Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 15

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hana S-B, 52 let

Komentáře

Přehled komentářů

Bylinky pro štíhlou linii

(Silvie, 4. 3. 2010 19:44)

Pokud vás zajímá, které bylinky vám pomohou v hubnutí či cestě za vysněnou figurou, tady je několik tipů:

KOPŘIVA - čistí krev,má dobrý vliv na slinivku břišní, ovlivňuje dobrý průběh stolice, odvodňuje

KONTRYHEL - dokáže odvodnit organismus a zbavit vás tak třeba zbytečného jednoho až dvou kil

NAŤ BORŮVKY - ovlivňuje hladinu krevního cukru, pije se hlavně před spaním

MATEŘÍDOUŠKA - posiluje organismus, je dobrá na nervy, pomůže vám při hubnutí vydržet

KUKUŘICE - čaj z kukuřičných vlasů má výborný odtučňovací a močopudný účinek

opsáno z časopisu Dieta

Sladké

(Jola, 4. 3. 2010 19:42)

Zdravím všechny šikulky,
paní Evička mi mluví z duše..
Jsem typický případ. Před šesti lety mi váha ukazovala 62kg, při výšce 163kg..normál. Ale pak se stalo několik věcí které mě dostaly na kolena..i dál.. Myslela jsem si že zvládnu vše...super matka, pracující a studující žena atd.. Až se tělo zvalo a zkolabovalo.. Tři měsíce v pracovní neschopnosti..a rok a půl antidepresiva.. Následovalo 20kg nadváhy, závislost na sladkém - to je taky jiný druh andipresiv.. --Nejlepší něco s bílé mouky a k tomu něco mléčného...když nebylo sladké...Tak jsem jako feťák-- musela si alespoň udělat drobenku na koláč.. Abych uklidnila tělo..Hnus!
Ten první problém ..mám už tři roky vyřešen - každé přetížení v zaměstnání a doma řeším sportem a spánkem.. Léky bych už po své zkušenosti odmítla!!To druhé se mi zatím nepodařilo vyřešit. Ale snažím se, přesto že mám v okolí dost nepřejících, kteří koupí každé ráno něco sladkého ke kafíčku do kanceláře, nebo se vysmívají když někdy odolám a nedám si. Začala jsem tím, že jsem přestala před dvěmi roky sladit kafe..Sladkého si dám jsem polovinu z kousku který mi podstrčí.. A poslední dva měsíce to i dokážu vyhodit do koše a vzít si cereální Bebe.. Z jednoho balíčku na začátku mi už stačí jen 1 sušenka.. A už ani nemusím mít sladké každý den!
Věřím, že to půjde.. Nejsem tak dobrá jako Eviččiny klienty..jídelníčky nedokážu ukázněně dodržovat.. Ale hlídám si všechny zásady.. U mě je to trať na dlouhý běh - pěkný maraton.. Každý den si píšu váhu do grafu.. To mi moc pomáhá. Sice se držím jen té červené linky – 0,5 týdně - je to super pocit když jde dolů!
Sleduji ji Vás denně ale až teď jsem měla odvahu reagovat.
Přeji vše nej a hodně sil!

Raději si ji odposťte

(Eva, 4. 3. 2010 19:32)

Jen ve chvíli nouze nejvyšší, jinak ji nikdy nejím.

Silvi jset zakuklený pokušitel

(Jarka Z, 4. 3. 2010 17:23)

navádět nás na čokoládu tyty to se dělá, vy se mě zdá nás zkoušíte ,ale vážně mám hrozně ráda čokoládu doslova an ní ujíždím a když jsem začala dodržovat jídelníček tak jsem na ní asi po týdnu opravdu ujela až mi bylo špatně . Nejen ,že mi to navrátilo cca 2kg ale než jsem to zase rozhýbala tak to dalo dost práce . a od té doby jsou zásoby dobře uklizené a nic . nepokoušejte

Děkuju Jarko Z

(Silvie, 4. 3. 2010 17:23)

Jídelníček supr

(Silvie, 4. 3. 2010 17:21)

protože já chutě na sladké nemám. Doufám, že hořká čokoláda nepatří mezi sladkosti. Po asi třech týdnech jsem si dala 2 čtverečky = 15g. Měla jsem chuť spíš na tu hořkost a něco pomalinku rozpustit na jazyku. Taky vím, že kakao je občas potřeba, ale už nevím co v něm je tak důležitého.

Jindřiško

(Jarka Z, 4. 3. 2010 17:19)

proč tak zostra co je na tom tak divného ,že Silva nezná tzaziki a někdo si plete lilek a patizon .Mě tyhle druhy zeleniny a plody moře taky nijak neberou no a co i bez toho je svět krásný a svítí sluníčko.

Není to dobré

(Eva, 4. 3. 2010 15:43)

Vlastně si ta k nikdy neupravíme vylučování inzulinu, je to něco jako alkoholismus, závislost a dát si sladké mimo cel.sušenky nebo ovoce nás hodí o měsíce zpět.
Chutě na sladké zvládneme jen mozkem
Možná se naštvete, ale já se musím vrátit k podstatě obezity. U většiny lidí, kteří mají nutkavé chutě opakovaně na sladké a na velké porc krátkých sacharidů, jde o poruchu vylučování inzulinu, po dávce krátkých saharidů, se vám vyloučí víc inzulinu a tělo rychle srazí jejich hlasinu v krvi tím, že je uloží do tkání jako zásoby a do jater jako glykogen. Pokud se opakují neustále i "hříchy" tohoto druhu, tělo se této poruchy nezbaví,hladinu cukru v krvi prudce stoupne a klesne a dostaví se další chuť na sladké, člověk je potom jen otrokem chemie těla a chutí, jde se bránit jen hlavou, lze tuto poruchu skoro úplně odstranit jen tím, že třeba se zvýší hlasina cukru malou cereální oplatkou a za ní se sní kousek cel.pečiva, který nám bude hladinu cukru v krvi stabilizovat a pokud to zapijete navrch nízkotučnou bílkovinou, která navozuje sytost a jdete něco dělat a nemyslíte na to , chutě odezní.
Ono se hezky řekne jsme jen lidi, jenže tělo to tak nebere, pokud se hřeší tímto způsobem často, je to cesta k cukrovce druhého typu, zdravá výživa , nezdravá výživa. Sice se vypustí nezdravé tuky a jedí ty dobré, ale sladké rozbourá chutě na několik dní a zvýší pocity hladu, pak se nevymlouvejme na tělo, když ono reaguje , jak může, to jen my jsme to nezvládli v hlavě.
Chrom může pomoct hladinu cukru trochu stabilizovat a také hořčík, ale nečekejme zázraky.
Prostě bílé pečivo a buchty jedli dřív hlavně bohatí lidé a ti byli tlustí a brzy umírali, chudší jedli černý chleba a pracovali do pozdního věku.
Konzumace cukru také přináší probukci endorfinů dobré nálady, ovšem i cvičení je dokáže vyplavovat, tak zase máme na výběr cvičení nebo sladké.Většina lidí vybírá to jednodušší.
To, co tady prožívá někdo po požití sladkého, je klasika, psychika se nabudí po sladkém, dobré pocity, po hodin+ a ž dvou přichází zvýšený nápor chuti k jídlu zaviněný hypoglykemií, nabaluje se přibývání hmotnosti, pocity vyčerpanosti, náladovost, deprese a znovu toužíme zlepšit si náladu, ale s tou váhou se nám už cvičit nechce, tak zase raději sáhneme po sladkém a celý kruh se opakuje , až jsme jak koule, pomalu umíráme na nesmyslné choroby, které jsme si zavinili sami.
Omlouvám se, že jsem to napsala tak natvrdo, ale když ona je to nepříjemná pravda.

čoko

(Silvie, 4. 3. 2010 13:55)

Já baštím jenom hořkou min 75%.
Ale dobrý pro ostatní. Ať vědí, že by neměli a místo toho třeba ovoce.

Silvie

(Zlatka, 4. 3. 2010 11:16)

Hele, jak mám vžitou podstatu naší diety, když budeš popichuvat tvorbu inzulinu čokoládou třeba jen kousky, zase si rozhoupeš krevní cukr a budeš víš kde, kdyby to bylo takhle, to by bylo hubených lidí kolem.

Čokoláda

(Silvie, 4. 3. 2010 10:21)

Čokoláda
Patříte-li k těm, pro které je čokoláda naprostým smyslem života, tak byste také měli vědět, že tyto sladkosti velmi rozbourávají metabolismus a dochází k velkému zadržení vody! Pro tělo to není nic příjemného a měli byste se toho vyvarovat!

Ale jak to udělat, když je tak dobrá!

Musíte předcházet situaci, kdy Vás neodolatelné puzení na čokoládu donutí sníst ji v naprosto nevhodnou dobu.

Takže:
Čokoládu , 1-2 kostičky, budete každý den zařazovat na dopoledne k ovoci a to i v případě, že na ni nemáte žádnou chuť.

Funguje to takto - večerní puzení (to je ale slovo:-)) změníte na těšení - to náš mozek umí a je to velmi hezký pocit, takže to zvládnete a čokoládu si nedáte. Uschovejte si ji někam, kde Vám ji nidko nesní a hezky se na ni těšte. V normálním životě jsme se těšit odnaučili, protože dostaneme vždycky nějaký pohlavek a je po těšení, ale tohle si můžete dovolit

Prostě si hezky představuje, jak si ji druhý den vychutnáte!

ALE!!!

Druhý den dopoledne si ji musíte dát! A to právě i v případě, že na ni není chuť! Mozek si na ni nevzpomene, ale to je od něho jen úhybný manévr a on si dobře zapamatuje, že byl ošizen a vrátí vám to i s úroky a podruhé se vám nepodaří, abyste ho ošálili.

Dopoledne tu čokoládu (jiné mlsky) sníte ve smyslu -" Chtěl jsi to, máš to! A už neotravuj!

A protože večer si můžete snadno říci, že si to v klidu vychutnáte druhý den, tak se Vám podaří změnit zlozvyk jedení čokolády večer na přijatelnější konzumaci, která se dá zvládnout.

Samozřejmě se Vám to nepovede napoprvé, ale chce to cvičit a nevzdávat to!

Čokoláda, oříšky a podobně, je večer je prostě naprosto nevhodná strava, protože se kompletně uloží do tukových zásob!

Takže jestliže chcete snižovat, musíte dělat malé praktické kroky k tomu, aby se situace změnila.

Co na to Evička ? A platí to i na jiné zlozvyky ?

po cvičení +kg ?

(Silvie, 4. 3. 2010 9:37)

Já taky když tu váhu druhý den viděla, tak jsem myslela, že mě klepne a opravdu jsem měla po motivaci.

Jak to bylo:
pá....115,3kg____cvičení žádné
so....114,3kg____55min.rotoped,posilko,45min.bruslení
ne....114,7kg____60min.bruslení+ malé zhřešení
po....115,1kg____cvičení žádné
út....114,1kg____30+15min.plavání
st....113,7kg____38min.aerob.18min.posilko+7min.prot.
čt....113,1kg____a to mám od půlnoci MS

No nepicli by jste se z toho mýho těla ? Připadá mi, že ta váha jde dva dny nahoru ( za to může asi rotoped ) a pak hezky dvakrát dolů. No teď už vím, že si to opravdu dělá co chce a budu se hlavně těšit co mi váha ukáže každou středu.
Ale v úterý určitě NECVIČÍM !!!!!!!!!!!!!!!

tzaciky

(Silvie, 4. 3. 2010 9:14)

Budu čekat, nebo tam za chvíli taky skáknu. Včera jsem je ale nenašla. No u nás nemají už asi měsíc ani sýr cottage light. tak nevím jak to tady zásobují.

tzaziky

(Katka, 4. 3. 2010 8:59)

Tzaziky prodávají v Lidlu. V kelímku cca 500g - jsou bezvadné! Ale nevím,jak je to s kcal.Až půjdu kouknu a dám vědět.

začátek

(Líba N, 4. 3. 2010 8:51)

25.2.2010 72,1
3.3.2010 69,5
Zatím myslím, že jde vše úžasně, jsem maximálně spokojená, a Vám moc
děkuji:-)
I když jsem se poslední dobou snažila upravit životosprávu, nikdy jsem
nedokázala to jídlo poskládat tak, aby to mělo ještě ten hubnoucí efekt....

Mějte se moc fajn,

Líba N

Dááál

(Jindra Š, 4. 3. 2010 8:45)

dobrý den,
tak je zase čtvrtek, to to uteklo, a já zasílám další váhové úbytky (ale i příbytky;-) ). Tento týden Vám zkopíruji sem a celé máte v příloze.
78,7 - den předtím vypito hoooodně šampusu
79,9 - MS
79,6
78,7
78,2
77,8
77,2
77,7
trochu mi to skákalo, to hlavně jsem viděla vliv alkoholu a men..
Strašně moooooc Vám děkuji, je mi výborně, včera už to bylo 9 kg dole, což jsem nečekala ani v nejdivočejším snu......už si pomalu troufám dávat cíle s šestkou na začátku, upřímně řečeno, to by mi naprosto stačilo, nějakých 69 kg a byla bych spokojená.
Přeji krásný den a ještě hezčí víkend.
Jindra

Evi

(Soňa, 4. 3. 2010 7:26)

U Ivanek bych navrhovala srovnávací fotečku s rozdílem 20kil... Po těch schodech šlapou dvě kuličky - po shubnutí to jsou čupr holčičky!!! :-)) No vážně...

Napište

(Eva, 4. 3. 2010 7:00)

Jak se vám líbí Ivanky, obě mají 20 kg dole a inovovaly šatníky.

Radce

(Eva, 4. 3. 2010 6:50)

Cvičila jsem včera a občas se začala chechtat, když jsem si představila, co jsi říkala, že po 90 cvičíme u těch žebřin.Už se těším na sobotu, půjdeme teda před tím ještě na nákup, jo?

To je svatá pravda

(Eva, 4. 3. 2010 6:48)

Mívá to tady dost děvčat, nejvíc to otravovalo Olinku, no a já včera makala, že jsem málem život vypustila, nějak jsem se potřebovala pohybem odreagovat a dneska 0,5 kg víc, budou brzy médny a ještě pohyb, ale falt to opadne do zítřka, tak se tužte děvčata. Letím do práce, pak na poštu se dvěma jídelníčky.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »