není hezké ani na Mahuleně Bočanové.

Pokud si na tvar obočí netroufáte, svěřte ho kosmetičce, může jej i trochu jemně přibarvit a uvidíte velkou změnu. pozor, ale nesmí být moc tmavé, musí ladit s vlasy, blondýnky by měly mít pouze světle hnědé, jinak působí jako lehké holky, černovlásky hnědé tmavší, ale ne černé, to jejich obličeji dodá zbytečně tvrdý a starší výraz.

Jak se malovat pod obočím, nemusí se tam plácat vrstvy stínů, přece však náš pohled ovlivňuje vzdálenost oka a obočí. vzdálenost by měla být v ideálním případě taková, aby se tam vešlo ještě jedno oko, pokud je moc velká a nechceme si nad oko noc výrazně malovat, je dobré si tam alespoň zlehka rozetřít korektor o jeden až dva odstíny tmavší než je Váše základní barva pleti, nebude to nepřirozené, ale vykulení očí to příjemně zkoriguje.

No a nyní co dělat, když zjistíme, že je naše obočí blízko k oku a ještě máme trochu spadlá víčka věkem. víčko lze kupodivu, jak vím podle sebe touto korekcí nejen trochu zvýraznit, ale jakoby otevřít a rozzářit.

Zde bych raději poradila individuálně podle tvaru očí a obočí.

 

No a jedeme na očička.

jejich poloha - je základní věc, mohou být ideálně od sebe vzdálené a to je v tom případě, že by se mezi ně vešlo třetí očičko, pokud ne, máme je blíž k sobě než je ideál a pokud by se tam vešlo více očiček, máme je dál od sebe, než by měla být. Vše se dí zkorigovat jemným stínem buď přírodní barvy nebo barvy očí, lepší je postupně přechdná kombinace dvou jemných odstínů, která vady na pohled velice zmírní.

Kdo se nemaluje může použít pouze tělový stín tmavší a světlejší, bude vypadat přírodně a při tom o mnoho lépe.

Podle typu člověka se také řídí zvýraznění očí, to když máme zkorigovanou vzdálenost obočí od oka a očí navzájem, můžeme ještě oko zvýraznit.

1.Jemně  - pomocí řasenky

2.Trošku víc - pomocí jemné linečky štětečkem stínem v barvě oka

3.Více výrazněji u modrých a zelených očí linečkou stínem v barvě o dva odstíny tmavší než je barva oka.

4. U tmavých očí výrazněji hnědou nebo černou tužkou.

5. Tenkou linkou tekutou nad horními řasami

6. Tenkou linkou tekutou nad horními a pod spodními řasami, ale pozor, nespojovat, to by zmenšilo oko.

Pro které se rozhodnete nemohu bez fotky poradit.

Většina starších dam má pod očima také tmavší místa, neřku-li kruhy, ty nám tedy krásy nepřidají.

Ať se líčíte nebo ne, ani přírodní žena s nimi není pěkná. dělají její pohled smutný a tvář celkově dostává vzhled strhanosti a únavy. V současné době existuje mnoho korektorů v balení jako rtěnka, mají však různou mastnost, ty mastnější kryjí méně a sušší kryjí více, ale musí se občas na toaletě přejet poklepem, aby nevytvořily drobné čárečky, no na toaletu přece chodíme vícekrát za den, není tedy problém si pod oči poklepat nebo nanést slaboučkou vrstvičku znovu.

Tekutější rozjasňovače jsou sice populární a ale kryjí mílo a spíš se hodí na zesvětlení partií pod obočím, jak jsem psala výše.

Rty  jsou nám dány od přírody a podle mne se moc výrazné korekce nedají dělat, leda v televizi, když se udělá něco moc výrazného, je to poznat a člověk by byl v běžném životě za šaška.

 Krk - no u mladých žen a dívek bez problémů, u nás starších -  objekt péče. Pokud máte v noci klid, smíchejte si polévkovou lžíci mastného pleťového mléka a lžíčku olivového oleje, naneste na krk, dejte igelitový sáček a složenou plenku zavažte dokola. To dělejte podle možností 1 krát nebo 2krát do týdne, jinak o krk pečujte stejně jako o pleť obličeje, je náš a vrásčitý krk není pěkný, vzpomeňte si na některé starší zpěvačky.

Elastičnost zdrácí pokožka na krku nejen stárnutím, ale také vlivem stresu a špatným držením hlavy. Pro péči o pokožku krku jsou vhodné výživné, hydratační a omalzující masky. Krku můžete dpřát také jemný peeling a masáž. Pokožku na krku chrání také make-up. Proto si jej při líčení rozetřete nejen na tvář, ale také na krk.

Jogurtová maska na krk

Smíchejte bílý smetanový jogurt se lžící medu a naneste na krk. Nechejte působit 15 minut a potom smyjte vlažnou vodou.



Krk bez vrásek

Do jídelníčku zařaďte jablka. Osahují pektitn, který podporuje schopnost pokožky přijímat a uderžovat vlhkost.

Dopřejte si vitamín A, který dodoává pokožce hladkost a pevnost.
Červené hrozny zase obsahují flavonoidy, které pokožku napínají a zabraňují tak tvorbě vrásek.

Při spaní si nedávejte pod hlavu moc polštářů. Vysoké polštáře způsobují nepřirozenou polohu krku, napínají pokožku a podporují tak tvorbu vrásek.

Krásné vlasy

 
Trápí Vás lámavé či křehké vlasy nebo roztřepené konečky? Lesk, ztracenou vitalitu a v létě tolik potřebnou hydrataci jim dodá zlatožlutý banán. Vlasům dodáme vitamin A, B, K a také důležité minerály. Vitamíny v banánu dodají našim vlasům oslňující lesk a zahojí roztřepené konečky. Minerály, draslík a hořčík, dodají vlasům pevnost a pružnost. A navíc. Banán krásně voní. Banánová vůně Vašich vlasů vykouzlí úsměv na tváři po celý den.
Banánová regenerační maska na vlasy
Ingredience:

 

  • 1 banán
  • 1 vajíčko
  • 4 lžičky olivového oleje
Postup:
Rozmačkejte jeden banán  s jedním žloutkem a čtyřmi lžičkami olivového oleje. Směs vetřete do vlasů a zabalte igelitem a ručníkem, který si předem nahřejete. Nechte působit 20 minut. Pak důkladně opláchněte. Opakujte každý týden, než se vlasy zregenerují.
Banánová maska pro lesklé a pružné vlasy
Ingredience:

 

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje
Postup:
V zahřátém olivovém oleji rozpustíme med, přidáme rozmačkaný banán  a naneseme na vlasy. Hlavu zabalíme igelitem a ručníkem, který si předem nahřejeme. Doba působení je zhruba 15 - 20 minut. Pro snadnější vyčesávání z vlasů doporučujeme banán s ingrediencemi rozmixovat.
 

Náhledy fotografií ze složky 1 Moje hubnutí

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

sakra :D

(Anichqa, 7. 2. 2010 15:07)

Zrovna jsem dneska ráno sežrala poslední banán! :D a musím si obnovit vlásky

vyzkoušená maska

(Eva, 22. 9. 2008 23:04)

Rozmačkaný kousek zralého banánu, trošku vaječného žloutku a pár kapel olivového oleje, krásně osvěží, ale ležte, jinak opadá. Působí 15 minut a potom ji dejte dolů vlažnou vodou.