Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 16

Komentáře

Přehled komentářů

čajík...

(Soňa, 17. 3. 2010 16:20)

Lapacho + doporučuji taky KOTVIČNÍK /se stejnými - ba co možná i s dalšími pozitivními účinky/ lze zakoupit v kterékoliv lékarně či ve zdravé výživě :-))

Zdravím , děvčata,

(Eva, 17. 3. 2010 15:42)

kde se kupuje ten čajíK? Že bych too svého domácího mazlíčka také trochu prohnala peřím?
Nevím, jaké jsou vaše dojmy, ale já dnes už zimouřivá nejsem, mám energie na posilovnu a normálně jsem byla po svačině tak zasycená, že jsem se do oběda nutila na sílu.Večer se ozvu.

Zdeni od Plzně

(Jarka Z, 17. 3. 2010 11:40)

to je supr rada .Pořád jsem dumala jak zmáknu tu kopřivu zítra jedu sehnat to lapacho .Doufám že budu úspěšná a ty vedlejší účinky manžel jenom přivítá ještě dotaz na Evu kolik toho pečiva na jedno jídlo 20,30,nebo 40ke snídani je 30-40 svačinky 30 mám to tak držet nebo míň

Pozdrav

(Petra F, 17. 3. 2010 11:40)

Dobrý den, posílám kontrolu váhy. Vše je v pořádku váha klesá a už si i začínají všímat, že se se mnou neco děje. Už se moc těším až si po dokončení pořídím nové kousky do šatníku :-) snad to takhle půjde dál. Petra
5.3.2010 69,2
16.3.2010 66,0

Očista

(Zdeňka od Plzně, 17. 3. 2010 11:18)

Tak jsem dnes rozšířila vaše řady na očistu. Jen místo kopřivy (tu nemám ráda) piju červené lapacho. Účinky stejné nebo spíš je jich tam víc. Ta kůra z toho stromu povzbuzuje mimo jiné i sexuální aktivitu. Taťko prchej přede mnou až přijdu z práce nebo bude peří za obrazama.....jinak zatím OK. Zdravím všechny.

Už se těším

(Lenka R., 17. 3. 2010 9:33)

Dobrý den, procházím návštěvní knihu a jak tady děvčata píší jak jim jde hubnutí, už se těším až mi přijde jídelníček, že se do toho také zakousnu. Asi příští týden. Ještě si musím koupit digitální váhu, prosím děvčata poraďte mi, musí být ta přesná na diety, nebo stačí třeba digitální kuchyňská, která váží s přesností na 2 gramy? Díky Lenka R.

Tak jsem to rozjela

(Hanka.Š, 17. 3. 2010 9:22)

Hezký den,tak jsem se pustila do dietky.Je to úžasně připravené a hrozně se mi to líbí.Moc chci poděkovat a jsem ráda paní Evičko,že jsem na Vaše stránky narazila.

Začátek

(Pavlína K, 17. 3. 2010 8:49)

Dobrý den,
tak jsem se pustila do dietky. CD je ok a moc se mi líbí Vaše verze, je to rychlé a přehledné. Jídelníček je úžasný. Chci moc poděkovat, už ted mě to hrozně baví.
Pavlína

Romaně

(Eva, 17. 3. 2010 8:47)

Klidně nasadit.

Petře H

(Eva, 17. 3. 2010 8:46)

PETRUŠKO, JÁ TO DO TOHO ODDÍLU VLOŽÍM až večer, nějak honím čas , jak se dá.

očista

(Romana V., 17. 3. 2010 8:17)

Dojíždím druhý měsíc stravování od Evičky, už se to hýbe dolů pomaleji, ale jsem moc spokojená. Včera jsem se přesvědčila o "síle" alkoholu, měla jsem u kamarádky 2 skleničky šampusu, jinak jen zeleninu a kousek celozrnného chleba a ráno šup - plus 0,5 kg. Chci se vlastně zeptat, jestli je vhodné nasadit očistný týden, hned po skončení hubnoucího 2.měsíce, což bude už za pár dní. Cítím se fajn, ale zima je mi nějak v jednom kuse, už aby se oteplilo :-) Zdravím všechny ostatní spoluhubnulky a i pány, kteří se tu objevují, cením si jejich odvahy :-)!

...

(Petra H., 17. 3. 2010 8:00)

RAJČATA
Účinky : Povzbuzují apetit a zažívání a brzdí růst choroboplodných bakterií ve střevech. Kalium snižuje krevní tlak. Mimo srdečně-cévních chorob pomáhá při léčení různých poruch trávení. Slouží jako odvodňovací prostředek. Rajčata obsahují antioxidanty, množství vitamínu E, vitamín C a betakaroten.
Množství : Jezte libovolně. I rajčatový protlak je bohatý na karoteny a vitamín E. Jeden pohár protlaku chrání před rozličnými chorobami, hlavně před nachlazením. Preventivně pijte 1 pohár rajčatové šťávy 3x denně po dobu 3-4 týdnů.

ŘEDKVIČKA
Účinky : Pomáhá při prevenci rakovinových onemocnění. Éterické oleje podporují tvorbu žluči a urychlují zažívací proces. Používá se při léčení onemocnění žlučníku, žaludku a průdušek. Obsahuje vitamíny C a B.
Množství : Doporučuje se jíst syrová. Doporučená dávka je 1-2 kg ročně.

SALÁT
Účinky : Kyselina listová a vitamín B zlepšují činnost mozku, paměť, koncentraci a spánek. Je tradičním prostředkem na povzbuzení trávení a činnost jater. Má uklidňující účinky.
Množství : Denně snězte 150g s rajčaty a bylinkami. Když chceme získat co nejvíce živin, vybíráme salát který má víc větších, zelených listů. Umyté, zabalené hlávky s roztrhanými listy rychle ztrácejí vitamín C a kyselinu listovou. Salát ráda konzumují i malá domácí zvířata.

CHŘEST
Účinky : Výhonky jsou bohaté na vitamín C a mají mimořádně vysoký obsah vitamínu E, který zlepšuje zrakovou ostrost a potlačují projevy stárnutí pokožky, problémy se srdcem, zvyšují libido a účinně chrání buňky pred útoky volných radikálů. Podzemní kořenová část vytahuje z půdy množství účinných látek, především provitamín A. Je bohatý na vitamíny skupiny B a obsahuje velké množství kyseliny listové. Mimo toho obsahuje hodně draslíku a zinku. Chřest patří k nejlepším omlazovacím prostředkům v přírodě. Posiluje imunitní systém a chrání před záněty. Aktivuje tvorbu hormonu štěstí a pomáhá při poruchách spánku. O chřestu sa zároveň říká, že upravuje vysoký krevní tlak, podporuje činnost srdce a ledvin. Pomáhá při uvolňování nervového napětí.
Množství : Chřest je jako stvořený pro různé diety, neboť obsahuje velmi málo kalorií (na 100g jen 18kalorií). Je též bohatý na vlákniny, které mají blahodárný vliv na střeva. Když zkonzumujete 250g, pokryjete celodenní potřebu vitamínu C. Chřestovou sezónu bychom měli využít na chřestovou kúru. Aktivizuje metabolizmus celého organizmu. Už po týdnu (denně zkonzumovat 200g chřestu) se budeme cítit svěží a vitální.
Jak správně vařit chřest : nejprve odřežeme dřevnatou spodní část a chřest oloupeme (postupujeme vždy od hlavičky dolů). Aby nezčernal, namočíme ho do studené vody. Před vařením ho svážeme po 6-10 kusech a postavíme do hrnce s osolenou vodou hlávkami nahoru. Stačí když bude ve vodě jen do poloviny, křehké hlávky se uvaří v páře. Vaříme 10 - 15 minut.

zeleninka

(Petra H., 17. 3. 2010 7:50)

MRKEV

Účinky : snižuje cholesterol, předchází zácpě, pomáhá při kožních chorobách, nedokrvení a oslabení organizmu. Chrání zrak. Snižuje riziko rakoviny plic. Jednoduchý způsob, jak snížit hladinu cholesterolu v krvi. Je vynikající regenerační potravinou když se člověk cítí vyčerpaný, nebo se zotavuje. Mrkev je bohatá na vitamíny A, B a C, betakaroten, železo, vápník, draslík a sodík.
Množství : Každý den jezte 2 mrkve nebo vypijte pohár čerstvé šťávy. Půst s mrkvovou šťávou v průběhu 1 anebo 2 dní je velkou detoxikační terapií pro játra. Víc vitamínu A - karotenu se uvolňuje ze zpracované mrkve než při jezení v syrovém stavu. Při strouhání to je 36%, při rychlé tepelné úpravě až 60%, při jezení celé syrové mrkve jen 5%. Do čerstvé mrkvové šťávy vmíchejte i lžičku panenského olivového oleje, díky němu se karoten v těle lépe využije.

PAPRIKA
Účinky : Vitamín C neutralizuje volné radikály a posiluje obranyschopnost organizmu. Přírodní látka kapsaicin povzbuzuje činnost zažívacího traktu. Betakaroten posiluje buňky, brzdí proces stárnutí a chrání před škodlivým vlivem slunce na pokožku.
Množství : Pro vysoký obsah vitamínu C se doporučuje jíst ji preventivně při nachlazení. Jedna středně velká paprika pokryje dvoj až trojnásobek denní potřeby dospělého člověka. Vitamín C se z papriky nevytrácí ani zahříváním, ani pečením. Červená paprika obsahuje 9x více betakarotenu a 2x více vitamínu C, než paprika zelená.

PETRŽEL
Účinky : Petržel je bohatá na vitamín C, provitamín A, železo, vápník, draslík, fosfor, hořčík, síru a křemík. Vysoký obsah železa zabraňuje chudokrevnosti. Vitamín C posiluje imunitní systém a povzbuzuje chuť k jídlu. Povzbuzuje činnost jater a pomáhá při dně. Je užitečným zdrojem vápníku. Pomáhá organizmu zbavit sa nadměrné tekutiny. Neutralizuje škodliviny z cigaretového dýmu.
Množství : 100g obsahuje 170mg vitamínu C. Doporučuje se používat jako koření. Na zregenerování pokožky postačí sedm dní natírání čerstvou šťávou. Odvar ze semen uvoľňuje hladké svalstvo v celém těle a zmírňuje bolesti hlavy, migrény a podrážděný žlučník. Žvýkání čerstvé petrželové natě odstraňuje v dechu zápach po cibuli a česneku.

PÓR
Účinky : Působí proti nadýmání a pocitu plnosti, žlučovým kamenům a nechutenství. Obsahuje množství vitamínu E, karotenů, železa a syrový obsahuje kyselinu listovou, vitamín C a B1. Tak jako cibule a česnek, i pór je mimořádně antiseptický a pomáhá chránit srdce a artérie před arteriosklerózou a vysokému krevnímu tlaku.
Množství : Pórový odvar se lehce připravuje a je vynikající na nahrazení úbytku minerálů po dobu nevolnosti a při průjmu. Jednoduše povařte 8-10 pórů ve 2-3litrech vody asi 1-2hodiny.
Pórový sirup je účinný prostředek na plicní infekce. Uvařte několik pórů ve vodě, a když změknou, extrahujte šťávu protlačením přes gázu. Přidejte med a pravidelně užívejte.

Bílý den

(Dana Č., 17. 3. 2010 7:40)

Úspěšně pokračuji, píšu si pocity během dne, tak to nakonec shrnu. S tou zimomřivostí máš pravdu. Nejsem zmrzlík, ale včera jsem se ne a ne zahřát.

Začátek

(Marta P, 17. 3. 2010 7:12)

Dobrý den, paní Evo,

posílám Vám pro informaci váhy za týden. Musím přiznat, že sama jsem překvapená, neboť 2kg jsou dole.
Jen občas to proložím kouskem BeBe dobré ráno, které vozím i v kabelce.
9.3.2010 79,0
16.3.2010 76,8

Tak hurá do bílého dne

(Eva, 17. 3. 2010 6:45)

Do jogurtů budu přidávat trochu ořechů natural a lněného a slunečnicového semínka, ale jen málo.

Pavlovi

(Eva, 16. 3. 2010 22:15)

Úbytek je pěkný. Když budete hodně nervozní, dělejte si teda navíc svačinky - třeba krajíc cel.chleba a půlka papriky, to můžete i třikrát za den navíc a kamarády pošlete víte kam, jsou ťulu.

Paní Vandě

(Eva, 16. 3. 2010 22:13)

Vandi , pokud by to vydržel, dejte to z přílohy z emailu, co jsem Vám právě poslala, ale u něj by těch mléčných výrobků více Kj, to je tam napsané také.
Fotky došly a dám je sem tento týden asi ve čtvrtek.Eva

Vanda a syn

(Vanda, 16. 3. 2010 22:12)

Paní Evo,předem mi dovolte Vás pozdravit a popřát hezký večer,
chtěla jsem se zeptat ohledně syna je ted na váze 116 kg. z 144 které mněl a jede opět znova
celej prvý měsíc a je u 16 dne a nějak se mu tedˇasi 3 dny váha zastavila a nelze s ní pohnout.
Chtěla jsem se zeptat jak dále.
Děkuji Vanda

Jedu dál

(Pavel, 16. 3. 2010 22:05)

Zdravím Vás paní Evo,
potřebuji poradit. od 18.2. držím dietu k dnešnímu dni mám dole skoro 6
kilo .Někdy jsem dost nervozní ne z jídla , ale v práci, kamarádi atd. Foták mám spravený
pokusím udělat 2 foto a pošlu Vám je. Mě to některé věci trvají trochu déle.
18.3. se změřím a spolu s fotem bych to poslal. Momentálně kila jdou pomalu
dolů. Děkuji Pavel


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »