Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 16

Komentáře

Přehled komentářů

už jsem si to naplánovala

(Jarka Z, 16. 3. 2010 22:00)

zkusím to od pátku budu doma sama tak to můžu zvládnout a pak budu čistá nejčistší heč . Milé dámy kde je váš humor samý výžný témata .

Očistný týden

( Soňa, 16. 3. 2010 21:47)

Holky /kluci... dámy... páni/, jestli se vám očistný týden nepodaří držet tento týden, nezoufejte!!!
Podle měsíce bychom měli s očistnými dny žít ve dnech a v době po úplňku, tj. od úterý 23.3. Vhodné budou zeleninové polévky, kašovitá jídla a různé omáčky. Pít máme ovocné a zeleninové šťávy. Den hladu by měl být 24.3. Měla by být držena dvoudenní kúra z ječmenných krup.
Organismus se příští týden bude rozšiřovat a zbavovat škodlivých látek.
Nápoje: voda, čaj - máta, třezalka, řepík, heřmánkový
Povolené jsou mléčné výrobky, kvašená zelenina, ryby

2.týden

(Vláďa K, 16. 3. 2010 20:50)

Dobrý večer,

posílám Vám další zprávu, v pořadí druhou.
Zdravotně se začínám cítit lépe, tlak mě klesl a začal jsem i lepší spávat.

S pozdravem

Vladislav
1.3.2010 83,2
16.3.2010 80,0

Jsem tady

(Eva, 16. 3. 2010 20:44)

Krize byla, jak jsem byla v KM, tak přišla krize a dala jsem si tam kávu, pak už bylo dobře, muž mi domů donesl 100% kupovanou šťávu, s tou naší dělanou se nedá ani srovnat, je také příšerně sladká, stačila jedna sklenička a dost.

Radce a Romaně

(Eva, 16. 3. 2010 19:05)

Holt každému to jde jink rychle dle věku a toho, kolik diet už kdysi vyzkoušel, ale 6 kg je nadprůměr, je to dobré a ty tři také nejsou k zahození, kdyby to bylo každý měsíc, do léta jste jak nic.

Ještě jsem něco vyřizovala

(Eva, 16. 3. 2010 19:01)

Večer ale odpovím na všechny emaily, nebojte se.E

Ještě jeden postřeh

(Eva, 16. 3. 2010 16:41)

V jedné knížce jsem četla, že u podobných věcí může být člověk zimouřivější, to je dnes můj případ, možná je to i tím hnusným větrem venku, kdo ví.

Jsem doma z práce

(Eva, 16. 3. 2010 16:31)

Kukuřičné lupínky, raději celozrnné, jinak té šťávy mám litr a půl a naředila jsem to 3 litry, v poledne byla ryba a plátek cel.chleba, já bez chleba nemůžu být, no a nyní piji šťávu, asi to ještě podpořím navečer jedním banánem, jinak dobré, žiji a funguji.
Zdravím všechny.
PS: pro jedoucí ženy do Hrotovic, byla jsem se také dorazit u holiče, abyste se mne nelekly

Dášo díky a všem co něco napíší.

(Silvie , 16. 3. 2010 16:23)


Jejda, jenom litr? Tak snad ještě naředit do dvou litrů. No uvidím jak mi to půjde. Dnes se zatím držím, ale jím dřív jak za tři hodiny a víc gramů. Právě si to chci spočítat kolik je to kj: no asi hodně - do 14hod jsem snědla 2300kj!! a 115g sacharidů!! Hlad mívám, ale dá se to vydržet - piju, ale vodu ne, leju do sebe kopř.čaj a trochu bylinkový.
Na zítra si chci dělat šťávu s ananasu, kiwi a pomeranče a udělat si míchaný nápoj tříbarevný. Když se to povede tak pošlu fotku. Dělala jsem ráda míchané nápoje s alkoholem a málem jsem si ho obědnala v restauraci.
Po nedělním cvičení jsem byla docela hotová, nějak jsem to neodhadla. Už se těším až budu mít rotoped doma. Ještě lepší by byl eliptikal, ale to už jsou penízky navíc.

Radko D, to je hezký 6kg za měsíc!!! Jen tak dál!!

Silvi,

(Dáša, 16. 3. 2010 13:58)

mám té šťávy celkem 1 litr.pila jsem sklenku na snídani,svačinu,něco málo jsem sosla tak nějak mezi tím,když se chtěl hlásit hlad.Samozdřejmě mezi tím čaje-kopřiva,čistící a zelený.K tomu všemu už mám v sobě 1,5 l vody.Oběd jsem si vychutnala - pangas s plátečkem sýra a mrňavoučký celozrnný chlebík,tak 15g.Zbývá na sváču a večeři po skleničce ov. šťávy a nějaký čajík a brzo do hajan,aby mě nehonila mlsná. Měli jsme v neděli oslavu dceřiných narozenin,dělala jsem medovní a babička dort a....Taky ta váha šla nahoru,ale už zase sekám dobrotu.Je to děs,když jsem mlsoun,ale zase jsem dnes vytáhla jiné kalhoty a musela jsem si dát pásek,jupí.Takže pomalu,ale jistě a i když zhřeším,vracím se poslušně do vyjetých kolejí.Ale tento očistný týden nehřeším,to jsem si zatrhla.Tak vydržet a taky písni pocity.S tím pohybem jsem na štíru,to ty jsi drak proti mě,tak uvidíš,že budeš v pohodě,jestli si zas naordinuješ rotoped nebo něco.Písni taky.

1.měsíc

(Radka D., 16. 3. 2010 13:42)

Dobrý den,tak mě 13.3.končil měsíc.Mám dole 6kg,jak to vidíte?Je to málo,co?Radka

1.měsíc

(Romana J, 16. 3. 2010 12:43)

Dobrý den,
Zdravím a zasílám výsledky z minulý týden, jde to pomalu ale jistě. Já osobně jsem spokojená.
Romana
15.2.2010 102,3
14.3.2010 99,3

Očista

(Silvie, 16. 3. 2010 12:26)

Taky jsem chtěla začít v pondělí, ale zjistila jsem, že v ledničce je jídlo, která by se skazilo do týdne. Tak jsem napřed vyčistila ledničku-samozřejmě společně s dětmi a začínám až dnes.
Piju kopřivový čajíček + na redukci hmotnosti a dlabu cel.chleba - hlad trochu mám, tak se vždycky napiju.
Sleduju co tady píšete, jak vám je a vím co mě asi čeká druhý den. Tak prosím pište!!!
Kolik jste vypily té šťávy na jedno jídlo a za den?
Můžu kukuřičné lupínky?

Pavlíne P

(Jarka Z, 16. 3. 2010 12:01)

skvělý výsledek na těch fotkách je to teprv krásně vidět . Já se nefotím už kolik let a s manželem jsem schopná se pohádat ,když mě fotí tajně. Ale budu to muset nějak skousnout protože když se nezměřím tak si přijdu pořád stejná.

a zase já

(Petra H., 16. 3. 2010 11:53)

FENYKL

Účinky : Obsahuje éterické oleje, vitamíny (C a E) a draslík. Podporuje trávení a má uklidňující vliv na nervovou soustavu. Fenykl je znám svou schopností uvolnit zastavené větry a pomoci při plynatosti. Semena fenyklu mají protispasmatický účinek, zmírňují žaludeční křeče. Je bohatým zdrojem draslíku. Pro lidi s oblibou jídel s fenyklem může zvýšený příjem draslíku pomoci redukovat vysoký krevní tlak. Je důležitou součástí dětských čajů. Velmi příznivě působí proti bolení bříška u kojenců.
Množství : Stonky a listy jezte v neomezeném množství. 200gramová vařená porce nahradí 20-30% denní potřeby draslíku u dospělého člověka. Doporučuje se maximálně jedna čajová lžička semen fenyklu denně. Nedoporučuje se konzumovat semena po dobu těhotenství.

ZELÍ
Účinky : Rostlinné látky a vitamín C předcházejí rakovině. Balastní látky regulují zažívání a povzbuzují líná střeva. Kysané zelí pomáhá při pocitu plnosti, pálení žáhy a krkání. Šťáva z čerstvého zelí léčí žaludeční vředy, dvanácterník a choroby tlustého střeva. Šťáva ze zelných listů zmírňuje záněty, působí dezinfekčně a odvádí škodlivé látky přes kůži. Acetylchlorin, který obsahuje, působí při depresích. Obsahuje antioxidanty a jiné látky zlepšující odolnost proti chorobám.
Množství : 1/4 hlávky pokryje 1/5 denní potřeby vitamínu C. Vnější listy a košťál je třeba pro zvýšený obsah nitrátů a olova odstranit. Obklady z čerstvých listů zmírňují bolesti svalů, hlavy, močového mechýře a léčí kožní choroby. Pri žaludečních potížích je třeba nejméně měsíc pít 5-6 skleniček šťávy denně, asi hodinu před jídlem.

KUKUŘICE

Účinky : Vysoký obsah manganu působí proti stresu, svalovým křečím a srdeční arytmii. Železo pomáhá proti chudokrevnosti.
Množství : Je bohatým zdrojem energie - je v ní mnoho uhlohydrátů a bílkovin. 100g pokryje téměř polovinu denní potřeby železa.

Jsem v zelené na BMI 24,67

(Hanka T, 16. 3. 2010 10:37)

3.2.2010 76,2
15.3.2010 71,3

pokračuju

(Petra H., 16. 3. 2010 9:57)

CIBULE

Účinky : allicin snižuje riziko arteriosklerózy a trombózy a posiluje imunitní systém. Éterické oleje brzdí zánětlivé procesy a uvolňují hlen. Jen červené a žluté odrůdy obsahují sloučeniny, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění a mají protizánětlivé účinky. Švýcarští vědci zistili, že je výbornou prevencí proti osteoporóze. Obsahuje hodně zinku potřebného na stavbu kostí, vitamíny B,C, A i E.
Množství : čím víc, tím lépe. Doporučuje se jíst syrová. Musí se jíst jen čerstvá, protože po rozkrájení se po 24 hodinách stává toxickou.
Výzkumy doporučují sníst denně 60 g.

Prostředek proti chřipce :
cibuli nasekáme a uvaříme se třemi polévkovými lžícemi medu na sirup. Užívejte po lžičkách.
Na všechny respirační infekce :
připravte šťávu z nasekané syrové cibule, pokapejte ji medem a nechte stát přes noc. Užívejte každé 2 hodiny 1 kávovou lžičku.
Opar rtu :
léčíme tak, že na postižené místo přikládáme plátek syrové cibule.
Rýma :
předcházíme tak, že do nosu vkládáme tampóny namočené v cibulové šťávě.
Bolesti krku :
zmírní zábal z jemně nasekané cibule.
Hnisající rány : potřeme obvaz kašičkou z cibule a přiložíme na postižené místo.


ČERVENÁ ŘEPA
Účinky : Zmírňuje infekci dýchacích cest, reguluje krevní oběh, předchází zácpě, léčí ekzémy a posiluje vlasy. Vařená obsahuje rozpustné vlákniny, které snižují hladinu cholesterolu. Je součástí diet při onemocněních jater a ateroskleróze. Obsahuje látky s protirakovinovými účinky. Obsahuje vitamíny skupiny B, vzácné minerální a lipotropní látky. Obsahuje jód, kobalt a doporučuje se při odtučňovacích kúrách, onemocněních jater a ledvin. Je výživná, posiluje organizmus, pomáhá při léčbě chřipky a nachlazení.
Množství : Přidáváme ji do salátů, jíme nastrouhanou a šťávu masírujeme do vlasů. Šťáva smíchaná s medem se užívá při vysokém krevním tlaku. Doporučuje se roční spotřeba 3 kg. Pozor! Více jak 100ml šťávy může vyvolat mírnou nevolnost a závratě. Proto je ji třeba zpočátku míchat s mrkvovou šťávou.

Evi

(Petra H., 16. 3. 2010 9:56)

doufám, že se nebuděš zlobit, ale dostala jsem to mejlem a moc se mi to líbilo, a třeba to potom můžeš zkopírovat a udělat zvláštní odddíl nebo přidat ke šťávičkám, kdyby se ti chtělo, co ty na to?

teď já

(Petra H., 16. 3. 2010 9:53)

vás budu zásobovat léčivými účinky ovoce a zeleniny, které mi přišly mejlíkem - takže pozor začínám :-))):
ČESNEK
Účinky :
Povzbuzuje imunitní buňky k rychlejšímu dělení a vyšší aktivitě. Má protibakteriální účinky a po staletí se využívá jako lék proti rýmě, při zánětu krku, kašli a dýchacích potížích. Napomáhá vykašlávání. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Podporuje volný průtok krve. Snižuje vysoký krevní tlak. Snižuje hladinu cukru v krvi. Má vysoký obsah vitamínu A, B1, B2 a C.
Množství :
Aspoň jeden stroužek denně. Účinek 1-2 strstroužků česneku denně na zdravotní stav srdce je zjevný po několika týdnech. Používá sa v kloktadlech a čajích. Při bolestech kloubů se nanáší přímo na kůži. Vatový tampón napuštěný česnekovým olejem a vložený do ucha je starý lék proti zánětu.

BROKOLICE
Účinky :
Aktivizuje látkovou výměnu, zlepšuje práci srdce, svalů a nervů. Snižuje riziko vzniku rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačního betakarotenu a vitamínů C a E. Je bohatým zdrojem kyseliny listové a železa.
Množství :
Jezte jednou týdně 20 dkg v páře povařené brokolice s česnekem. Asi 1-3 dávky brokolice po 170 g týdně mohou výrazně snížit riziko rakoviny. Brokolice snižuje vstřebávání jódu, proto lidé , kteří jedí brokolici víc jak 2-3x týdně, by měli konzumovat potraviny s vyšším obsahem jódu.

Jarce Z

(Pavlína P, 16. 3. 2010 9:48)

Právěže, my teď budeme mít jednu slávu za druhou, tak se mi taky nechce začínat. Ale po těch oslavách to asi bude třeba :)) Po 25.dubnu vše snad skončí a pak se snad nakopnu. Jen si myslím, že budu mít hlad, jak se znám. Dnes piji kopřivový čaj a je mi po něm moc dobře, ani nemám myšlenky na jídlo, tak uvidím.
PS: neboj, 7 tam budeš mít brzy, já hubnu od 25.7. a asi od října si jím sama a sem tam hodím něco z jídelníčku, takže hubnu pomalu (s Evičkou jsem začínala na 95kg, ve fotogalerii Pavlínka má dole skoro 15kg) :)) Se podívej, jak jsem byla krásná :o


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »