Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cviky na zpevnění obličeje a automasáž

 

Cviky na zpevnění obličeje

V průběhu prvních dvou měsíců cvičte denně, pak když začnete zaznamenávat změny, stačí pět minut třikrát týdně. Pokud není uvedeno jinak, cvičíme každý cvik 5–15krát, počet cviků přidáváme postupně.

Před začátkem cvičení „rozehřejte“ tvář – namažte ji kosmetickým olejíčkem nebo mastným krémem a zlehka poklepte konečky prstů po čele, tvářích, bradě.
Na noc střídejte normaderm noční, mandlový nebo olivový olej a oční krém každý den.

Cvičení pro krk.

Rozcvička. Překřižte ruce před obličejem, dlaň pravé ruky máte na levé tváři, dlaň levé ruky na pravé. Zlehka poklepávejte po tvářích, potom přejděte ke krku, postupujte zdola nahoru, asi jednu minutu.

Žirafa. Vystrčte kupředu spodní čelist, trochu přitom zdvihněte podbradek. V napjatém stavu s pomocí natažených krčních svalů napočítejte do pěti a uvolněte se.

Jablko. Zvedněte hlavu a otevřete ústa, jako byste chtěla kousnout do jablka, které před vámi visí na větvičce. Opatrně přitom co nejvíc napněte krční svaly. Po pěti sekundách se uvolněte.

Lev. Vyplázněte jazyk a přidržte prsty koutky úst. Opět co nejvíce napněte krční svaly na pět sekund a uvolněte se. Opakujte 3-10krát.

Pták. Sedněte si. Otočte hlavu vlevo, ramena zůstávají na místě. V co největším napětí krčních svalů vytrvejte do pěti a uvolněte se. Denně cvičte 3-6krát na každou stranu.

A nakonec: každý den provádějte masáž – něžnými krouživými pohyby pravé ruky masírujte levou stranu krku zespoda nahoru a potom i stranu pravou.

Cvičení podbradku

Kachna. Podržte prsty koutky úst a pokuste se spodní ret „spustit“ co nejníže. Svaly podbradku co nejvíce napněte, po pěti sekundách uvolněte.

Veverka. Roztáhněte spodní ret s pomocí prstů vložených do koutků. Napněte svaly podbradku, počítejte do pěti, povolte.

Delfín. Přitlačte prsty pravé ruky zespodu k podbradku a snažte se proti jejich tlaku otevřít ústa. Opět počítejte do pěti a uvolněte se.

Nakonec proveďte masáž. Oběma ukazováčky postupujte od středu podbradku krouživými pohyby do stran.

Cvičení pro rty

„O“ (jako Marilyn Monroe). Vyslovte zvuk O s ústy pěkně do kroužku. Napněte přitom svaly kolem úst, za pět sekund uvolněte a opakujte 5-10krát.

Ještěrka. Přitiskněte rty k zubům a v co největším napětí vytrvejte do pěti, pak povolte. Celkem 5-8krát.

Polibek. Ústa jako k polibku a rty vyšpulte co nejvíce. Počítejte do pěti a po uvolnění opakujte 5-8krát.

„U“ Hlasitě vyslovte U a postupně napínejte ústní svaly. Po pěti vteřinách a uvolnění zopakujte 5-8krát.

Pokud budete cvičit pravidelně, pocítíte už po týdnu zpevnění obličejových svalů. A to znamená, že jste na „zpáteční cestě“ ke svému mládí..

• vrásky kolem očí: vykulte oči jak nejvíc to jde, rychle mrkejte (tím podpoříte lymfatický oběh kolem nich)
• povislá víčka: povytáhněte prstem obočí a pomalu mrkejte
• vrásky kolem úst: semkněte rty jako při polibku
• povislé koutky: nafoukněte tváře, nasaďte úsměv široký až ke spánkům
• dvojitá brada: roztáhněte rty co nejvíc do stran (vyslovte široké "é") a vysuňte spodní ret dopředu a dolů


Obličejová jóga

Kdy a jak obličejovou jógu provádět

Nejvhodnější dobou pro cvičení je ráno nebo večer, kdy nejste nalíčená. Cvičte deset až patnáct minut denně, ale s posilováním to nepřehánějte. Ústní svalstvo můžete posílit jazykovými cvičeními, například jazykolamy, které znáte z dětství.

Cvik 1

Jak na to: Obličej uvolněte, zavřete oči a ústa nechte mírně pootevřená. Hlavu se snažte mít vytaženou z ramen. Pozvedněte bradu - jako byste chtěli tvář vystavit paprskům sluníčka. Přejděte do následující pozice.

Cvik 2

Jak na to: Snažte se stát stále vzpřímeně, oči zavřené a hlavu pomalu otočte doleva. To samé na druhou stranu. Tento nenáročný, ale účinný cvik vám skvěle propne kůži od lícní kosti až ke krku.

Cvik 3

Jak na to: Napodobte pohyb, jako když posíláte vzdušný polibek. Svaly v oblasti očí a čela mějte při tom naprosto uvolněné. Našpulením pusy vyrovnáte nejčastěji používané grimasy, které vytvářejí vrásky.

Cvik 4

Jak na to: Snažte se stáhnout všechny svaly ve tváři. Pro snadnější provedení zatněte v pěst v úrovni ramen. Vší silou zatněte současně s obličejem. Když povolíte, ucítíte příjemné uvolnění, svalstvo tím posilujete.

Cvik 5

Jak na to: V této pozici se zaměřte na horní polovinu obličeje. Zvedněte obočí, co to jen půjde, až se vám zvrásní čelo, a do široka otevřete oči. Mírně se usmívejte. Unavená shrnutá oční víčka budou rázem tatam.

Cvik 6

Jak na to: Při této pozici si možná budete připadat legračně, ale těšit se můžete z blahodárného účinku. Mírně otevřete ústa, vyplázněte jazyk přibližně do půli brady a nechte volně viset. Skvěle si protáhnete obličej.

Cvik 7

Jak na to: Všechny svaly v obličeji uvolněte, rty k sobě pevně přimkněte a snažte se naplnit táře vzduchem jako balón. Účinný trik na propnutí pokožky v oblasti úst a nosu, kde nejčastěji vznikají vrásky od smíchu.

Cvik 8

Jak na to: Nechte tvář uvolněnou, ústa mohou zůstat mírně pootevřená, a očima přejíždějte z leva doprava. Aby vás nebolely oči, mějte stažené svaly v oblasti spánků. Uvolníte tak povislá víčka.

Cvik 9

Jak na to: Nyní se soustřeďte na spodní polovinu obličeje. Mírně našpulte pusu a pevně semkněte rty k sobě. Do cviku by měla být zapojena brada a tváře až po lícní kosti. Vydržte tak několik vteřin a povolte.

Cvik 10

Jak na to: Zavřete oči, uvolněte tvář, ústa nechte zavřená a střídavě zatínejte a povolujte svalstvo v okolí spánků. Tento 'cvik' vám spolehlivě vypne čelo. Teď už byste měla být dokonale uvolněná.

Obecně:

Jak na povislou nebo dvojitou bradu?

Vyslovte široké "e" a roztáhněte koutky rtů co nejvíce do stran.

Jak na povislé tváře?

Doširoka se usmějte a snažte se při tom zvednout střed tváří až ke spánkům.

Jak na pokleslé koutky úst?

Protáhněte koutky do mírného úsměvu tak, aby tvarem připomínal rohlík. Pak je uvolněte a

Jak na povadlá oční víčka?

Přidržte si prstem o něco výše jedno obočí a střídavě zavírejte a otevírejte oko.

Jak zpevnit celé obličejové svalstvo?

Obličej dokonale protáhnete, když vypláznete jazyk, vytřeštíte oči a zařvete bojovné "Áááá.."

 

Automasáž obličeje - Jak lépe vypadat a lépe se cítit?

Hladká pokožka, uvolněné rysy obličeje a stejnoměrná pleť - zde pomáhá pravidelná masáž zcela přirozeně tomu, abyste lépe vypadali. Zbavuje tkáň škodlivin, podporuje prokrvení  a odstraňuje  odumřelé šupinky z kůže. pokožka působí podstatně svěžeji a zdravěji. Díky uvolňujícímu účinku masáž také brání tvoření vrásek.


K masáži pro krásu nepotřebujete víc než čtvrthodinu. Může se stát pevnou součástí večerní toalety nebo se dá samozřejmě provést v jakékoliv klidné chvilce. V práci pomáhá automasáž obličeje k vyčištění hlavy a uvolnění před následující činností.

Naladit se na masáž
Položte si ruce na tvář a zavřete oči. Zcela se soustřeďte na následující masáž. Zhluboka se nadechněte, vydechněte a poslouchejte svůj dech.

Vyhlazení pokožky
Položte si obě ruce na čelo, aby se špičky prstů střetávaly uprostřed. Tlak se může stupňovat. Masírujte špičkami prstů obou rukou oblast podél svého obočí. Začněte u kořene nosu a táhněte prsty rovnoměrně směrem až k počátku vlasů na spáncích.
Pokračujte v masáži pod obočím. Začněte u vnitřního očního koutku a obkružte oko až ke spánkům. Položte bříška prstů ke kořeni nosu a masírujte oblast pod očima směrem ven až k vlasům. Prsty sledují obrys oka. Tato masáž může zmírnit váčky pod očima a vyhladit kolmé vrásky mezi obočím.
Tváře vyhladíte tak, že masírujete kousek po kousku oblast  od nosu k uším. Začněte pod kořenem nosu a masírujte celou oblast tváří postupně stále níž, až dospějete k nozdrám.
Přiložte špičky prstů na bradu. Masírujte ji od důlku obloukem nahoru až k uchu. Sevřete ruce v pěst a přiložte prstní články pod střed brady. Poté natahujte tkáň tahem pěstí směrem ven k uším. Kůstky přitom tlačí proti čelistní kosti.
 

Dobré prokrvení pro svěží vzhled.
Znovu začněte na čele. Silně jej protřete špičkami prstů a palci obou rukou. Položte ruce na spánky a prsty je kruhovitě třete. Nevyvíjejte při tom příliš mnoho tlaku, tření by nemělo bolet.
Namasírujte obočí, čímž podpoříte prokrvení oblasti očí. Položte palce pod obočí a ukazováčky nad ně. Palcem proti ukazováčku třete oblast kůže pod obočím. Držte se při tom u oblouku obočí a tlačte ho proti kosti, která lemuje oční důlek. Začněte u kořene nosu a propracovávejte se ven, až ke spánkům. Pokud máte napuchlé oči, jako třeba při rýmě, může je trochu vyhladit tahání. Uchopte malé kousky kůže mezi špičky palce a ukazováčků  a trochu je povytáhněte.  Takto tahejte víčka, oblast mezi víčkem a obočím a pod okem. To podporuje tok lymfy, která se v tkáni zadržuje a způsobuje otok.
Na závěr dobře protřete tváře. Uchopte malé části kůže mezi palec a ukazováček a třete je prstem proti palci. Může to trochu štípat, budete však odměněni růžovou, dobře prokrvenou pletí. Kromě toho podporuje třením odtok nadbytečného tkáňového moku, a čistí tak kůži zevnitř.
Po tomto intenzivním tření jemně tváře promasírujte od nosu k uším a odshora dolů.

Vyklepávání tukových polštářků
Položte obě ruce doprostřed čela a bubnujte prsty odshora dolů a od středu ke spánkům. Poté bubnujte kruhovitě přes obě tváře. Začněte malým kruhem uprostřed a rozšiřujte pak spirálovitě pohyb, až budete opisovat kruh od lícních kostí po dolní čelist a od nosu k uším. Promasírujte tváře odshora až dolů.

Nechte masáž vyznít
Zakryjte si rukama obličej a zavřete oči. Masírujte jemnými pohyby dlaně směrem dolů. Nechte příjemný pocit chvíli působit na pokožku . Naneste na obličej  pečující olej nebo svůj obvyklý krém. Pokud máte více času , můžete spojit masáž obličeje s masáží hlavy. "Kadeřnický hmat lze výborně provádět i na vlastní hlavě.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 1 Moje zhubnutí navždy

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Masáž

(Viktorie, 13. 1. 2011 19:10)

Je to skvělé,že ty ženy měly tu vůli a zhubly.Ale co se týče té automasáže,to bych opravdu nedělala. Myslet neustále na stárnutí a mít stres z toho že masáž stejně nepomáhá! Osobně si namažu obličej tak 2x do týdne obyčejným krémem a tělo takřka vůbec. Věřte , že i tak vypadám o 10 let mladší než jsem.Je to ve stravě - jím ořechy,různá semínka a mandle..