Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 15

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hana S-B, 52 let

Komentáře

Přehled komentářů

Bílý den

(Hana S-B, 11. 3. 2010 15:25)

Mám stejný dotaz jako Elena.

Bílý den

(Elena, 11. 3. 2010 13:56)

Evi,chtěla bych se zeptat,když si dám bílý den musí být druhý den zel.nebo můžu dát něco z jídelníčku.Díky

Hezké ráno

(Silvie, 11. 3. 2010 8:04)

Dneska mi je už mnohem lépe. Půjdu se i projet na kole. Už se těším.
Včera jsem nejela podle jídelníčku - potřebovala jsem vypnou mozek - ta hlava!! Ale strava podle zásad až na jednu vyjímku. Dnes o 0,5kg lehčí. Tak jsem opravdu spokojená.
Jinak musím říct, že i když mám za sebou 8.týdnů tak teprve začínám jídelníček druhéhu měsíce. To jsem si nějaké dny dala 2x a občas OD....
Ještě jednou přeji všem kráááásný den. Silvie ☼

Také díky za rady

(Eva, 11. 3. 2010 6:29)

Usnula jsem po tom nevydařeném cvičení asi po dvou stránkách jako baby, váha ráno dobrá, cítím se už lépe, já občas bojuji s infekcemi močového měchýře, jednak dědičné předpoklady, jednak jeho poškození kdysi při narození syna, tak jsem na to náchylnější, už to zase cítím, musím zakoupit brusinky.
Tady u nás zase napadl snížek bílý a je pěkná zima, mám chuť vytáhnout kožich, je tam i mráz.
Jdu se nějak vylepšit, něco s hlavou - vlasy a nakreslím si seriózní obličej, jedu na poradu ředitelů, nemám to ráda, ale být tam musím.
Takže na mne myslete, abych se tvářila dost důstojně a důležitě a neusmívala se stále.

Evi díky

(Silvie, 10. 3. 2010 22:28)

Móóóóc.
Ten měsíc teď dorůstá od pondělí, kdy bylo novoluní. Nevím jestli by měli přibývat síly a energie, ale kilečka půjdou hůř dolů.
Máme měsíc v beranu, který ovlivňuje hlavu, mozek, uši, obličej a hlavně životní sílu Čchi. Migrény, bolesti hlavy a krku = můj dnešní případ!!!
Vyhýbat se potravinám-čokoláda, šlehačka, mastné, doržovat pitný režim.
Na bolest hlavy čaj z dobromysli, mateřídoušky či meduňky. Co nejvíc na čerstvém vzduchu, dostatečný a kvalitní spánek - to jsi říkala Evi, viď. Stres ne, ani káva a čokoláda. Doplnit antioxidanty (vitam. A C E zinek, selen, stop.prvky), které dokážou v těle vychytávat zplodiny metabolismu způsobující stárnutí organismu - pít zel.čaj!! =který obsahuje China Oolong.
Měsíc v býku i zítra!!
INFO Z lunárního kalendáře

Horoskop na středu 10. 3. 2010

(Soňa, 10. 3. 2010 22:28)

BERAN
Přichází větší nápor práce, s níž se vynoří i skryté resty z minulosti. Hádavost a popudlivost vám nepomůžou, naopak byste při ostré diskusi mohli říct něco zraňujícího. Doma se také chovejte, jako když kráčíte po tenkém ledě, partner není třeba příznivě naladěný.
TŘEBA JSTE DNES VŠICHNI BERANI... :-))

Už jsem si to přečetla znovu...

(Soňa, 10. 3. 2010 22:25)

O vlivu měsíce na lidi nevím nic... zhola nic... Jen mám kalendář s jídlem v souvislosti s fázema měsíce :-(( Takže: tento týden máme jíst tepelně upravenou stravu, udělat si očistu a masáž... Mnooo a potom třeba už nebudou ty problémy s lidmi, protože budeme určo spokojenější!!
A kdo bude ještě pořád bez břinku /jak píše Evička/, tomu hned jednu břinknu!!! A bude to!!

Proč jsme chcíplí?

(Eva, 10. 3. 2010 22:23)

Není dneska nějaký zvláštní den? Jinak jsem čilá, že nevím , co dělat dřív a muž mi nadává, že ještě jednou mu řeknu:"Rychle !" A on spáchá vraždu. No a já se chechtám, že by měl být čilejší, že dědkovatí, a on se chechtá taky a říká, že mi zakáže dělat ty šťávy, když budu tak aktivní. No a dnes mám nějaký útlum, tak jdu do postele a číst a spát.

Hola HOLA!!

(Soňa, 10. 3. 2010 22:11)

Jsem tadyyyyy!!! :-) Co vám mám povědět o měsíci??? Klidně si i něco vymyslím /když nebudu vědět/ :-)) Evi, děkuji za nabídku, ale jsem zrovna pátek+sobota ve školičce...

Soně

(Eva, 10. 3. 2010 21:44)

Budeš zase ve škole? Nechceš jet do těch Hrotovic s námi, mohla bych tě vzít ve Vyškově do auta.

Odpovědi

(Eva, 10. 3. 2010 21:42)

1. - Co mi pomůže na dobití energie? Pomůže ta očista? - ano a také pohyb na čerstvém vzduchu, dobře se vyspat a papat vitamíny. Také Koenzym Q10.
2. - A může se při očistě cvičit ? - může, ale jen tak rekreačně.
3. - V čem je rozdíl mezi šťávami kupovanými a domácími? Chtěla jsem začít kupovat 100%zelen. i ovocné, odšťavňovač nemám, ale mohla bych mít.
Ta domácí šťáva má víc vitamínů, víš, co tam dáváš, vypiješ ji hned a nejsou v ní konzervanty, vždy je vše lepší čerstvé.
4. - Když kupuji mrkev s natí, tak z natě dělám hustou zel.polévku i s mrkví zelím, cibulí a česnek.
Má nějaký význam jíst tu polévku až 4-5x denně s c.chl.? Mám jí vždycky moc.Když je tam mrkev, jako sacharid, taková polévka splní hlavní záásadu a pročistí střeva, také by šla použít po bílém dni.
5. - Prosím názor na Linea BIO syrovátkový koncentrát +vláknina+proteiny+lecitin a s příchutí bez konzervantů, se sníženým obsahem mléčného cukru. Prášek má 100g=1370kj, dává se 60-80g do 0,5l vody, B-26g S-47g T-3g. Jde o to, že jsem ho občas pila jako svačinku a zbyl mi. Dá se použít nebo raději ne? - Dopij to místo jogurtů, čerstvý jogurt bude asu lepší, ale hodně lidí to pije, někdy to hubnutí brzdí, jak u koho.Těch sacharidů je tam dost , mrkni na bílý jogurt nebo nízkotučný kefír, je jich tam mnohem méně.
6. - Mám pravdu když říkám, že MD se nenavyšují?Je to hodně individuelní, kdo to zvládne, nenavyšuje, když se mu to nelíbí, třeba navyšuje dopoledne.

To jsme se tedy sešli

(Eva, 10. 3. 2010 21:36)

Já jsem nyní cvičila, ale jsem chvíplá a už jsem toho raději nechala a půjdu zabalit ty dva jídelníčky, co mám hotové.
Kamarádka mi měla došívat něco, ale psala, že je zničená a jde sii odpočinout.
No a Ty píšeš něco podobného a můj muž je dnes taky takový bez břinku, co přišel z práce, tak nevím?
Volám Soňu, ta, myslím, věděla něco o měsíci a jeho vlivu na lidi.

Děkuju

(Silvie, 10. 3. 2010 21:25)

Děkuju za pochvalu, potěší.
Já mám dnes takovou divnou náladu, jsem bez energie a unavená. Něco jsem spackala a nejspíš i vím co.
Evičky jsem se potřebovala zeptat na pár věcí. Snad jde odpovědět tady:
1. - Co mi pomůže na dobití energie? Pomůže ta očista?
2. - A může se při očistě cvičit ?
3. - V čem je rozdíl mezi šťávami kupovanými a domácími? Chtěla jsem začít kupovat 100%zelen. i ovocné, odšťavňovač nemám, ale mohla bych mít.
4. - Když kupuji mrkev s natí, tak z natě dělám hustou zel.polévku i s mrkví zelím, cibulí a česnek.
Má nějaký význam jíst tu polévku až 4-5x denně s c.chl.? Mám jí vždycky moc.
4. - Prosím názor na Linea BIO syrovátkový koncentrát +vláknina+proteiny+lecitin a s příchutí bez konzervantů, se sníženým obsahem mléčného cukru. Prášek má 100g=1370kj, dává se 60-80g do 0,5l vody, B-26g S-47g T-3g. Jde o to, že jsem ho občas pila jako svačinku a zbyl mi. Dá se použít nebo raději ne?
5. - Mám pravdu když říkám, že MD se nenavyšují?

Děkuji za názory, moc mi pomohou. Doufám, že zítra mi bude lépe, protože se mi nechce ani cvičit. Musím jít brzy spát a ráno se nakopnu nějakou bezva hudbou. Přeju hezký zbytek večera. Silvie.

Něco pro Evku do posilovny

(Zlatka, 10. 3. 2010 20:44)

Rady do posilovny

Snažíte se už delší dobu pravidelně chodit do posilovny, ale pořád tomu nějak nemůžete přijít na chuť? Tam chodíte jen s největším sebezapřením a domů se vracíte unavení a rozlámaní? Nechápete, jak to druhé může tak bavit? Možná jste své cvičení vzali jen za špatný konec. Třeba se jen řídíte špatnými zásadami. Poradíme vám, čeho se při dalším cvičení vyvarovat.

1. Za perfektní postavou stojí dlouhé hodiny dřiny v posilovně

To není tak úplně pravda. Už 30 minut středně intenzivního pravidelného cvičení vás udrží v dobré formě a zabrání tomu, aby vaše svaly ochabovaly. Nevymlouvejte se proto na nedostatek času. Stačí, když si půjdete rovnou z práce nebo ze školy trochu zacvičit, místo toho, abyste hned skončili v gauči před televizí.

2. Tuk se začne spalovat jen při intenzivním tréninku

Intenzivní cvičení raději přenechejte profesionálním kulturistům a sportovcům. Intenzivní cvičení by mohlo dokonce poškodit i vaše zdraví. Pokud cvičíte příliš intenzivně, spálíte méně kalorií, protože nedostatek kyslíku ve vašem těle zabraňuje účinnému spalování tuků.

3. Zhubnu jen, pokud budu zvedat velké zátěže

Tajemství úspěchu nespočívá v obtížnosti cvičení, ale v jeho v technice. Správná technika a kontrolované vzpírání vám pomohou získat hezkou a štíhlou postavu. Nemusíte mít ani strach z nekontrolovatelného nárůstu svalové hmoty. K tomu, aby z vás byl kulturista byste na sobě museli tvrdě pracovat několik let, přiměřeným tréninkem získáte jen hezčí a pevnější tělo.

4. Pokud necítím bolest, necvičím dostatečně

Pokud vás něco bolí, děláte něco špatně. Bolestí tělo signalizuje, že s ním není něco v pořádku. Svůj trénink byste měli vždy provádět tak, aby vás při něm nic nebolelo. Tak si budete jisti, že své tělo nepřetěžujete.

5. Před cvičením se nemá jíst

Tato myšlenka sice není špatná, s dietou před tréninkem by se to však nemělo přehánět. Malá svačinka, jako například kousek chleba nebo banán, vám před cvičením neublíží. Během cvičení nezapomínejte pít. Pamatujte si, že jste-li žízniví, je již vaše tělo dehydrované. Proto pijte dříve, než budete mít žízeň.

6. Sedy-lehy mi pomohou získat pěkné břicho

Je nám líto, ale to také není pravda. Nemusíte však hned panikařit v domnění, že jste všechny ty úmorné cviky dělali doteď nadarmo … Můžete tak cvičit i nadále. Sedy-lehy zpevňují vaše břišní svaly, neodbourávají ale tuk. To znamená, že k tomu, abyste měli krásné ploché bříško, musíte nejen cvičit sedy-lehy, ale i vykonávat nějaký aerobní trénink.

7. Protože cvičím, můžu toho sníst více

To ne! Jezte to samé co obvykle. Základem úspěšného hubnutí a vytvarování postavy je přijmout méně kalorií, než kolik jich spálíte.


Zprávy z bojiště

(Markéta P, 10. 3. 2010 20:04)

22.2.2010 68,0 kg
9.3. 66,7 kg
Dobrý večer,

zpožděně posílám další váhy...

Jsem spokojená, časy jídla zvládám, jen nedělám žádné mim. dny ani ovocné dny.

Sice úbytky nejsou až tak valné, ale mě to nevadí... Vím, že teď i málo cvičím, protože v práci mám teď nejnáročnější měsíc v roce. Alespoň se mi třeba kůže stihne samovolně smrštit .

Na počátku Vaší kůry jsem zakoupila novou váhu, která umí sledovat i tuky a vodu. No a hubnu opravdu jen tuk, což je bezva.

Děkuji a přeji slunečné dny.

Markéta

Všem, které mě oslovily

(Naďa, 67 let, 10. 3. 2010 19:57)

Za dobrý úmysl bývá člověk po zásluze potrestán. Vyčtený je začátek mého příspěvku. Od krizových období jsou to vlastní zkušenosti a přeji vám, abyste je zvládly lépe. Moje nejvyšší váha byla 122 kg a to, že mám teď 106 kg (BMI 34) není vůbec chvályhodné, ale dá to dost úsilí je v mém věku udržet, případně snížit. Hodně mých vrstevnic už snahu ztratilo. Jarní kůru držím od roku 2004 kvůli očistě organismu a navazuji redukcí. Záznamy si pořizuji už 14 let, od doby, kdy začaly být dostupné informace a neustále z nich čerpám. Mám zaznamenáno, že jsem hubla při nadměrné fyzické zátěži i při příjmu do 9000 kJ. Když zátěž pominula, nesnížila jsem včas příjem a váha začala stoupat. To se stává i sportovcům, když skončí s aktivní činností.
Loučím se s vyčteným citátem:
Pokud se vám při rozumném hubnutí váha zastaví, buďte hrdi na svůj úspěch a nebojujte proti přírodě, i kdyby byla vaše váha v pásmu nadváhy. Jinak prožijete svůj život ve jménu hubnutí.

Druhá fáze

(Eva, 10. 3. 2010 19:28)

Tu napíši o víkendu, jak budu mít víc času.

1. fáze očisty těla

(Eva, 10. 3. 2010 19:27)

Dělala jsem ji s několika záměry:
1. Aby se dala zařadit do jídelníčku a nenarušila hlavní zásadu.
2. Podpořit trávicí soustavu, nejen aby se pročistila, ale také následně lépe vstřebávala látky z potravy, k tomu budou sloužit fytochemické látky, o kterých jsem psala dříve.
3. Zbavit tělo nepříznivých alergenů z okolí, které se v něm usazovaly.
Pro sebe si zakupte i nějaké cizí ovoce, hlavně ananas, když jej uvidíte ve slevě, berte do košíku , má v sobě bromelin, který má protizánětlivé účinky a podporuje metabolismus bílkovin v těle, celkově je pro rozhýbání metabolismu velmi dobrý.
Je jedno, zda jej sníte syrový nebo si uděláte šťávu.
1, Fáze detoxikace - Odlehčovací týden na čištění těla

1.den - kopřivový a jiné bylinné čaje a cel.pečivo co tři hodiny.
2.den - ovocné šťávy a k obědu nějaká bílkoviny, tady zůročte tu šťávu ze syrového ananasu.
3.den + 4.den - bílé dny - kdo chce i kozí produkty nebo bio
5. den - saláty ze zeleniny s trochou cel.rýže
6. den - šťávy z ovoce a zeleniny nebo šťáva69204 ze syrového ananasu a oběd a večeře talíř strouhané mrkve s jablky
7. den - saláty ze zeleniny s trochou cel.rýže + sekané maso z pečeného kuřete
Pít 3 l tekutin za den.

no ty sou krásný

(Jarka Z, 10. 3. 2010 19:11)

jako broskve Děkuji za bílý den už jsem si to stáhla z meilu do složky k ostatnímu. Holky hubnulky taky tak vnímáte barvy.

proč

(Jarka Z, 10. 3. 2010 18:32)

jsou ty stránky šedivý chce to sluníčko


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »