Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hubnutí, dieta a sedavé zaměstnání

Dieta pro dámy se sedavým zaměstnáním

  Od rána do večera sedíte v práci u počítače? Kila navíc vám působí vrásky a připadá vám, že se jich při svém životním stylu snad ani nikdy nezbavíte? Pak je tato dieta určená právě pro vás!

Jak zhubnout při sedavém zaměstnání?

Snad nejdůležitější je pozitivní myšlení. Pokud budete na vše koukat černě a říkat si: "to nedokážu" - kil se jen tak nezbavíte. Odhodlání a chuť dodržovat pravidla diety budou po chvíli ty tam a nakonec, stejně jako při předchozích pokusech, skončíte u televize s plnou pusou sladkostí ve snaze si náladu zlepšit. Bez optimismu krásné figury nikdy nedosáhnete! 

Nejde o to držet nějakou dietu, ale přejít na tělu prospěšný program a najít cestu, jak zhubnout a váhu udržet, najít cestu zdraví a přiměřeného pohybu.

bez_jmena-1-.jpg

Kompletní změna jídelníčku

Zapomeňte na to, jak jste se stravovala doposud. Od teď je třeba, abyste se zajímala o to, co jíte. Svůj nový dietní jídelníček si sestavte tak, aby v něm nechyběly důležité živiny a vitamíny, které jsou nezbytné pro správné fungování vašeho těla. Váš jídelníček by měl splňovat základní pravidlo – menší porce, zato častěji. Během dne byste měl jíst alespoň pětkrát. Umožníte tak vašemu tělu neustálý příjem energie, nebudete hladovět a přitom budete pozvolna hubnout. 

Neméně důležitý je správný pitný režim, který podpoří efektivnější proces ozdravení těla a nastartování metabolismu. Dbejte na to, abyste denně vypila alespoň 2,5 litru tekutin, ideálně vody nebo neslazeného čaje. Pokuste se naopak omezit tekutiny jako je mléko, káva a sladké minerálky. 

Lymfatický systém

  • Z hlediska zdravé lymfy hraje roli pohyn, bejíst sladká a tučná jídla a vyvarovat se co nejvíce toxinů.Podporovat imunitu konzumaví vitamínu a zinku, nejpřirozenější pohyb je chůze, hodně lidí , co mi píše o zdravotní jídelníčky pohyb zcela podceňulo a jezdí všude autem, dobrá je i sauna a vířivka, tělo se zapotí a promasíruje a hodně u toho pít, tedy nealko, také po domácí sprše mít pruty a trochu se pošlehat a promasírovat nohy a ruce mentolovým krémem je velice účinné, automasář olivovým olejem je jasná věc. Jednou za čas lymfatická masáž u pdnorníka, ale i chůze v podtlaku je kupodiovu na tento problém výborná, pít čaje na podporu lymf. systému je bezvadné k tomu všemu.
    Místo prutů stačí i malé proutěné košťátko.

Nemáte čas na pohyb? Každý krok se počítá

Máte-li dobře sestavený jídelníček a odhodlání k hubnutí a hlavně k přemýšlení nad jídlem, rozhodně byste neměla zapomenout na některou z pohybových aktivit.

Je dobré nebrat to jako dietu, ale jako nový způsob života a cestu , ne jako něco na přechodnou dobu. Nejlépe každý den. Že na to nemáte dostatek času nebo energie? Jen to zkuste. Pravidelný pohyb nemusí nutně znamenat hodiny strávené v posilovně nebo fitcentru. Pokud nejste fandou těchto sportů nebo chodíte pozdě z práce, zkuste alespoň pravidelné půlhodinové procházky nebo běhání v parku. Procházky se dají spojit s cestou do práce. Místo výtahu můžete začít využívat schody. Vaší figuře to jenom prospěje. Pohyb vám dodá energii a elán do života. Stačí si jen ráno o něco dřív přivstat!

Bylo by dobré si vyzkoušet více různých lekcí sportů, posilovnu a taky cvičení doma a pak si prostě vybrat, co se nejvíce líbí. Nevím , proč je posilovna tak tabuizovaná, když tam je možné využít pás, spinkolo nejen činky, nebojte se jí , jsou už nyní i zařízení pro ženy, kdo to nevyzkoušel , nemůže posoudit, jak je fajn, když si můžete zacvičit kdykoli se vám to hodí a nemusíte se vázat na nějakou hodinu jako u cvičebních lekcí, jak je motivační, když kolem vás cvičéí podobně naladění lidé.

Začínáte s hubnutím?

Pokud s dietou teprve začínáte, a nevíte jak na to, zkuste se inspirovat některou z mých variant jídelníčků které dělám, ráda zašlu kompletní informace na email i s cenami. jejich účinnost si můžete prohlédnout ve fotogaleriích klientů a věřte, že to je jen špička ledovce, zdaleka ne všichni dají fotky.

Kontakt na mne je  kgdolu111@seznam.cz

736611615 večer

Dělám tyto druhy jídelníčků:

První varianta  - Obsahuje jídelníček a konzultace na 2 měsíce, vypočtení hodnot denní spotřeby Kj pro hubnutí a udržení váhy, tabulky rozboru potravin i hotových jídel, rozbory jídel na požádání (např. jídel, které máte rád/a) - váhu je potřeba zapisovat denně - Na požádání poradím cviky na zpevnění určitých partií.

Druhá varianta  - Obsahuje první variantu rozšířenou o jídelníček na dalších 14 dní (zaměřený na spalování tuků) a rozpisem cviků během volných dnů váhu je potřeba zapisovat denně.

Třetí varianta Obsahuje druhou variantu a navíc cvičební plán na dva měsíce dní vhodný pro formování postavy.

Čtvrtá varianta  Obsahuje celou třetí variantu, ke které navíc získáte moji knihu „Zdravé a rozumné hubnutí“

6 základních pravidel správného stravování

Při vyvážené stravě byste však neměla zapomínat na pár základních podmínek:

  1. Nepřejídejte se.
  2. Nehladovějte.
  3. Jezte  pomaleji.
  4. Na hubnutí nespěchejte.
  5. Provozujte jakoukoliv pravidelnou pohybovou aktivitu – každý krok se počítá.
  6. Nepoddávejte se stresu.
 

Náhledy fotografií ze složky 1 Moje hubnutí