Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 14

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Paní Hanička zhubla o 18 kg

Komentáře

Přehled komentářů

Jarce

(Silvie, 28. 2. 2010 23:09)

Neskoušela,jen jsem chtěla vědět Evi názor a ten tam napsala. Ono to je podobné jak mimořádný den, ale jiné složení. Myslím stejně, že tak jak to mám teď mi to úplně vyhovuje a MD jsou bezva.
Jen tak mimochodem, vite jak jsem hubla v 18 letech? Chodila jsem do práce na ranní a odpolední, vždycky v práci na svačinu jsem měla
- 0,5 litru pol.mléka a 2 rohlíky
a doma - 1 jablko.
Takhle jsem se stravovala necelé 2. měsíce - NEKECÁM !!
Chodila jsem skoro každý den běhat, nebo doma cvičila.
Neměla jsem hlad, kila nádherně ubývala, já byla spokojená a snad jsem ani unavená nebyla. Hrála jsem odbíjenou a na zápasech jsem skákala nad síť tak vysoko, že všichni čučely jak je to možné. Prostě ty kila šla rychle dolů a já se doslova vznášela.
TOTO BYLO MOJE PRVNÍ HUBNUTÍ - z 92kg na 71.5kg a dál to NEŠLO. Pak jsem se seznámila s manželem, ti měli kravku a domácí mléko, zabijačky a já postupně přibívala, pak zhazovala, pak děti, stres nesrovnalosti a jsem skončila tam, kde jsem skončila.
Teď bydlím s dětmi od manžela, ale navštěvujeme ho i jeho rodinu přes víkend. Tam jezdím na rotopedu.
No a nějaký ten stres tam pořád s ním je. Však problémy jsou skoro všude.
A protože bydlím jinde tak jsem si myslela, že bych teda už mohla zhubnou a jako první jsem narazila na odkaz na tyto stránky + jsem momentálně bez práce tak mám na sebe víc času. No já vás ostatní co chodíte do práce obdivuju, já nevím nevím jestli bych to zvládala.
Taky se divím, že jsem si tím prvním hubnutím nic neuhnala. Jenom to prosím vás nezkoušejte !!!
Já jsem od té doby nechtěla držet žádné diety, protože tímhle jsem si mohla asi hodně ublížit, a nevěděla jsem jak si mám poskládat vyvážený jídelníček.
No a po 18.letech jsem najela na ten, co opravdu funguje. A jsem tomu moc a moc ráda.
Silvie

K odlehčovacímu dni

(Jarka, 28. 2. 2010 22:35)

Silvie už jste něco takového zkoušela ? zajímalo by mě co to s člověkem udělá . beru ještě jeden -dva dny půstu ,ale déle to už asi moc ne dřív jsem se snažila držet postní dny ( voda ,čaje ,kousek tmavého chleba ) večer už jsem hlady šilhala a většinou druhý den už jsem do toho nešla . k postnímu dni doporučují asiodborníci držet ho ve dnech volna a spíš odpočívat než něco dělat . A taky že jo po postním dnu jste opravdu unavená . Mě příjde zdravější doplnit více syrové zeleniny a ovoce a nebo pít ty šťávy čerstvé .

Každý si vyberme to své

(Dáša, 28. 2. 2010 21:10)

Ahojky hubnulky a Evi,
všechny vás tu zdravím a Evičce moc chválím to jarní ladění stránek,je to bezva,protože to sluníčko se na nás nějak vybodlo.Vložila jsem opět váhu po týdnu do co je nového a opět musím konstatovat pro někoho již otřepané,ale pro mě dobíjející pomalu,ale jde to!super!
Pro p.Onderkovou -Evičku bráním jako většina děvčat tady zuby,nehty.Vše co sem vkládá jsou její postřehy a poznatky,nikomu nic nevnucuje a pokud se Vám zdá něco komplikované,nedělejte to.Myslím,že všechny ,co jsme se tu daly společně do boje proti tukovým polštářům jsme tak učinily dobrovolně a rozhodně jsme se nezavázaly,že budem jako ovce dodržovat vše přesně jak je psáno.Každá si prostě najdeme tu svou cestičku,vybereme s pomocí Evičky to,co nám pasuje a je to.Nevím,jak ostatní,ale z počátku jsem taky měla zvláštní pocity,on ten net unese ledas jaký blábol,ale dokud jsem se nepřesvědčila,nemohla jsem se vyjádřit.Dnes už můžu.Takže zkuste a uvidíte.Nic jiného se tu už nedá napsat.Mějte se navzdory ošklivému počasí všechny moc fajn a bojujte,každé deko dole je přeci úspěch!!!!

Díky

(Míša S., 28. 2. 2010 21:01)

díky za tip

Praktický

(Eva, 28. 2. 2010 20:44)


Tefal ZE700131 Elea Duo

cena od 1 252 - 1 718,- Kč

Odštavnovač

(Míša S., 28. 2. 2010 20:37)

Dobrý večer,chci si pořídit odštavňovač.Můžete mi prosím dát tip? Jak jste která s jakým spokojená a jaké máte zkušenosti? A ještě paní Eva píše že přidává černou ředkev do štáv? dá se normálně koupit?

Díky moc za odpovědi.

Jde to, ale

(Eva, 28. 2. 2010 20:28)

Podle mne tři dny bez bílkovin a vápníku je moc.Jinak ke to dobré.

Jarní odlehčovací den - 5.dní

(Silvie, 28. 2. 2010 20:25)

Pomůže Vám zhubnout 1-2-kg a zároveň pročistit organismus. Je ideálním začátkem redukční diety.

1.den
Jezte pouze zeleninu ( minimálně polovina by měla být syrová ) a pijte zeleninové šťávy.
2. a 3. den
K zelenině přidejte brambory, rýži nebo celozrnné obilniny ( velmi vhodná je i pohanka ) - je zásadotvorná a podporuje detoxikaci). Na jednu porci maximálně tolik, co se vejde do dlaně.
Doplňte několika kapkami panenského olivového oleje.
4. a 5. den
K jídelníčku předchozích dnů přidejte jeden jogurt nebo kefír( lépe z kozího než kravského mléka ).

Nezapomínejte hodně pít, minimálně 3litry denně. Očistu organismu je vhodné během kůry a po ní podpořit i dalšími prostředky. V našich tukových polštářcích je totiž uložena řada škodlivin, které se při hubnutí uvolňují a mohou začít škodit.

CHLORELLA - tato jednobuněčná sladkovodní řasa patří mezi nejúčinnější detoxikační prostředky. látky obsažené v její buněčné stěně na sebe vážou škodliviny ( včetně těžkých kovů, pesticidů a dalších chemikálií ), které jsou posléze vyloučeny stolicí. Navíc je zásobovaná a obsahuje hojnost chlorofilu, který má rovněž detoxikační účinky.

NÁPOJ S ČERSTVÝCH BYLIN - má nejen výrazné čistící účinky, ale navíc vám dodá i spoustu vitamínů a dalších cenných látek:
Tři hrsti kopřivy, hrst listu pampelišky, hrst listu řebříčku a tři hrsti lístku jetele lučního nebo vojtěšky opereme, smícháme s 1/2 litru vlažné vody a pět minut mixujeme. Poté necháme dvě hodiny louhovat, scedíme přes plátno a pijeme.
BYLINNÉ ČAJE - kromě osvědčeného kopřivového čaje je vhodná např. nasledující detoxikační směs
( podle J. Zentricha ): smícháme 40g oddenku pýru, po 20g nati rozrazilu a řepíku a po 10g nati čekanky a tymiánu.
1 lžíci zalijeme 1/4 litrem vody a necháme 15 minut louhovat. Pijeme 4x denně před jídlem.

Prosím Evičku o názor.
Já co sem vkládám, tak zatím z jednoho časopisu -
a jdu pěkně pozpátku,
mám jich pěknou hromádku.
Našla jsem toho hodně zajímavého, takže časem zase vložím.

Jdu zabalit dva jídelníčky

(Eva, 28. 2. 2010 20:12)

právě jsem dodělala šťávy, abych nekázala jedno a nedělala druhé, klasika, pomeranč, mrkev, řapíkatý celer a červená řepa a sobě jsem přidala dva listy bílého zelí. Po takové sklenici vás žádné večerní chutě nenapadnou.

Překyselení těla

(Eva, 28. 2. 2010 19:35)

Lidské tělo má několik mechanismů, kterými zajištuje udržování pH krve v daném rozmezí. Přebytku kyselin a zásad se zbavuje například močí, dechem atd.
Důležité je, že přebytek kyselin v krvi a ostatních vnitřních tělních prostorech je mimo jiné neutralizován zásaditými látkami jako je draslík, vápník, hořčík.Jezte tedy potraviny bohaté na tyto prvky.
Udržovat organismus v zásaditém stavu a chránit se před depresí a úzkostí můžete zvýšenou konzumací syrové zeleniny. Ovšem ještě snadnější a účinější je popíjení syrových zeleninových či zelenino-ovocných šťáv. K výrobě takové šťávy si stačí pořídit odšťavňovač a můžete začít.
Pokud zeleninové šťávy zařadíte do svého životního stylu, pak vám s největší pravděpodobností budou deprese či úzkosti hrozit jen minimalně a navíc, když se náhodou objeví, pak budete vědět jak si s nimi rychle poradit.
Překyselení nevzniká z ovoce, ale z velké konzumace mastných mas.
Během látkové výměny neustále vznikají v těle kyselé látky, jako např. kyselina močová, uhličitá, mléčná, octová a dokonce i solná, která se pokud ji zdravé ledviny neodbourají a nevyloučí, do značné míry podílí na zrychlování překyselenosti těla, a tím i na narušování buněk.
Hlavní příčiny překyselení organismu:
- všeobecné – špatná výživa, špatné stravovací návyky, špatný způsob života
- jednotlivé konkrétní příčiny – příliš mnoho bílkovin, cukr, alkohol, nikotin, nasycené mastné kyseliny, jedovaté látky v životním prostředí, poživatiny, elektrosmog, chemické léky, zloba a agrese, stres a nahromaděná duševní zátěž
Ideální strava měla obsahovat 80% zásadotvorných potravin a 20% kyselinotvorných potravin.
V posilovnách také prodávají preparáty, které pomohou s kyselinou mléčnou cíleně.
Zásadotvorné a neutrální :

ananas, banány,citrony, vetšina ovoce dobře zralých, včetně lesních plodů, čerstvá zelenina, krutí maso, kysaná smetana, slunečnicový, olivový olej, brokolice, zelené čaje, celer, kukuřice, červená řepa, celozrnné pečivo, žitný chléb, rýže, cibule, česnek, cuketa, červené zelí, dýně, droždí, jahody, třešně, kopr, kroupy, meruňky, petržel, chřest, chlorella, spirulina, mladý ječmen, bylinkové čaje.
Kyselotvorné:

cukr, alkohol, veškeré sladkosti, sladké nápoje, burské oříšky, tmavá masa, husa, vnitřnosti, výrobky z mletého masa, kečup, majonéza, smažená jídla, tučné maso, káva, černé a ovocné čaje, minerálky, léky, ovar, tlačenka, sýry, ovocné jogurty, pasterované mléko, čočka, hranolky, brambůrky, nikotin, víno.

Z čeho překyselení organismu vzniká?

(Věra, 28. 2. 2010 19:28)

Dobrý den. Delší dobu se zabývám jistou otázkou. Podle toho, co jsem zjistila, tak se při fyzické aktivitě vyplavuje ze svalů kyselina mléčná, která se tam při aktivitě vytváří, a při jejím nahromadění v organismu dochází ke zhoršování až zablokování spalování tuků ve svalech. Dá se této situaci s kyselinou mléčnou ve svalech nějak zabránit nebo ji řešit? Jednou mi jeden poradce ve fitness-poradně napsal, že překyselení organismu spíš vzniká, když člověk jí hodně kyselého ovoce, a to hlavně nalačno. Že je to nejčastější chyba. Tak z čeho překyselení organismu vzniká? Děkuji za odpověď.

pro Hanasu

(Jarka, 28. 2. 2010 19:23)

Opravdu souhlasíte s paní Onderkovou. Já moc ne a upřímně je mi jedno jestli probíha v těle detoxikace zároveň s hubnutím . Paní Eva to vysvětlila ,ale i když jsem se teorií o problémech s obezitou a jejím snížením probírala dost ,pořád je to o úpravě příjmu kalorií a moje vlastní pokusy o převedení teorie do praxe mě braly chuť se nějakým hubnutím zabývat . je ůžasné ,že se najde někdo kdo to udělá a v podstatě nám to naservíruje pod nos a ještě se věnuje našim otázkám . Musím se přidat mezi Eviny ochránkyně . Paní Onderková zatím jenom uvažuje a testuje a taky trochu šťourá ale až zkusí tak se přidá k nám a bude taky ochránkyně ,že.

to já taky

(Jarka, 28. 2. 2010 19:08)

nikdy bych nevěřila ,že to bude takhle fungovat

Jarko-je to tak

(Hanasu, 28. 2. 2010 19:01)

Ahoj všechny hubnulky tady,ráda se přidám k názoru Jany Onderkové.Hubnu od 11.1.a mám dole 5kg.Možná si někdo řekne nic moc,ale je to u mě úspěch a taky víc jak 14 dní zápasím s nachlazením a došlo až na antibiotika. Po více jak týdnu se konečně váha pohla dolů a já měla radost. Chodím dvakrát týdně cvičit a dnes jsem se změřila a pase mám od začátku o 6cm méně.
Chodím na stránky i několikrát denně a čerpám tu inspiraci i sílu-tu zvlášť v případě, že váha stojí.
Moc díky všem holčinám tady za nápady s recepty, názory a postřehy jak dál. Velikánský dík patří samozřejmě Evičce za to co pro nás všechny dělá.

S Lídou každé pondělí děláme tohle

(Zlatka - máma Lídy T , 28. 2. 2010 18:50)

Vyšetřete si den na vyčištění organismu
Použít můžeme například:
Citrusová šťáva -rozpouští hleny a toxická nánosy v těle a ve střevech.
Jablečná šťáva- odvádí jedovaté látky ve střevě z těla ven, podporuje imunitu
Šťáva z červené řepy -skvěle čistí a posiluje játra
Mrkvová šťáva- posiluje srdce, cévy a sliznice, zvyšuje odolnost organismu

Nejvhodnější jsou citrusové plody, protože kyselina citronová je silnější než kyselina vinná či jablečná v jiných druzích. Ale samozřejmě odšťavňujte cokoli chcete, každému bude vyhovovat něco jiného. Šťávy pijte pomalu.

Během dne vypijete přibližně čtyři až šest sklenic šťávy, doplněných vodou. Je nezbytné pít hodně vody, protože voda pomáhá proplachovat vaše zažívací ústrojí. Po skončení procedury se snažte nadále zdravě stravovat a mějte vyvážený jídelníček. Pití šťáv samozřejmě v malém množství můžete zařadit pravidelně do své životosprávy.

Minulý týden jsem dělala tohle

(Zlatka, 28. 2. 2010 18:47)

Týdenní odlehčovací kúra
První den jezte pouze zeleninové saláty ze syrové zeleniny a to v pěti dávkách v libovolném množství. Druhý den je na programu ovoce, opět v pěti dávkách- volte hlavně méně sladké ovoce, vynechte hroznové víno, nebo banán, vhodný je například ananas, meloun, mango. Po těchto dvou dnech začneme do jídelníčku pomalu zařazovat další potraviny- brambory, celozrnné pečivo, těstoviny nebo rýži, třetí den v kombinaci se zeleninou a čtvrtý den v kombinaci s ovocem. Pátý a šestý den přidáme nízkotučné jogurty a sýr. Sedmý den si můžeme pochutnat i na dušeném kuřecím mase nebo rybě. Nezapomínáme na dostatek tekutin- vody, čerstvé džusy, zeleninové šťávy nebo slabé bylinkové čaje. Vhodné je začít v sobotu, abyste první dva nejnáročnější dny byli v pohodě a mohli případně i odpočívat.

Šťávy

(Zlatka, 28. 2. 2010 18:45)

Šťáva z bílého zelí dodává organismu kyselinu listovou, vitamin C, E, vitaminy skupiny B, draslík, fosfor, hořčík, chlor, sodík, vápník, měď, zinek, železo. Doporučuje se pít při žaludečních a dvanácterníkových vředech, při zácpě, problémech s játry. Rovněž pomáhá při překonávání alkoholové ,,opice ". Zelnou šťávu lze míchat s mrkvovou šťávou.

Mrkvová šťáva je základem pro mix s jinou zeleninou či ovocem. Bohatá je na betakaroten, kyselinu listovou, vitamin C, E, obsahuje také vitamíny skupiny B, vysokou dávku draslíku, dále fosfor, hořčík, chlor, síru, sodík, vápník, měď, zinek, železo. Šťáva z mrkve pomáhá při léčbě a prevenci nemocí očí, zvyšuje odolnost proti infekcím, chrání nervový systém, zachovává strukturu a pevnost kostí a zubů a celkově čistí organismus.

Bramborová šťáva je cenná je pro vysoký obsah kyseliny listové, vitaminu C, vitaminu skupiny B, draslíku, fosforu, hořčíku síry, vápníku, mědi, zinku a železa. Šťáva má silný alkalický (zásaditý) účinek. Vhodná je při překyselení organismu. Příznivě ovlivňuje vředovou chorobu žaludku a paradentózu.

Šťáva z červené řepy podporuje tvorbu červených krvinek.. Má hořkou chuť, a proto je vhodné ji zředit mrkvovou šťávou nebo šťávou z listové zeleniny. Při kombinaci červená řepa, mrkev, celer, brambora a petržel je velmi vhodné zapít šťávu čajem, který podporuje močopudný mechanismus a napomáhá z těla vyplavit všechny škodlivé látky.

Zase se má ochladit

(Eva, 28. 2. 2010 18:34)

Já tady protestuji barvou stránek a fotkou z léta proti zimě a mrazu a všem srážkám!!!!!!!!!!!

Jarce

(Eva, 28. 2. 2010 18:33)

To jsem ráda, že to na Vás působí tak pozitivně.

Janě Onderkové

(Jarka , 28. 2. 2010 17:53)

Paní Jano . Mezi hubnulkami jsem tu skeptik já . Vždy ve všem hledám nějaké ale . Hubnu s paní Evou od 24.ledna 2010 zatím jsem zhubla 4,6kg . memůžu zatím moc cvičit tak je ten výsledek pouze o úpravě stravy. Od té doby co dodržuji jídelníček od Paní Evi jsem si nemusela vzít žádné léky na pálení žáhy . a nebolí mě hlava . léky na bolesti jsem brala několikrát denně. Cítím se odpočatá a nejsem ani unavená ani podrážděná. měla jsem silně překyselený organismus . dneska mám hladinu téměř v normálu. Věřce si tomu nebo ne ,ale je to pravda ,že k tomu stačí upravit jídelníček ale je určité důležité jak ho upravíte . To co děláme mi co tu píšeme své postřehy si to nemusíme vymýšlet je to prostě tak a věřte že to máme vyzkoušeno . Pořád platí ,že kdo nezkusil nezažije .


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

následující »