Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 15

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hana S-B, 52 let

Komentáře

Přehled komentářů

Zítra v podvečer a část večera

(Eva, 4. 3. 2010 22:31)

Nebudu moci odpovídat na emaily, tak co neodpovím, doženu v sobotu dopoledne.E

Jedna omluva, někdy to nestíhám vkládat

(Eva, 4. 3. 2010 22:29)

Mám v zásobě další fotky a moc se omlouvám Milence - diblíkovi a Lucii K, že jsem jejich ještě nevložila, v sobotu bude Milenka a v pondělí večer Lucie. Omlouvám se, ale jak člověk chodí ještě do práce, je toho někdy až nad hlavu.E

K úbytkům gratuluji

(Eva, 4. 3. 2010 22:27)

Držte se, kočky.Děkuji za pěkná slova.

6.týdnů

(Liba D, 4. 3. 2010 22:20)

Dobrý den paní Evo omlouvám se že jsem se neozvala.S dietou jsem spokojana ale bohuzel ji musim prerusit opet zdravotní problemy.V nedeli nastupuji do nemocnice na plánované vysetrení .Ale musim se Vam pochlubit za 6týdnu mam dole10,2kg ale krasne to slo dolu i v objemu prsa -8cm pas -11cm boky -9cm.Jsem nadsená a az se doma vse srovna budu pokracovat a take se Vám ozvu.Dekuji Líba

Jole

(Dáša, 4. 3. 2010 22:10)

Joli,už jsme tu to sladké propíraly několikrát a je nás tu povíc,co se snažíme ty mlsné chutě zahnat.Někomu to jde rychleji,někomu pomaleji,ale společně to snad zvládnem.Psala jsem,že pečení je můj koníček a šíleně miluju sladké,mám doma děti,které jsou z obou dvou stran jediná vnoučata,neteřata a já nevím co ještě,takže co návštěva,to hromada dobrůtek-bombony,čokolády,tyčinky...A já to všechno nějak musím přežít.Snažím se.Někdy to zmáknu,někdy zhřeším,ale zas se to snažím napravit a spousta hubnulek zrovna tak.S námi to zvládnete.Dnes jdu příkladem,jo?Peču kolegyňce na oslavu žloutkové věnečky a nevezmu si ani jeden,všechny jí je nabalím a zítra se odměním nějakým kouskem sušeného ovoce nebo mandle.Tak to zkuste taky tak nějak.Bojuju už čtvrtý týden zatím dole 3,4kg-no nic moc,ale já jsem spokojená. A ten jídelníček,pokud něco není úplně přesně podle Evičky,vyměňte,ale podle doporučení.Já jsem dnes měla na snídani tuňáka,a taky jsem zjistila,že ho po ránu asi npříště nezvládnu,tak budu určitě taky měnit.Mějte se fajn a natrhněte chuti na sladké ......Pro mě je to taky moc fajn,když si přečtu,že tu někde je takový mlsoun jako já.

jak vyzrát...

(Martula R., 4. 3. 2010 22:02)

Dobrý večer, jen jsem si vzpomněla na historku svého švagra, je to fajn člověk, přímý a rovný, žádná faleš, prošel si svým, je vyléčený alkoholik, abstinuje několik let. Totiž když do něj každý ryl ve smyslu dej si panáka, jednoho, ale prosím tě, dej si, a když ne nepomohlo, říkal... tak si se mnou zakuř, dej si cigaretu, a když mu někdo odpověděl, že nekouří, tak mu říkal, vidíš, a já nepiju a je mi to stejně nepříjemné, jako tobě, když tě nutím.... píšu to jen proto, že pokud někdo nechápe, že se snažíme se sebou něco udělat, udělat něco pro své zdraví, změnit se, má z toho legraci a nebere nás vážně, tak na něj zaútočit opačně, najít si věc, na které to konečně pochopí....

Recept

(Silvie, 4. 3. 2010 22:00)

Jogurtové řízky

Ingredience:
8 prsních kuřecích řízků, 1 velký hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti

Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a může se přidat pálivé grilovací koření. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.

Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná. Připravit jde takto i řízky z vepřové kýty, která je sušší. Po "jogurtové" úpravě jsou šťavnaté.

Šlo by to zkusit v tom hrnci bez tuku ?
A třeba i neobalované ?
Nebo se dá obalovat v něčem zdravém ?
To je zase otázek co ?



Recept

(Silvie, 4. 3. 2010 21:50)

TZATZIKI - originální řecký recept


Ingredience:
300 g salátového okurku, 350-400 g pravého řeckého jogurtu (nebo 150-200 g bílého jogurtu a 200 g měkkého tvarohu), 1 lžíčka citrónové šťávy, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, kopr na ozdobu

Postup přípravy: Okurek oloupeme a nakrájíme či nastrouháme na velmi drobné nudličky. Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme-li originální řecký jogurt, smícháme bílý jogurt s tvarohem. Čím měkčí tvaroh použijeme, tím méně je třeba rozředit bílým jogurtem). Přidáme citrónovou šťávu a olivový olej a řádně zamícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. (Pro ochucování od oka doporučuji použít solničku a pepřenku, mírně osolit a opepřit povrch, aby zrnka byla viditelná, ale ne přiliš nahuštěná u sebe, pak zamíchat a ještě jednou zopakovat). Přidáme prolisovaný česnek, kdo chce může jako variaci přidat ještě lžičku pažitky, řádně zamícháme. Nakonec nejlépe papírovými ubrousky z okurkových nudliček vymačkáme co nejvíce vody a takhle "osušené" je přidáme do naši směsi a naposledy řádně zamícháme a mírně posypeme koprem. Dáme alespoň na hodinu vychladit do ledničky a máme jediné a jedinečné originální a velmi chutné tzatziki, jak ho známe z Řecka.
Tzatziki se výborně hodí k hranolkám, gyrosu a jiným po řecku grilovaným masitým pokrmům.

reakce

(Silvie, 4. 3. 2010 21:30)

Draho Š máte moc pěkný úbytek, blahořeju, jen tak dál !!!!

Jarko Z já si dávám do batohu pidi pixličku a do ní mezijídlo nebo raději dvě. Člověk nikdy neví.

Zprávy z bojiště

(Draha Š, 4. 3. 2010 21:12)

začátek 14.1. 108.8 kg
4.2 100.2 kg
Jsem velice spokojená a troufám si tvrdit , že do léta dám těch 25kg dolu ....Ještě jednou děkuji ....jste moje Zlatíčko
Jelikož maminka nemá Pc budu Vás průběžně informovat já. CD jí došlo v pořádku.

Jole

(Eva, 4. 3. 2010 20:46)

Javorový sirup 100ml 1 480kJ sacharidy 86,90g
Tuk tam není , ale krátké sacharidy a spousta Kj.

Upozornění

(Eva, 4. 3. 2010 20:43)

U několika lidí mám nachystané jídelníčky, jsou i zaplacené, ale nedošla prohlášení, tak mi tu leží.E

Javorový sirup, med, třtinový cukr

(Jola, 4. 3. 2010 20:33)

Děkuji za podporu.. Jste užasnééé
Zajímalo by mě, co říkate na med, javorový sirup a třtinový cukr?
Když mi bylo zle, tak jsem zkoušela jako náhradu za ty hruzy - vlašské ořechy s malinkou žličkou medu.. Což bylo tak sladké, že med už nemůžu ani vidět. Pak jsem někde četla, že javorový sirup nejsou žádné tuky, že se po něm vlastně hubne.. Tak jsem si ho pořídila do lednice a v krizovkách si dávala žličku aby mi klesla hladina cukru.. A dříve když jsem sladila, tak místo bílého cukru jsem používala tmavý přírodní..
A víte co je paradox, já jako dítě vůbec sladké neměla, moje mamka nikdy nekoupila sušenku, a oplatek a když pekla tak takovou černou placku, která mi vůbec nechutnala.
Divila jsem se jak v rodině moji tchýně mohli každý týden péct, na stole misky sušenek, atd. Mě to tolik let nechutnalo..
Manžel je na sladké a já se naučila péct..Asi je pravda, že se vdaná žena podobá časem svoji tchýni..chacha
Teď s tím bojuju

Bebe nebo kousek cel.pečiva

(Eva, 4. 3. 2010 20:12)

nebo mandatinka nebo banán, to vše jde šoupnout do kabelky.

Je to tak

(Eva, 4. 3. 2010 20:11)

Hlavní je nemyslet, že je to dieta, ale je to způsob života a stravování pro zdraví a ta obezita odchází tak nějak přidruženě, ale Silvie nad vším přemýšlízajímá se také o všechno možné a jistě to zvládne.
To jsem ,Jarko,celá já, taky za každým jídlem vidím jeho složení.

k těm bylinkám

(Jarka Z, 4. 3. 2010 20:10)

moje babička nám dávala sušené borůvky a listy borůvka na průjem . tak nevím jestli zrovna tahle se nám teď hodí . a ty tyčinky to asi dělám taky chybu . mám jí vždycky u sebe ,když vím ,že se nedostanu včas k jídlu a nestihnu se najíst do třech hodin . tak bych to měla asi vyměnit za něco jiného . Evi řekněte mi jak to řešit

Jole

(Jarka Z , 4. 3. 2010 20:02)

Jolo Bojujte stačí aspoň něco změnit pro začátek pak něco přidat a ty pokušitele zpacifikujte jsou jako vosy hlavně jak zjistí ,že se sebou chcete něco udělat . Já přešla nedávno do útoku . moje ségra mi pořád něco cpala tak jsem jí ty laskominy rozebrala na tuky cukry a jedy a mám od ní pokoj . Okolo ,když mi něco neodbytně nabízejí tak jim říkám tohle já nejím já jedině s přírodních surovin a ne z unělích . Většina kouká jako blázen ale veme jim to na chvíli dech a já to mezitím zamluvím . Snažila jsem se jim vysvětlovat ,že jsem změnila jídelníček ale máte pravdu spousta lidí to bere jako něco divného a určitě jste taky zjistila ,že to jsou nejvíc ty ,které by se nad sebou měli také zamyslet .

Já je občas jím

(Eva, 4. 3. 2010 19:53)

Ovšem lepší jsou proteinové tyčinky, nmají malý obsah sacharidů a vysoký proteinů, dostanou se ve Vitalandu a posilovnách, jsou chuti jako Margotka a jím vždy jen kousek.V těch obyčejných musli tyčinkách je sacharidů hodně a když je tam poleva, tak i dost ztuženého tuku. Dá tolik energie jako 3/4 oběda a máš pocit, že jsi nic nesnědla.

Evičko,

(Jindra Š., 4. 3. 2010 19:50)

prosím a co musli tyčinky? Dětem je kupuju, aby neměly takové ty typické sladkosti. Já je tedy teď v dietním opatření nejím, ale chtěla jsem se zeptat, zda je to podobné jako třeba ty cereální Bebe....děkuji za odpověď.
PS - ani já nevím nic o lilku, patizonu, jen vím, že mi nechutná cuketa...a díky za tip tzatziky, jak budou domácí dobré okurky, dám se do nich.....ty kupované jsou nic moc.

Joli

(Silvie, 4. 3. 2010 19:49)

Posílám ti hodně sil, ať to vydržíš a dokážeš.
A ty to dokážeš !!!!!!!!!


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

následující »