Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 16

Komentáře

Přehled komentářů

1. měsíc

(Verča M, 15. 3. 2010 8:51)

Zdravím Evi, tak dnes mám 1. měsíc za sebou. Úbytek -9,4kg což jsem faaakkkkttt spokojená. O víkendu jsem si to trošku pokazila tou oslavou ale jídlo jsem dodržela ale je fakt že tam bylo nějaké to vinko. Ale jedu dállll. Přeji pěkný den Veronika
15.2. 114,9kg
15.3. 105,5kg

Pokračování

(Zlatka, 15. 3. 2010 8:02)

Chyba číslo 6: Neuvolníte se dostatečně
Ano, je možné zvýšit si zátěž na rotopedu, takže jde pedály sotva pohnout. Znamená to ale nutně, že to je lepší forma zátěže, než mají ty měkoty, co šlapou vedle nalehko? Vůbec ne. Zatěžujete svoje kolena velkými tlaky a větší přínos pro kondici to nemá. Nejlepší je najít si frekvenci šlapání, kterou můžete dobře udržovat, a potom pomalu zátěž postupně přidávat.
Chyba číslo 7: Zamilujete se do strojů
Většina lidí si myslí, že jeden stroj k aerobnímu cvičení bohatě stačí, a zčásti je to i pravda. Na každém z nich lze docílit dobrou úroveň kardiovaskulární zátěže. Držíte-li se ale stále jednoho stroje, nevyužíváte čas v tělocvičně či fitness centru na sto procent.

Evě a Dáše

(Zlatka, 15. 3. 2010 8:01)

Ať se Vám daří, já to měla minulý týden a dala jsem dolů 2 kg a cítím se výborně.
Evi, ještě něco k Tvojí posilovně z netu:
Chyba číslo 1: Chcete zeštíhlet tím, že naberete na svalech
Správné cvičení v posilovně je skvělou zbraní ve vašem souboji s nadbytečným tukem. Každé deko svaloviny, které přiberete, zvyšuje klidový metabolismus a tak vede k většímu spalování kalorií po celých dvacet čtyři hodin. Je-li ale vaším cílem štíhlejší a pevnější tělo, nejhorší věc, kterou můžete udělat, je naložit si tak těžkou činku, že ji nezdvihnete více než několikrát. Nadměrná svalová hmota ale někdy působí dojmem tloušťky a neohrabanosti.
K vytvoření štíhlých svalů cvičte se středními zátěžemi. Dost lehkými na to, abyste zvládli alespoň patnáct poctivých opakování, ale zase dost těžkými, aby poslední z nich bylo opravdu na hranici sil. Provádějte tři sady takových cvičení, v časové tísni třeba jen dvě.
Chyba číslo 2: Zapomněli jste na širé nebe
Je snadné nechat se zcela pohltit dokonalostí všech těch specializovaných cvičících strojů a zapomenout, že se klidně dá cvičit i jinak. Dělají to všechny ty displeje a blikající kontrolky, které mají až hypnotizující efekt.
Když se ale takový fanatik posiloven dostane na čerstvý vzduch, může si prožít děsivé vystřízlivění. Zjistí najednou, že zdolávání nástrah Matky přírody vyžaduje zcela jinou kondici, než jakou si dosud myslel, že má. Projet na horském kole korytem potoka je něco úplně jiného než šlapat na rotopedu s walkmanem na uších, byť i s vysokou zátěží.
Chyba číslo 3: Příliš dlouhá přestávka mezi sadami cviků
Právě jste skončili těžkou sadu posilování bicepsů, vaše svaly jsou napumpované krví, napjaté a chvějí se. Je čas utřít se propoceným "froťákem", dát si doušek vody a prohodit pár slov o Vivaldim s hezkou plavovláskou funící na vedlejším stroji. Bude to jen minutka a hned jsem zpátky u cvičení...
Chyba. Všechny prostoje mezi sadami cviků snižují totiž efekt cvičení. Za minutu tělo obnoví sedmdesát dvě procenta sil.
Za tři minuty jste již obnovili všechny síly, které v té chvíli můžete obnovit. K posílení těla musíte zatěžovat a unavit maximum svalových vláken. S každou sadou jsou vaše svaly unavenější a tělo zapojuje další a další svalová vlákna, aby se zhostilo zátěže. Takže pauzy zkraťte na minutu či méně. Popoženete svoje svaly a pokrok se dostaví.
Chyba číslo 4: Vaše běhátko běhá za vás
Běh na běhátku není vlastně opravdovým během. De facto jenom zdvíháte nohy, zatímco se země pod nimi pohybuje. Trénink na běhátku s nulovým sklonem, tedy v úplné rovině, je jako skutečná chůze či běh z kopce. K dosažení stejného efektu jako při běhu po rovině je třeba u běhátka sklon stoupání dvě procenta.
Připravujete-li se na běžecké závody, doporučují experti alespoň padesát procent tréninku venku, zejména v případě běhu na delší tratě.
Chyba číslo 5: Vaše rutina se stane rutinní
Zvyk je železná košile. Držíte-li se rutinně stále stejného tréninkového programu, po několika měsících si na danou zátěž svaly zvyknou. Asi po třech měsících tak tělo pracuje jako na autopilota. Takový trénink může sice sloužit k udržení kondice, nikoli ale k jejímu zvyšování. Proto je dobré přibližně každé tři měsíce program měnit.

Snídám

(Eva, 15. 3. 2010 7:31)

No a já už požívám to celozrnné pečivo. Mím Fit Penam.

Tak jestli neumřu Evi,

(Dáša, 15. 3. 2010 7:24)

tak večer písnu dojmy z prvního dne očisty.

Silvii

(Eva, 14. 3. 2010 21:42)

Ty jsi teda ďáblík, tomu říkám motivace pro ostatní, pěkné.E

Tak sem, Dášo,

(Eva, 14. 3. 2010 21:41)

budeme psát dojmy a váhy . teda na konci, zda fakt ubydeme o několik kg nečistot, první den bude nejhorší, ale jsem natěšená, tak by to mělo jít, pokusím se to i těch hrotovicích dle možnosti dodržet, nakonec zeleninu a uvažřenou rýži si mohu vzít s sebou a maso tam jistě bude.

Jdu do toho taky

(Dáša, 14. 3. 2010 21:31)

Zdravím všechna děvčata a Evičku a hlásím,že zítra začínám očistu s Evičkou.
Ještě jsem to nikdy nezkusila,tak jsem zvědavá,jestli to vydržím.Bylinkové čaje zrovna moc nemusím,ale koupila jsem si čistící s červenou řepou a ten docela chutnal.Ostatní by neměl být problém,tak mi držte palec.Mějte se fajn,dnes na netu psali,že příští víkend už bude jarních 18 stupňů,takže se máme na co těšit-jaro klepe na vrátka.

60.dní za mnou

(Silvie, 14. 3. 2010 21:29)

Tak jsem se vrátila po víkendu a jdu se pochlubit s výsledky.

13.1 2010_____129,1kg_____131cm pas
14.3.2010_____111,1kg_____112cm pas

60 dní/2.měsíce____-18kg____-19cm

Dobrá motivace a asi nejen pro mě.

Tento víkend:

sobota__rotoped 75minut+posilování a blbnutí z dětmi se taky počítá?

neděle__rotoped 60minut,plavání 30minut, rodina byla lyžovat, já nelyžuju-nemám vybavení- tak abych nestála a nekoukala, tak jsem si vyšla ten kopec na kterém lyžovali - 1km dlouhý a zpátky dolů jsem běžela. Byly jsme na Paprsku.

Co okolí:
No, tvrdí, že se pořád cpu, ale taky, že už to na mě plandá a manžel rejpal - no ještě jsi pořád tlustá, ale už je vidět, že jsi zhodila....
Já jsem opravdu móóóóóóóóóóc spokojená a Evičko!!!!! Děkuju. Silvie
Přeji všem hezký den. Silvie.

Tak já zítra začínám tu první fázi

(Eva , 14. 3. 2010 21:06)

Poslala jsem manžela na nákup, pěkně mu tio sepsala, nakoupil vše, ale ve velkých baleních, v kefírovém mléku bych se mohla koupat, docela jsme se zasmály, asi si myslel, abych u toho neměla hlad, tak mi chtěl popřát.
Pojedu 5 dní a pak musím asi znova, jedu do těch Hrotovic a tam to nepůjde dodržovat.
1.den - kopřivový a jiné bylinné čaje a cel.pečivo co tři hodiny.
2.den - ovocné šťávy a k obědu nějaká bílkoviny
3.den + 4.den - bílé dny - kdo chce i kozí produkty nebo bio
5. den - saláty ze zeleniny s trochou cel.rýže
6. den - šťávy a oběd a večeře talíř strouhané mrkve s jablky
7. den - saláty ze zeleniny s trochou cel.rýže + sekané maso z pečeného kuřete
Pít 3 l tekutin za den.

Nákup první fáze očisty

(Eva, 14. 3. 2010 20:32)

Nákup první fáze očisty
černý plátkový chleba
kuřecí prsa nebo pangasius
koření kurkuma k masu a do salátů
pometanče, mtkve, jablka , červená řepa a řapíkatý celer, 3 pertžele
Bio jogurty nebo jogurty Holandia, všechny bílé, odtučnělý tvaroh, česnek, níukotučný neochucený kefít nebo sójové mléko
zelenina dle možnosti na saláty
celozrnná rýže

Před druhou fází detoxikace se otestujte

(Eva, 14. 3. 2010 20:31)

Před druhou fází detoxikace se otestujte
Čím bude počet nižší, tím můžete dobu 2. fáze zkrátit, čím bude bodů víc, tím ji prodlužte na déle než týden.
Vždy je pěk možností:
Silně - 4 body
Průměrně - 3 body
Mírně - 2 bodyObrazek
Zřídka - 1 bod
Nikdy - 0
1. Nepravidelné vyprazdňování a nadýmání.
2. Zápach z úst a zvýšeně zapáchající pot.
3. Náchylnost k virózám a oparům.
4. Zahleněné dýchací cesty ráno po probuzení.
5. Potíže s dýcháním při nižší fyzické zátěži, třeba rychlá chůze.
6. Špatná kvalita pleti.
Monimální trvání 2. fáze detoxikace je 5 dní.
7. Náchylnost k depresivnímu myšlení a vidění budoucnosti z horších stránek.

2. fáze detoxikace

(Eva, 14. 3. 2010 20:30)

2. fáze detoxikace
Cílem druhého stupně detoxikace je omezení působení látek, které oslabují imiunitné systém, podpořit povrchové vylučování, budeme se zabývat pročištěním vástelky trakčníku, po prvním stupni již je trávicí trkčník méně zatížený, tak co budeme tedy dělat?
zapojíme celozrnné produkty a ovesné vločky a prostě vše bohaté na vlákninu ve vyšší míře nez v minulém tádnu, zase tu bude zelenina - ovšem převážně tepelně upravená, každý den ráno a večer dáme sklenici vody s cironovou šťávou, tím povzbudíme činnost ledvin, semínka můžeme konzumovat buď v jídle nebo samostatně, pomohou také pročistit výstelku trakčníku a podporují i celkově látkvou výměnu.
Bílkobiny tady budou trochu jiné. ty živočišně trochu omezíme, trochu zpomalují průchod potravin tlustým střevem, tak tedy je omezíme, ne úplně vyloučíme. Ale tělo přece bílkoviny potřebuje, my jsme si pěstovali svalovou hmotu a nechceme o ni přijít.
Tak tedy dojde na luštěniny, ty nám bílkoviny dodají. Někdo může mít strach z nadýmání. Dobré je namočit je na noc /i předvařené/ do vody s pár kapkami citronu, to sníží množství enzymů způsobující plyny.
Další bílkoviny najdeme v tofu, šmakounu a sójových výrobcích.
Můžeme také přidat šťávu z aloe vera, v této fázi detoxikace se její účiky násobí skladbou jídla.
Ovšem je tu ještě jedno omezení!!
Nejíne tyto dny ovoce, má v sobě některé látky, které by účinky čištění trakčníku trochu oslabovaly v této fázi.
No a nyní mne proklejete. Jistě se už ptáte, jak dlouho trvá druhá fáze?
Záleží to na vás, nejde to lámat přes koleno a já ji poprvé vydržela a docela v pohodě 4 dny, je to málo, ale byl to pro mne úspěch. Nemá cenu se násilím nutit, musí to vycházet z přesvědčení, že vím co dělám a proč to dělám.
Ideální je týden, znám ovšem i lidi , kteří ji mají 2.týdny a používají tam tofu, šmakouna a sójovou bílkovinu.
Ukázkové dny k této fázi vložím a test před druhou fází detoxikace také.

Začínajícím

(Eva, 14. 3. 2010 20:28)

Pro začínající
Je možné si vyměnit oběd za odpolední svačinu,když je to pro vás příznivější.
Při pocitu hladu a třeba večer, když večeře padne na 18,00hodin a já jdu spát později nebo během noční směny, tak také mezijídlo.
Jídelníček je návrhem Vaší konzumace živin během dnů, potraviny si můžete vyměnit následovně:
-zelenina za zeleninu a během dne možno porce navýšit a 2/3 proti jídelníčku
-ovoce za ovoce , ale množství zachovat
bílé maso za bílé maso nebo nízkotučný sýr, sójové maso -nebo šmakoun/ množství dodržet/
-bílkovina za jinou nízkotučnou bílkovinu / nízkotučný tvaroh za nízkotučný jogurt nebo sýr/
- u mléčných výrobků platí také zástupnost mezi sebou, jen berte zřetel na obsah tuku a pokud je tam jogurt ochucený, zase si vybírejte ochucený, kvůli sacharidům.

Jen tak

(Eva, 14. 3. 2010 20:28)

salátový den
Snídaně mrkev . 200g , 50 g jablko, nastrouhat , zakápnout cironem, 10 rozinek a několik šupinek kokosu.
Svačina - mandarinka a porce pečiva celozrnného dle Vašich jídelníčků - průměr
oběd - ledový salát, půl salátové okurky, paprika, zálivka z nízkotučného jogurtu, česněku, soli, ptrželky , taky lze dát pár kapek sójové omáčky a už nesolit. + plátek dušeného masa dle Vašich rozpisů - ryba nebo prsíčka + zase Vaše porce cel.pečiva
Pokud raději teplé, dejte hustou zeleninovou polévku s kapustou nebo zelím, ale nezahušťujte a zase s pečivem
Svačina - jogurt + porce pečiva celozrnného dle Vašich jídelníčků - průměr
večeře - 200 toho salátu od oběda + porce pečiva celozrnného dle Vašich jídelníčků - průměr

Začínajícím

(Eva, 14. 3. 2010 20:27)

Upozornění pro všechny , kteří začínají
Do svého PC si uložte z CD tabulku "Kontrola váhy", do ní si zapisujte váhy a jednou za týden mi ji pošlete a vložte váhy s datumy do do Co je nového 10.Tam stačí i vstupní váha s datumem a váha v daný den, kdy to vkládáte, není to časově náročné, ale mně by to pomohlo.
Také se na začátku změřte a vyfoťte, třeba zatím jen pro sebe, fotky dá jen ten, kdo chce, ale pro sebe je to také dobré, abyste měli rozdíl potom na očích.
Při dotazech pište, odpovím do 24 hodin.O víkendu do neděle večer.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13