Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 16

Komentáře

Přehled komentářů

...

(Petra H., 18. 3. 2010 13:13)

HROZNY
Účinky : Všechny sorty hroznů patří k nejzdravějším druhům ovoce vůbec. Hrozny obsahují kyselinu listovou, barviva, minerální látky a stopové prvky. Z minerálních látek má nejvíce draslíku, který pomáhá organizmu nejen při odstraňování odpadních látek, řízení srdečního rytmu, ale pomáhá i jasnému myšlení. Vlákniny, které jsou ve slupkách hroznů, podporují činnost střev. Zároveň obsahuje vitamín C, E a vitamíny skupiny B. Regeneruje vrchní část pokožky, zmírňuje stavy při žlučových a ledvinových kamenech. Dodává množství antioxidantů. Šťáva se používá při léčbě chorob, které vznikají hromaděním toxinů v těle. Působí močopudně a žlučopudně, mírně prohání. Protože mají hrozny močopudný účinek, pomáhají z těla vyplavovat škodlivé látky. Snižují kyselost žaludečních štáv. Výhodou hlavně pro podzimní dny, kdy mnozí z nás pociťují nostalgii za létem a těžko se vyrovnávají se změnami počasí, je, že hrozny zmírňují únavu a deprese. Pro svou výživovou hodnotu jsou doslova energetickou bombou.
Množství : Hrozny můžeme v syrovém stavu použít při výrobě salátů, na zpestření studených mís či jednohubek, hlavně sýrových. Kombinace rokfóru a bobule hroznů je opravdu vynikající. Základním pravidlem je mít kvalitní hrozny, čerstvé, ve střední velikosti, s pevnou slupkou a se šťavnatou a masitou dužinou. Z kvalitního základu je potom i kvalitní produkt.
HRUŠKA
Účinky : Obsahuj mimo vitamínů hlavně vápník, fosfor a lehce stravitené cukry. Mají antibakteriální, močopudný a posilující účinek, hlavně v kombinaci s ovesnými vločkami. Plody nebo šťáva se používají v lidovém léčitelství při obezitě, močových kamenech, vysokém krevním tlaku. Vařené a pečené se používají proti kašli a na záduchu, odvar ze sušených hrušek proti průjmům. Hrušky pročišťují střeva, odstraňují zácpu a jiné poruchy trávení. Některé odrůdy obsahují v dužině drobná zrníčka, která lidem s citlivými střevy a poruchami žlučníku, pokud se jedí syrová, způsobují těžkosti. Plané hrušky mají léčivější účinky, než hrušky ušlechtilé.
Množství : Když občas sníme hrušku, pozitivně si tím stimulujeme lepší náladu.
JABLKO
Účinky : Jablka téměř neobsahují bílkoviny, mají však vysoký obsah vody, málo sacharidů a ve slupce nepatrné množství vody. Mimořádně jsou bohatá na vitamíny a stopové prvky.
Jablka mají vysoký obsah draslíku. Jablko obsahuje až 30% vlákniny. Regenerují a očišťují organizmus, snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Jsou účinná při bolestech hlavy a závratích. Pomáhají proti průjmu i zácpě. Proti průjmu pomáhajú sladká jablka, při zácpě zase kyselá, která povzbuzují činnost střev. Jsou osvědčeným prostředkem při těžkostech s klouby. Podporují odolnost proti chorobám. Jablka působí jako vynikající omlazovací kúra. Ze slupky a dužiny, které chrání jaderník, se v lidském organizmu uvolňují látky s léčivým i preventivním účinkem. Odvar z jabloňových květů má uklidňující účinky a zmírňuje záchvaty kašle. Při chřipce a kašli se osvědčilo pití šťávy z jablek. Jemně nastrouhané jablko i se slupkou konzumované večer váže ve střevech toxické látky.
Množství : Víceré výzkumy potvrdily, že konzumace jednoho jablka ráno a večer výborně regeneruje a očišťuje organizmus.

...

(Petra H., 18. 3. 2010 13:12)

GRAPEFRIUT
Účinky : Obsahuje vitamín C. Růžový je na něj bohatší než bílý. Mimoto obsahuje betakaroten, jenž se v organizmu mění na vitamín A, který napomáhá zachovat si mládí a chrání nás před infekcemi.
Množství : Růžový grapefruit denně pokryje denní dávku vitamínu C.

...

(Petra H., 18. 3. 2010 13:07)

ŘEŘICHA
Účinky : Je bohatá na železo, vitamín C a měď. Pomáhá při chudokrevnosti, odstraňuje pocit únavy. Výborně pročišťuje krev a zbavuje tělo toxinů. Stimuluje činnost jater, pankreasu a žlučníku. Žvýkání syrové řeřichy posiluje dásně a pomáhá zamezovat jejich krvácení. Při vnějším použití vhodně působí na nečistou pleť a hnisavé vřídky.
Množství : Podle lidových léčitelů by však denní dávka řeřichy pro dospělou osobu neměla překročit jednu polévkovou lžíci.

ANANAS
Účinky :
má vysoký obsah enzymů, hlavně bromelinu. Tyto enzymy pomáhají při uzdravování, zmírňují rozličné záněty a zlepšují trávení. Urychlují spalování tuků a zabraňují tvorbě tukového tkaniva. Odvodňuje organizmus a zmírňuje otoky. Pomáhá při střevních poruchách a průjmu. Odstraňuje stařecké skvrny. Zvyšuje hladinu bílkovin v celém organizmu. Mimo vitamínu B12 a E poskytuje i ostatní vitamíny, minerální a stopové látky.
Množství :
v čase diety konzumovat půl ananasu denně, jeden plátek před každým jídlem. Častá konzumace čerstvého ananasu má blahodárné účinky. Čerstvě vytlačená šťáva se používá při horečkách a při mořské nemoci. V zemích karibské oblasti, odkud pochází ho považují za afrodiziakum.

BANÁN
Účinky : Díky obsahu tryptofanu je vynikajícím antidepresivem, který má pozitivní vliv na náladu. Ideální pro lidi, kteří potřebují vytrvalost, sílu a soustředění. Mají vysoký obsah magnézia (36mg/100g) a draslíku (382mg/100g). Jeden-dva banány zlepší náladu a pomáhají usnout.
Množství : Jezte libovolné množství.

TŘEŠNĚ
Účinky : Obsahují vitamín C a draslík. Ten pomáhá udržovat zdravou pokožku a pravidelný rytmus srdce. Působí preventivně proti dně, odvádějí z těla toxické látky a čistí ledviny. Mají močopudné účinky a pomáhají pročistit organizmus. Nachází se v nich kyselina křemičitá, která blahodárně působí na zpevnění vaziv. Mimo toho obsahují i fosfor, který uklidňuje nervovou soustavu. Třešňové listy se přidávají i do čajových směsí pro jejich močopudné účinky. Koupel v odvaru zmírňuje bolesti kloubů při revmatizmu.
Množství : Jezte libovolné množství. Třešně se stopkou vydrží déle.

RYBÍZ
Účinky : Obsažené flavonidy působí proti arterioskleróze, nachlazení a při problémech se střevy. Napomáhají sekreci různých štáv. Jsou bohaté na betakaroten, biotin, vitamín C a E. Zabraňují infekci močových cest. Přinášejí úlevu při zánětech. Výborný zdroj draslíku.
Množství : Jezte libovolné množství, především syrového rybízu. Džusy z černého rybízu často obsahují jen málo ovoce. Proto si řádně přečtěte obal.

...

(Petra H., 18. 3. 2010 13:06)

ŠPENÁT
Účinky : Betakaroten a vitamín E zachytávají volné radikály. Kalium snižuje krevní tlak a magnézium působí proti svalovým křečím. Může ochránit před degenerací zraku. Je užitečným zdrojem železa. Mimo toho obsahuje vitamíny C, B1 a B2, jód, vápník a kyselinu šťavelovou, která váže vápník, takže při větší spotřebě je třeba dávat pozor, aby se organizmus neochudil o tento minerál.
Množství : 200g pokrývá polovinu denní potřeby kalia. Mražený špenát si uchovává více živin než zvadlý čerstvý. Konzervovaný špenát si udržuje podstatné množství živin mimo kyseliny listové. Lidé postižení dnou, nebo ti co mají ledvinové kameny, by se měli špenátu vyhýbat pro jeho vysoký obsah oxalátů.
Jak správně vařit špenát : dobře umyté, očištěné lístky dáme do hrnce, který uzavřeme pokličkou, a na mírném ohni minutu-dvě spaříme. Není třeba ho podlévat vodou, stačí mu vlhkost, která se uvolní z lístků. Uvařené listy pokrájíme nahrubo. Dáme na pánev s na tukem smaženou cibulkou, solí, pepřem a kmínem, dusíme pod pokličkou do vydušení větší části vody a dle potřeby přidáme česnek, nebo rozklepnuté vejce..Dochutíme muškátovým květem..

ZÁZVOR
Účinky : Je klasickým léčebným prostředkem při rýmě, chřípce a kašli. Osvěžující čaj připravený z čerstvého kořene pomáhá vylučovat hleny a posiluje žaludek. Horký zázvorový čaj pomáhá při zimnici, obklady prinášejí úlevu při zánětu nosních dutin, při zánětu průdušek a při jiných plicních těžkostech.
Množství : Vatový tampón namočený v zázvorovém odvaru přináší úlevu při bolestech ucha. Přiložený na pokožku zvyšuje prokrvení, a tak zmírňuje bolesti způsobené chřipkou.

CELER
Účinky : Je to nejen známá zelenina, ale i důležitá léčivá rostlina. Používají se všechny části včetně semen. Nať je bohatá na vitamíny a minerály. Je vhodná jako potravinový doplněk pro nemocné cukrovkou. Éterické oleje a sedanolid mají povzbuzující účinek na zažívací orgány. Betakaroten neutralizuje volné radikály. Kalium reguluje krevní tlak a krevní oběh. Zbavuje pocitu stresu. Díky bohatému obsahu draslíku uklidňuje nervy a zlepšuje subjektivní stav. Naťový je lepší než kořenový. Je vynikající složkou redukční diety.
Množství : 150g pokrývá 1/4 denní potřeby kalia. Najlepší je ho jíst syrový, např. strouhaný v salátech. Celerové listy se dají dobře sušit a dlouho si uchovávají svou vůni.

BRAMBORY
Účinky : Jsou bohatým zdrojem vitamínu C a B a obohacují tělo draslíkem, magnéziem, fosforem a železem. Vyrovnají se dietním potravinám i počtem kalorií. Nejvíc se v lidové medicíně využívá šťáva ze syrových brambor tradičně na trávicí těžkosti, gastritidy, poruchy jater a žlučové kameny. Syrová bramborová šťáva utišuje záněty a podporuje hojení kožních infekcí a poranění. Plátky syrové brambory jsou vynikajícím obkladem na opary a omrzliny, a když ho dáme na spánky, pomůže na bolesti hlavy a migrénu.
Množství : 100g brambor = 70 kalorií. Pokud se brambory vaří (v páře nejlépe) nebo pečou ve slupce, zachovávají si mnoho ze své výživové hodnoty a jsou i lehce stravitené.

Očista 2 den

(Zdeňka od Plzně, 18. 3. 2010 10:06)

Mám trochu zpoždění za váma, ale zase vím dopředu jak vám je. Dnes šťávičky a rybička.Po včerejšku 0,4 kg dole. Pa pa pa.

očistný den

(MartinaK., 18. 3. 2010 9:10)

Zdravím všechny kočandy. Bojuju a přežívám. Jsem šíleně unavená a bez kapky energie. Jsem schopná jakž takž zapojit se do pracovního procesu a pak umírám. Minulý týden jsem energií přímo sršela a jen se potkávala jak jsem byla v jednom kole, ale tenhle týden je krize. Evi, projížděla jsem očistné dny, ty jenorázové a zaujal mne ten s kysaným zelím. prosím tě, to se baští jenom zelí bez jakéhokoliv cel. pečiva? Nebo jak se ten den stravovat? Nemám podmínky k tomu abych držela celou očistnou kůru, tak bych chtěla zkusit to zelí. Je plné vitamínů a myslím, že mě trošku nabije.děkuji a držím všem palec!!!

Taky čistím

(Lída T. nyní N, 18. 3. 2010 8:41)

Taky jsem s tím začala, jen jsem neměla čas psát, já dole 1,7 od pondělka, ale ani nejde o váhu, jen jsem si chtěla udělat něco pro jarní tělíčko, cítím se dost sytá a dnes mám taky 2 bílý den.
Váhu jsem měla digitální, kuchyňskou ne žádnou odbotnickou, stála asi 3 stovky.
Všem začínajícím přeji úspěchy, hlavně přemýšlejte pozitivně, každým výkyvem se nenechte rozhodit a vždy přemýšlejte, jak by to šlo a nehledejte překážky.

váha

(Dáša, 18. 3. 2010 8:36)

Evi,já od pondělí 1,2 kg dole,tak taky spokojenost.

Dotaz

(Lenka K., 18. 3. 2010 8:34)

Zdravím všechny hubnulky,
včera jsem začala s hubnutím a je mi skvěle. Věřím, že vydržím a také všem začínajícím hubnulkám přeji pevnou vůli. Ráda bych se zeptala, jakou používáte váhu na vážení potravin. Já mám takovou dost nepřesnou. Budu ráda za každý tip.Moc děkuju:-))

Pěkné

(Silvie, 18. 3. 2010 8:30)

tři sedmičky, takové magické číslo. To se bude hezky zhazovat.
Už abych ho měla taky!! Ale mě ještě čeká spousta práce, vlastně zábavy, protože nevím jak vás, ale mě to opravdu baví.
Po 1.dni očisty se váha nehnula, včera jsem měla ty šťávy a dnes mám po dvou dnech dvě kg dole. Dobrý ne?
Uvidíme jestli najdo čas na cvičení a co to po dnešním Bílém dni udělá. Pájky ~ Sí °~°~°~°~°

začátek

(Lucie P., 18. 3. 2010 7:18)

Ahoj holky,tak jsem konečně mezi váma. Dnes začínám první den dietky,tak se na to moc těším a jsem zvědavá jak to půjde.K dnešnímu dni je váha 77,7. Lucka.

ráno váha

(Eva, 18. 3. 2010 6:43)

Stále se drží to kg a půl dole proti pondělnímu ránu.

Dáše

(Eva, 17. 3. 2010 23:12)

Dva dny se to dá vydržet, ještě jsem vypila bílý Activia nápoj, jinak jsem byla v posilce, cvičení asi hodinu, elánu hodně, ale při těžších cvicích jsem se trochu zadýchávala, to jindy ne.

bílý den

(Dáša, 17. 3. 2010 23:10)

Tak ho mám za sebou,nějak nebyl čas se ozvat dřív.Jsem v pohodě,jogurty zasytily,jen ty ořechy jsem neměla v práci,tak jsem je přidala do odpoledního jogurtu.K obědu tilápie,ale chyba-dala jsem zeleninu-dušenou na vodě,tak zítra se polepším.Dnes 1,5 hoďky badminton a k večeři sýry.Vše v pohodě,jen to celozrnné pečivo nebo lupínky mi dnes moc chyběly.Tak zítra další bílý den.

Děkuju

(Silvie, 17. 3. 2010 21:59)

3.+ 4.den

(Eva, 17. 3. 2010 21:30)

Jogurty bílé s oříšky a lněným semínkem, kefírové mléko, sýry, zeleninu jsem nejedla, jogurty s probiotickou kuturou.

3-4.den

(Silvie, 17. 3. 2010 21:27)

Bílé dny - to znamená bez zeleniny? A hodně cvičit? Já nemám rotoped!!! Ach jóóóó!!

Dnes jsem měla šťávičky, to já můžu!! Dělala jsem z ananasu, červeného pomeranče, pomeranče, kiwi a grepu. Dřeň taky dobrá a dala jsem si trochu k pangasovi na oběd zamíchanou ve vodě pod rybou. Dnes to bylo super oproti včerejšku. Ten jsem přejela ani nevím jak. Zítra mám Bílý něco poraďte.

očistné dny

(Eva, 17. 3. 2010 21:25)

Ty dny mají návaznost , první vyčistí střeva , druhý je detoxikuje , třetí a čtvrtý obnoví miktoflóru a další navodí běžný chod trávení.

očistné dny

(Monika, 17. 3. 2010 20:48)

Jde je držet jednotlivě nebo nějak spolu souvisí?

2. měsíce jídelníčků pryč

(Míša H2 , 17. 3. 2010 20:29)

2.1.2010 68,0
15.3.2010 60,3
Zdravím, takže dneska jsem měla poslední den diety, v příloze posílám i tabulku, jsem moc spokojená a kdybych asi vynechala ty sešenky ke kávě, tak by to asi bylo ještě mín kilo, ale i tak je to dobré. Už se těším na lepší počasí protože mám tolik triček, které jsem nemohla nosit z důvodu obepnutí a ted mi i plandají, tak at už můžu tělíčko ukázat. A taky bych chtěla jezdit do práce na kole, jak se oteplí, tak uvidíme, zda mi ten elán vydrží i za jarního počasí. Velký dík za spolupráci, Míša


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »