Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 15

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hana S-B, 52 let

Komentáře

Přehled komentářů

2.měsíce za mnou

(Lubka B, 7. 3. 2010 15:31)

Milá Evi,tak v útorok je to dva mesiace,čo držím jedálničky .Som úplne natešená,ale chcem pokračovať aj do leta ,ak sa mi bude dariť,lebo mám stále ešte veľa kíl.Na začiatku 111,9 kg a teraz 96,4 kg.Už to síce ide pomaly a teším sa z každého deka,ale za celú dobu so m nemala ani deko navyše,vždy mi váha ukazovala menej aj keď len o 200 gr.Možem znova začať od začiatku,dúfam,že Vám nevadí,že som dala mojím kámoškám internetovú adresu.

Otestujte se, před očistným týdnem

(Eva, 7. 3. 2010 14:48)

Před první fází - 7 denním programem
Čím méně bodů bude, tím jste na tom lépe.
Vždy je pěk možností:
Silně - 4 body
Průměrně - 3 body
Mírně - 2 body
Zřídka - 1 bod
Nikdy - 0
1. Po jídle mi bývá těžko, mám zhoršené zažívání
2. Podle dřívějšího hubnutí mám pomalý metabolismus a tělo zadržuje vodu.
3. Nevyrovnaná chuť k jídlu, nechutenství a někdy zase záchvaty žravosti
4. Nadýmání po jídle
5. Časté průjmy.
6. Pálení žáhy y říhání mezi jídly.
7. velká chuť na sladké a následná malátnost po dvou hodinách.
8. Nemám chuť na zeleninu a ovoce.
9. Slabost v nohou a ochablé svaly.
10. Pocit únavy během běžného dne dřív než večer.
11. Velká citlivost na sychravé počasí.
12. Přílišný sklon i malé problémy vidět jako neřešitelné.
13. Špatné sebevědomí a sebepodceňování v péči o tělo.
14. Špatná schopnost se soustředit po dvouhodinové práci.
15. Žlutavý, mdlý nádech pokožky.

Tady je ještě jednou oněch prvních 7 dnů, to je první stupeň očisty, druhý napíši zítra nebo večer, jak to stihnu.
1.den - kopřivový a jiné bylinné čaje a cel.pečivo co tři hodiny.
2.den - ovocné šťávy a k obědu nějaká bílkoviny
3.den + 4.den - bílé dny - kdo chce i kozí produkty nebo bio
5. den - saláty ze zeleniny s trochou cel.rýže
6. den - šťávy a oběd a večeře talíř strouhané mrkve s jablky
7. den - saláty ze zeleniny s trochou cel.rýže + sekané maso z pečeného kuřete
Pít 3 l tekutin za den.

Údaje jsou zpracovány vždy za rok

(Eva, 7. 3. 2010 14:22)

No já takový stroj nemám, to bych se potom s cenou poradenství dostala někam do jiné cenové relace, já vycházím z měření v lékárnách , krevních testů u lékařů, co si nechají klientky samy dělat, vycházím z jejich informací, parametrů těla a průměrného pohybu, věku.Zohledním už léčené choroby, víc není v mých možnostech.

RE:Hodnocení2

(Naďa, 67 let, 7. 3. 2010 14:18)

Omlouvám se za překlep, to měření je nožní pomocí váhy nebo ruční přístrojem. Obě tuk zkreslují , upřednostňují měřenou polovinu těla a přidávají %.

RE: Hodnocení2

(Naďa, 67 let, 7. 3. 2010 14:10)

Evo, v žádném případě nechci snižovat význam Vašeho placeného poradenství, protože alespoň nenabízíte žádné samospasitelné preparáty, po kterých se hubne bez pohybu a beze změny stravovacích návyků, vaše rady jsou zdravé a webové stránky motivující. Jenom statistiku jsem studovala trochu jinak. Neuvádíte velikost vzorku, ze kterého počítáte procenta a mnohem významnější bude časosběrný materiál, pokud ho dokážete zachytit. Taky mi u hubnoucích chybí údaje o výšce nebo BMI nebo % úbytku a z jaké hmotnosti. Pro někoho je 10% 8 kg, pro jiného 5 kg a ani jeden z nich nemusí mít nadváhu. Ze začátku se shazuje dobře, ale víc než 1 kg týdně bez zvýšeného pohybu může být odvodnění, které při prohřešku ve stravě (a kdo z nás nehřeší, ať hodí kamenem) se projeví zavodněním, mesíční snažení může být pryč a začíná se znovu. Také denní výkyvy + - jsou normální nebo stop váhy na určitou dobu. Také noční nebo ruční měření tuku v těle je velmi nepřesné. Lepší je Bodystat, ještě lepší je pro většinu nedostupná DEXA. Dostala jsem novou inspiraci k hubnutí a pokud by někdo měl zájem, napíši Jarní očistnou kůru podle VFN v Praze.

Tak jsme dopapali

(Eva, 7. 3. 2010 13:04)

byla na žádost rodiny kuřecí roláda s křenem, plněná kuřecí čunkou a korbáčky a oranžovou paprikou, nechala jsem to 2 a půl hodiny v pomalém hrnci a půl hodiny v troubě zkřupnout,brambory šťouchané a šopský salát bez balkánského sýra, dala jsem ten ovčí sýr, co jsem včera dovezla, bylo to takové jemné.
Celé jídlo rychle hotové a šťavnaté.

11deň

(inka.š., 7. 3. 2010 11:40)

80,0
79,4
78,7
79,5
79,4
78,7
78,3
78,7
78,6
78,3
chcela by som ešte dať dolu 11 kg...

nákup se 49% slevou

(Soňa, 7. 3. 2010 11:23)

http://www.worker.cz/41/eliptical-insportline-air-i
Našla jsem ELIPTIKAL s obrovskou slevou, tak se kukněte!! Podle diskusí tady jsem pochopila, že některé stroje mají volitelnou zátěž - tady jsem neojevila, jestli tam je taky. Já si koupila z těhle stránek stepper, takže potvrzuji, že nákup je bezproblémový - zboží jsem si nechala poslat na dobírku.

Děvčatům

(Eva, 7. 3. 2010 9:41)

Moc chválím výsledky, jste šikulky a tem úbytek v pase u paní Ireny je krásný.
Naďo, je to formou průměrů v určitých kategoriích podle věku u klientů, v pondělí se mi má konečně ozvat nakladatel , kdy už bude moje knížka, tak se bude publikovat víc.

3.týden

(Šárka S, 7. 3. 2010 9:27)

Dobrý den, paní Evo,
zasílám hlášení svých pokroků.
Začátek 16.2. 99,8kg
22.2 98,2kg
1.3. 97,6kg
7.3. 96,0kg
Zatím vče funguje, tak jak jste psala. Dodržuji vše bez problémů, jsem překvapená, že nemám žádné "chutě". Sleduji denně Vaše stránky a děkuji za včechnu práci co pro nás hubnoucí děláte.
Pěkný den přeje Šárka S

RE:Hodnocení

(Naďa, 67 let, 7. 3. 2010 9:23)

Vaše zázračné hodnocení úspěchů zavání komercí. Mělo by být patentováno. Přeji další publikované úspěchy po letech.

1. měsíc

(Irena J, 7. 3. 2010 9:22)

Dobrý den paní Evo,

posílám tabulku hubnutí po 4 týdnech. Mám dole 5 kg. Jsem spokojená.
Míry: boky - 6 cn, pas -11 cm, stehno -5 cm, ruka - 3 cm.

Přeju Vám krásný den

Irena J

Hodnocení a držení váhy

(Eva, 7. 3. 2010 8:23)

celý tem jídelníček a všechny konzultace jsou s cílem navodit jiné myšlení o potravinách a těle vůbec, kdo vydržel dva a více měsíců, poznal, že to není dieta, ale způsob života, takže udržení váhy je u 50% +-2 kg jako po dietě, Dalších 35% drží váhu o 3-4 kg vyšší než po ukončení diety, jsou to klientky od 40 let výše, jen 5% , kteří většinou měly nějaké osobní problémy nebo malou motivaci, odpadli.
Skoro polovině klientek se podařilo importovat zdravá jídla do své rodiny a deset % zapojilo manžela.
Vyhodnocení úspěšnosti dosavadního hubnutí zpracováno 29.10.2009 další vyhodnocení bude zase po roce
Tak hublo 20% klientek do 35 let. Hubly v průměru při vyšší nadváze 1,5 kg, při malé nadváze 800g - 1 kg za týden. Celkově hubly vždy takový počet cm v pase jako počet kg. Pomaleji šel úbytek v kg u sportujících žen, ovšem obden po námaze váhy padla u 89% z nich dolů. Mimořádné dny užívala tato skupina průměrně 2 do měsíce.
46% klientek od 36 do 50 let, zde váha ubývala průměrně o 1 kg za týden. Úbytky v pase byly rovné v průměru 2/3 kg, která ženy zhubly, ty , které zapojily sport, hubly v pase jako mladší první skupina. Mimořádné dny používala tato skupina průměrně 4 do měsíce.
34% klientek nad 50 let - zda byl průměrný úbytek hodně ovlivněm stupněm obezity, prodělanými dietami a psychickou odolností po prodělaných životních těžkostech. Úbytky za týden se pohybovaly za týden sice od 700g do 1 kg, pouze ženy aktivní sportem hubly o 30% větší úbytky ny týden.
Celkově bych řekla , že nejhorší chvíle přišla na každou silnou osobnost ve chvíli, kdy se měla smířit s tím, že se bude řídit něčími pokyny, jak překonala tento přirozený odpor, zjistila, že vše se dá nakombinovat tak, aby jí to vyhovovalo a začalo ji to bavit. Ve spojení s úbytky, pak vydrželo dva měsíce 97% žen, které si jídelníček dalo udělat, podle dopisů jej beze změn dodržovalo asi 35% a ostatní si příležitostně měnily dle svých chutí a dla mých pokynů.
Dokud se BMI pohybovalo od 30 do 40 šlo vše klidně, když se blížilo k 25, hubnutí se zpomalilo a když se pohybovalo BMI okolo 23 , zastavilo se. To už stejně nikdo hubnout ani nechtěl.
Celkové výsledky jsem musela vztáhnout k stanoveným cílům žen a potom k BMI a jeho vylepšení v čase hubnutí, který byl různý.
Dopadlo to takhle:
Ve vztahu k vytyčeným cílům - někdy moc velkým- pod BMI 24, si dámy splnily své sny z 87%.
Pokud se odhlédne od času hubnutí, který je přímo úměrný době hubnutí, dostalo se na přijatelné BMI 24 - 27 94% všech dam.
Započítány jsou jen ty, které napsaly do 28.10.2009, že končí a daly výsledky a ty, které se v této chvíli po hubnutí už pohybují kolem BMI 25, což je podle mne vyhovující a další postup závisí už na nich samých.
98% žen ocenilo způsob stravování jako vyhovující a 46% se vyjádřilo v tom směru, že v něm po navýšení porcí budou poračovat, protože jim dělá zdravotně dobře.
K vylepšení výsledků krve a vysokého tlaku a cukru, došlo u 99% těch které potíže nechaly lékařem kontrolovat před a po hubnutí.

Věčný boj

(Naďa, 67 let, 7. 3. 2010 8:13)

Nejprve bych ráda pochválila autorku těchto stránek. Jejich obsah je poučný a sama existence je motivující, moc se mi líbí. Objevila jsem je před několika dny a budu se k nim vracet. Zajímalo by mě, jaké % hubnoucích děvčat si váhu udrželo. Obecně se uvádí jen asi 20%. Patřím mezi ty neúspěšné, ale nevzdávám to. Pro mě není problém zhubnout, když zapojím pevnou vůli, denně ráno cvičím podle videokazety, chodím pěšky, podpořím to zvýšenou fyzickou námahou doma a na zahradě a dodržuji rámcový jídelníček druhů a množství volitelných potravin v pěti dávkách, který mám z doby účasti na programu v Rekondičním centru Ústavu těl. lékařství 1.LF UK. A taky ročně začínám týdenní Jarní očistnou kůrou, otištěnou v časopise v roce 2004 od vrchní zdravotní sestry ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze (je trochu jiná, než Vaše včerejší). Ale protože moje silná vůle zeslábne každý rok s prvním upečeným plechem vánočního cukroví a dále oslabuje celou zimu při nedostatku pohybu a zvýšeného příjmu kulinářských dobrot, které si neumím odříct ani nahradit doporučovanými náhražkami, začínám každý rok s vyšší váhou.Klasický jo-jo efekt. Moje váha kulminovala v roce 2006 na 122 kg při výšce 178 cm a největší váhový úbytek během dvou let 2006-2007 byl 32 kg na 90 kg (z BMI 39 na BMI 28) při zapojení nadměrné fyzické zátěže (rekonstrukce domu, rozřezávání větví spadlých borovic při orkánu na chatě, výkop 15 běžných metrů zeminy a zasazení řady tůjí, odstranění kořenů ovocných stromů a obnova zahrádky, sekání trávy křovinořezem), ale teď v roce 2010 jsem už zase na BMI 34 (váha 106 kg, výška 178 cm) a fyzické síly ubývají. Už se mi pomalu blíží těch minus 10 let, o které se teoreticky obezitou připravuji, ale na druhý břeh se mi ještě nechce. Letošní týdenní Jarní očistnou kůru mám právě za sebou (úbytek 3% váhy) a začínám opět redukovat. Protože začalo sněžit, vyndala jsem ze sklepa rotoped. Na trvalou změnu jídelníčku už si nezvyknu, ráda a dobře vařím pro celou rodinu a mám ráda sladké. Díky jarní kůře mě chuť na sladké přechází. A nakonec rada pro maminky. Nezmnožte svým dětem tukové buňky překrmováním a sladkostmi, připravíte jim problémy na celý život. Mě to varovalo a syn je štíhlý. Za měsíc se ozvu a držím palce spolubojovnicím. Samostatná rubrika pro nás problémové by nebyla od věci. Člověk se nerad svěřuje s neúspěchem a potřebuje podpořit. A není s čím se chlubit. Nevzdávejte se a bojujte. Pokud si kila lety nasyslíte, je to opravdu o omezování a silné vůli.
Naďa

Výsledky od Zlatkjy

(Eva, 7. 3. 2010 8:12)

Je to činorodá dáma a do svého ověřování odlehčených dní zapojila 4 muže a 6 žen.
Výsledky mi předala a tady jsou po zpracování.
Když ženy a muži začali stejně, u žen šel pokled rovnoměrněji dolů do 3 dne, pak váha dva dny stagnuje, U muže je pokles včetně 4 DNE ROVNOMĚRNÝ, PAK BYL MÍRNÝ NÁRŮST VÁHY.
Muži víc solí a stravují se méně zdravě, ten pátý den se mu v těle zadržovala voda, tím že se v tkáních rozpouštěly zásoby soli a než je ledviny stačily vyloučit ještě narušovaly tok vody v těle.
šestý den byla pak u muže hmotnost stejná a opět klesla až poslední den.
Ženy v průměru daly dolů 3 kg a muži 4 kg.
Měřili se v lékárně a po propočítání % tuku, ženy daly dolů 1,8 kg tuku a muži 2,5kg tuku. Vše jsou průměrné hodnoty.
Všem se vyčistil jazyk a po těchto dnech ho měli krásně růžový, celkově se cítili dobře a navázali naším - svým jídelníčkem.

Dovezla jsem si také žinčicu a pijeme ji

(Eva, 6. 3. 2010 22:04)

Je to dobré, zdravím tím chovatele ovcí, mňam.

Dnes - ovocný den

(Soňa, 6. 3. 2010 18:09)

snídaně: banán,1/2 mandarinky ..... svačina: ananas ..... oběd: krabí tyčinky,hrášek,bílek + cel.peč. ..... svačina: ananas,jablko ..... večeře: jablko,kiwi,1/2 mandarinky ..... celý den zelený, ovocný a čistící čaj
Ovocné šťávy jsem nepila, protože na odšťavňovače jsem se byla teprve kouknout - našla jsem takový malounký Moulinex asi za 850,- /byl plastovej, takže asi nic moc výkon/ :-( Mámě jsem kdysi dávno odšťavňovač koupila, tak si ho asi pro začátek jen půjčím, abych si vyzkoušela, na kolik bych tento přístroj využívala....

Odšťavňovač

(Jola, 6. 3. 2010 17:46)

Používám Bravo, koupila jsem ho před 2.lety, když jsem se dívala jak se sťavičkami léčí moje kamarádka z nádorového onemocnění tlustého střeva- odmítla operaci.
Teď jsem se koukala a už stojí pod 1000Kč. Výkon je super, ale miska na šťávu by mohla být větší. Postavila jsem ho na kuchyňskou linku a používám až teď s Vámi. Jen to umývání mě nebaví..

První dojmy

(Hana S-B, 6. 3. 2010 15:02)

z odšťavňování jsou úžasné.Přístroj jede jako drak, mytí bude jednoduché a ta chuť grapefruitu s jablkem.
I ta pěna na povrchu hrnku chutná báječně.
Přeji stejné dojmy všem odšťavňujícím.

Z internetu ne z mojí hlavy

(Eva, 6. 3. 2010 13:20)

Černá jeřabina (Aronia melanocarpa)
Bobule arónie

Aronie - černá jeřabina - je keř s černými plody seskupenými do hroznů. Plody - bobule - obsahují celou řadu velmi prospěšných látek. Jsou to především vitamíny skupiny B, velké množství vitamínu C, karoten (provitamín A), vitamín E a P (rutin). Z celé řady minerálů je unikátní především vysoký obsah biogenně vázaného jódu, který má přímý vliv na správnou funkci štítné žlázy. Dále jsou v aronii obsaženy organické kyseliny, fruktóza, flavonoidy, pektin a celá řada zatím blíže neurčených bioaktivních látek.

Aronie jako jeden z mála přírodních produktů, umí prokazatelně zregulovat a zharmonizovat činnost štítné žlázy. Výzkumy prokázaly, že je účinná jak při snížené, tak při zvýšené funkci. Velmi dobře působí též na snížení chorobně vysokého krevního tlaku. Je vynikající při srdečních a cévních potížích, neboť kombinace vitamínu C a pektinu působí při delší pravidelné konzumaci výrazně protiskleroticky. Rutin z aronie navíc příznivě ovlivňuje pružnost a pevnost cévních stěn. Plody aronie také působí celkově protizánětlivě a detoxikačně.
Keř arónie

Látky obsažené v černých jeřabinách velmi účinně detoxikují a chrání jaterní buňky a podílejí se na normalizaci žlučníkových funkcí. Proto je aronie vhodná jak pro preventivní ochranu jaterní tkáně, tak i např. po žloutenkách, mononukleózách či při dlouhodobé zátěži jater (nesprávná životospráva, stres, alkohol, některé léky, chemoterapie apod.).


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »