Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 14

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Paní Hanička zhubla o 18 kg

Komentáře

Přehled komentářů

Plavání

(Silvie, 2. 3. 2010 21:38)

Tak jsme se zrovna vrátily z bazénu. Bylo to fajn, děti řádily a skákali šipky a já plavala a plavala.
Tak zas nějaký pohyb ať jdou ty kilča dolů, protože dnes jsem se docela flákala.

Tak já to zkusím,

(Vendula I, 2. 3. 2010 20:54)

díky Evi, zkusím to tak aplikovat, dokonce můžu začít hned, dneska mám zeleninový+celozr. pečivo a včera byl bílý. A určitě se ozvu, jak se bude dařit. A snad to půjde líp, když už je, DOUFÁM, po zimě. Díky

Moc dekuji

(Jarka GR, 2. 3. 2010 19:40)

to snad budu cist cely vecer.P.Silvie dekuji.Jinak jsem delsi dobu s p.Evou,jenom tak casto nepisu, a vcera jsem zapomela to GR,protoze vim ze je tu i jedna jina Jarka a ta pise fakt velmi dobre.Ptala jsem se,protoze mam vysoky tlak a jedna 'babka korenarka' mi rekla ze mam pit ten caj,jo kdyby i hubnul to by bylo dobre.Jeste jednou dekuji p.Silvie.

Moje klientka

(Eva, 2. 3. 2010 19:04)

Nechce se zviditelňovat, pracuje na hodně vysokém postu a bývá i v televizi.
Úvodní váha 140, nynější 105.
Po zhubnutí 25 kg jí váha stagnovala a kdybychom se rozkrájely, nemohky jsme to spolu rozhýbat.
Nakonec na ni milá Olinko a Vendulo zabralo následující.
Pondělí bílý den, úterý zeleninový s cel.pečivem, středa a čtvrtek normální, pátek den s ovocnozeleninovými šťávami, říkáme tomu postní den, sobota ovocný a neděle normální, tak jede dokola váha se stále hýbe a ona se cítí dobře. Ty šťávy si udělá ráno do pl.lahví s sebou do práce.

Snad jen a doplnění

(Eva, 2. 3. 2010 18:16)

Kromě jiných látek obsahuje mladá kopřiva hodně chlorofylu. Naše krevní barvivo má hodně podobné chemické složení jako on, u nás jeho konzumace zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, zabraňuje zánětům, celkově to vede k lepšímu okysličování buněk, které pak lépe bojují se škodlivými bakteriemi, kvasinkami a plísněmi.
1 šálek konřivového čaje by se měl pít půln hodiny před snídaní, potom v průběhu dne ještě dva šálky. Kdo má v těle nečistoty, připravte se, že se v prvních 14 dnech vyrazí i na pleti různé nečistoty, pak to odezní a je pokoj na dlouhou dobu.
Také podporzje tento čaj peristaltiku střev.

Já kopřivu hodně

(Silvie, 2. 3. 2010 17:58)

Používám na čaje a do polévek. Jinak jsem našla ještě měsíček a je tam jak se děla mast. Tak tu určitě vyzkouším.

Koukám ,že jsme tu dvě

(Jarka Z, 2. 3. 2010 16:39)

Tak já se budu podepisovat od teď Jarka Z pozor kdyby někdo nevěděl tak já jsem tu od 24.1.2010 a jsem ten skeptik . Silvii sice jsem to nebyla já kdo to chtěl vědět ale ty informace o ostropestřci jsem už dlouho hledala Dík moc. Bylinky používám snad odjakživa . kopřivu používám do salátů stačí krátce spařit . Manžel se mi na jaře směje že sem králík ,protože lezu po zahradě a sbírám kdejakou rostlinku co on považuje za plevel . Vynikající je teď na jaře taky taková modře kvetoucí plazivka u nás se jí říká bouřka,nebo pupava ,ale za nic si nevzpomenu jak se správně jmenuje ,má lehce peprnou chuť a dosalátů a nádivky je supr. už se tak těším na sluníčko

Zdravím Olinku a všechny hubnulky,

(Vndula I, 2. 3. 2010 16:01)

Já jsem začínala v 25.května na 106,2 a teď se pohybuju už 4 měsíce mezi 83 až 85, udržování mi opravdu jde, ale nějak mi to už nejde hubnout a je fakt, že mě už taky tak nerozhodí, když váha někdy hupsne nahoru, protože většinou vím, co za tím je. Ale taky bych moc chtěla vidět na začátku tu 7 a ta potvůrka ne a ne se přiblížit. Můj rekord byl 83,1 a zatím to dál nemůžu rozhýbat. Tak nevím, jestli mám jet odznova ty staré jídelníčky, protože to bylo spočítáno na původní váhu nebo si mám ty hodnoty trochu snížit? Ale to spíš dotaz na Evičku.
Jen mi přišlo zajímavé. že jsme s Olinkou začínali na stejné váze a skončili taky na stejné, tak když uvidím, že ti to jde zase dolů, tak bych to taky zkusila. Sice už se nevdávám, ale chtěli bychom jet v létě s mrňouskama k moři, tak abych mohla nasadit plavky :-)) To je veeeeeeelká motivace.
A taky nevím, jestli se mi tohubnutí nemohlo trochu seknout kvůli tomu, že mě od listopadu hodně zlobí žlučník (koliky a tak...) a teď jsem se teprve dokopala do nemocnice a koncem března jdu na operaci, tak se na to tak trochu vymlouvám :-))
Takže Oli, držím palce, ať se ti to povede zase rozhýbat a jseš hubeňourek do šatů a ostatním taky držím palce, vím, jak každé kilo dole zvedne náladu.

Ahoj všichni,

(Kamila, 2. 3. 2010 15:05)

tak jsem tady mezi Vámi. Začala jsem 17.2.2010 na "krásných" 111 kg a dneska 2.3.2010 mám 105 kg. Ale co je na tom nejlepší, že ani nevím jak. Jídelníčky poctivě dodržuju, líbí se mi, že jsou pestré, zatím jsem nic měnit nemusela, jen někdy si místo kuřete vezmu šmakouna nebo tofu. Vždycky jsem byla vyloženě žravý typ a k jídlu mě nikdo pobízet nemusel, ale teď najednou vůbec žádný chutě na sladký nemám. Vím, že jsem zatím na začátku, ale doufám, že to tak vydrží a půjde to tak dobře i dál. Mám radost, že dělám něco pro sebe, pro svoje zdraví. Navíc paní Eva je úplně super, ochotná a hlavně prožila to co my všechny a umí poradit. Na cm jsem se ještě nepřeměřovala, ale fakt je, že kalhoty už neškrtí, hurá !!! Přeju všem ať nám to jde a jsme stále krásnější a hlavně štíhlejší!!!!

To už přeháním

(Silvie, 2. 3. 2010 14:41)

Už by to stačilo, že jo !!

Enzymoterapie

(Silvie, 2. 3. 2010 14:39)

Při jakých onemocněních je možné použít enzymy k léčbě?
Jak níže uvidíte, seznam je skutečně široký. V jednom každém případě bylo působení trávicích enzymů podrobně testováno. Nicméně nikdy, tedy ani v tomto případě nelze zaručit, že k pozitivnímu efektu dojde u každého z pacientů.
Glomerulonefritida Morbus Crohn Colitis ulcerosa Pankreatitida Fibróza plicní Bronchitida Sinusitida Prostatitida Cystitida Adnexitida Revmatismus Bechtěrev
Mimořádně zajímavý je efekt u pacientů trpících roztroušenou sklerózou (RS). Mimo "rámec" enzymoterapie musím upozornit, že vynikajících výsledků lze docílit podáváním významně vysokých dávek koenzymu Q10.
Dalšími oblastmi jsou záněty vzniklé v důsledku delšího mechanického přetěžování, jakými jsou zánět Achilovy šlachy a bursitis.
Možná by to ani nikdo z laické veřejnosti nečekal, ale enzymy ze použít i v případě takových onemocnění, jakými jsou:
Virózy Nádorová onemocnění Trombóza Chronická polyartritida Lupus erytematodes Varicella zoster Fibrocystická mastopatie
Původní varianty enzymových preparátů vycházely ze zvířecích tkání, nyní se připravují zcela bezpečně z rostlinných,bakteriálních a plísňových zdrojů nebo jsou syntetické (uměle vyrobené).
Bromelain…………..zralý ananas
Papain………………nezralá papája
Chymotrypsin………hovězí pankreas
Trypsin……………...vepřový pankreas
Pankreatin…………..vepřový pankreas
Lipázy………………žluč a pankreas nebo plíseň Rhizopus
Amylázy……………pankreas nebo plíseň Rhizopus
Proteázy…………….plíseň Aspergillus oryzae
Výhody rostlinných zdrojů enzymů ?
Nulové riziko infekce viry a žádné riziko imunitní reakce. Enzyme Star, na rozdíl od Wobenzymu, neobsahuje žádné produkty živočišného původu.
Nevýhody enzymoterapie?
V důsledku náročné technologie a přitom potřeby předávkování mají produkty vysokou nákupní cenu. Kromě toho někteří lidé mohou dočasně pozorovat zažívací obtíže jako je průjem a nadýmání, případně může dojít ke zhoršení alergie.

Enzymoterapie

(Silvie, 2. 3. 2010 14:38)

Nejznámější enzymy
K nim lze počítat především ty, které jsou obsaženy v trávicích šťávách v žaludku a v tenkém střevě - ano, jsou to takzvané trávicí enzymy. A právě o nich je zde řeč. Pochopitelně jakýkoliv jiný i nitrobuněčný proces je podporován nebo umožňován enzymy, ale to již bylo řečeno a v tuto chvíli to není podstatné. Klasifikace enzymů je značně komplikovaná…Trávicí enzymy jsou specifickou "kategorií", a to proto, že jsou všechny zaměřeny doslova "destruktivně".
Enzym začne účinkovat pouze za předpokladu, má-li svého spolupracovníka, tzv. KO-enzym
Koenzymy jsou například vitamíny a minerály. Vždy to však jsou malé molekuly v porovnání s vlastním enzymem.
Mnoho enzymů dokonce má svoje spolupracovníky, kterými jsou zase jiné enzymy
V procesu přeměny látek je sled reakcí, tudíž i v nich zapojená řada enzymů, předávajících si produkt své práce ve formě "kaskády" (enzymy dýchacího řetězce, enzymy Krebsova cyklu).
Každý (trávicí) enzym má "dvě pojistky"
Ty jsou nutné, aby enzym ve své destruktivní činnosti nezlikvidoval nás samé. První je přítomnost určité látky, která nejprve vypne první pojistku. Druhou jsou zase další látky, které dokáží vyřadit enzym "z provozu" v situaci, kdy už není jeho působení žádoucí.
Nedostatečná produkce nebo dokonce nemožnost jeho tvorby má vždy velmi neblahé následky. Vrozené poruchy, tzv. GENETICKÉ DEFEKTY spočívají většinou v neschopnosti organismu vytvářet určitý enzym, důsledkem čehož je "výpadek" tvorby dalších látek, především hormonů.
Možné další efekty?
Je jím tzv. "podpůrný efekt" spočívající ve zvýšení účinnosti mnoha podávaných léků (významné to je například a hlavně při podávání antibiotik).
Kromě výše popsaného protizánětlivého a reparačního působení na cílové (poškozené nebo zanícené) tkáně dojde k destrukci v krevním oběhu cirkulujících mimořádně nebezpečných molekul tvořených vazbou antigenu s (ve většině případů však nepravou) protilátkou, kterým se říká "cirkulující imunokomplexy". Proti nim organismus bojuje vyplavením jiné obranné látky, tzv. "nespecifického komplementu", který má naneštěstí tu nepříjemnou vlastnost, že bez milosti ničí celou napadenou tkáň a vyvolá tak těžký zánět.

Enzymoterapie

(Silvie, 2. 3. 2010 14:34)

ZÁKLADNÍ členění trávicích enzymů produkovaných zdravým organismem
Proteázy - zpracují až 300 g bílkovin za hodinu
Lipázy - zpracují až 175 g tuku za hodinu
Amylázy - zpracují až 300 g cukrů za hodinu
Kapacita je tedy víc než dostatečná, ale přesto někdy vznikají problémy. Příčinou je již zmíněný nedostatek vlákniny a probiotických bakterií (příznivě působí ve střevě a současně ho chrání před přemnožením plísní a škodlivých bakterií), případně poruchy funkce zažívacího traktu a s ním souvisejících orgánů jíž uvedených výše. Následkem toho dojde k přemnožení nepříznivě působících bakterií a plísní a kvasinek. Jejich nepříznivé působení je umocněno ve stravě často přítomnými nepříznivě působícími látkami (lektiny) přičemž se tento efekt "sčítá" s negativním vlivem dalších faktorů jakými jsou stres a nakonec i takové "malichernosti" jako přejídání a nesprávné kombinace jednotlivých pokrmů či nevhodně kuchyňsky upravených surovin, použitých při jejích přípravě.
Enzymy jako prostředky léčebné - tzv. enzymoterapie
ENZYMY jsou organické molekuly poměrně složité struktury proteinového charakteru, účinkující ve všech procesech výměny látek v živých organismech. Mají zásadní význam, protože bez nich by základní pochody "destrukce a konstrukce či jen rekonstrukce" nemohly proběhnout. Obecně se tedy jedná o tzv. BIOkatalyzátory Zdá se, že vlastně každá, dokonce i ta nejjednodušší biochemická reakce probíhající v těle má "svůj" enzym. Odhaduje se, že je jich přibližně 3 000 bakteriálních. Objev možnosti jejich léčebného použití pochází od prof.Wolfa, který tento jejich efekt popsal již v roce 1970. Od té doby se metodika jejich technologické přípravy tak, aby zůstaly funkční i ve formě tablet, draží nebo kapslí, značně pokročila a umožňuje tak vytváření jejich směsí aniž by došlo ke zničení jich samých navzájem. Díky jedné nyní již dostatečně renomované firmy investující značné prostředky do výzkumu se metodika podávání enzymů značně rozrostla a nyní již zahrnuje prakticky všechny medicínské obory. Snad největší úspěch enzymoterapie slaví v traumatologii a ortopedii (především ve sportu) ale nyní již i v podpůrné léčbě při podávání antibiotik a při léčbě nádorových onemocnění. V jistém směru je zřejmé, že tato terapie je jednou z téměř bezkonkurenčních metod.
Objevit správnou kombinaci enzymů je totéž jako najít klíč k trezoru, v němž je ukryto tajemství dobrého zdraví - neboť řečeno s klasikem " veškeré zdraví pochází ze střeva".

Enzymoterapie

(Silvie, 2. 3. 2010 14:30)

Enzymoterapie
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa > Enzymoterapie
Bez enzymů nemůžeme žít. Vytváříme si je sami ale současně je v případě, že konzumujeme syrovou nebo vhodně technologicky zpracovanou "funkční" potravinu, přijímáme v potravě. Enzymy však našly uplatnění dokonce i ve zpracování základních surovin používaných pro výrobu potravin, což je vysoce pozitivní, stejně jako v průmyslu, včetně například při praní prádla. Proč bychom však mohli a v některých poměrně častých situacích dokonce měli používat enzymy v jejich vysoce specifické formě, to znamená ve formě potravinového doplňku?
1. Protože zažívací enzymy přinášejí aktivní pomoc při trávení. Tento efekt v podstatě není "léčebný", ale pomocný. Lze ho využít dokonce i v případě, že jste udělali "dietní chybu".
2. Protože zažívací enzymy jsou vysoce efektivní jako prostředek podpůrné léčby, takže se již pro tyto účely používají skoro deset let - nacházejí využití v až neskutečně širokém spektru indikací a v posledních letech jsou některé typy těchto produktů dokonce registrovány jako volně prodejné léky. Jejich využití tímto způsobem se nazývá "systémová enzymoterapie".

Enzymy pro prevenci poruch trávení a při jejich léčbě
Proč? Protože :
A/ Poruchy činnosti, v nichž převládají chronické záněty zažívacího traktu jsou velmi časté. Dokonce se udává, že jimi trpí skoro polovina populace, ve vyšším počtu populace nad 40 let.
B/ Nedostatečná funkce zažívacího traktu poškozeného také dlouhodobě nevhodnou výživou způsobí zásadní zhoršení schopnosti vstřebat jak všechny základní živiny tak nezbytné ochranné látky. Rozvíjí se stav, který se odborně nazývá "skrytá malnutrice" (podvýživa).
C/ Kombinace nesprávné výživy a stresu jsou vyvolávajícími faktory pro vznik onemocnění zažívacího traktu včetně žlučníku, slinivky a jater včetně rakoviny
Řešení prevence vzniku zažívacích obtíží a následně onemocnění
Spočívá v celoživotně konzumované a do značné míry individuálně sestavené racionální výživy, která v případě již vzniklých poruch automaticky předpokládá nejenom použití potravin doporučených pro daný typ onemocnění a pro příslušnou krevní skupinu, ale současně se "zesiluje" podáváním speciálních produktů doplňkové výživy.
Naprosto klíčový význam v racionální výživě má dostatečná konzumace přirozeně v některých potravinách se vyskytující vlákniny. Účelná a z hlediska prevence nesporně velmi významná je pravidelná konzumace bakterií mléčného kvašení (probiotické kultury) například v mléčných výrobcích (speciální jogurty a Actimel) nebo ve formě doplňku. Na škodu není ani občasné použití krátkodobé hladovky nebo "očistných zeleninových či ovocných dnů".

Zelený čaj:

(Silvie, 2. 3. 2010 14:24)

- obsahuje látky, které účinně brání tvorbě zubního kazu (může způsobit nežádoucí zabarvení zubů)
- je účinný při onemocnění dásní
- zpomaluje růst bakterií typu streptococcus mutans
- prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu v krvi
- přispívá k ochraně organismu před zhoubnými nádory
- přispívá i ke snížení tělesné váhy
- posiluje krevní stěny
- snižuje cukr v krvi
Výzkumy prokázaly velice slibný vliv užívání zeleného čaje na prevenci rakoviny jícnu, žaludku, prsu, slinivky, střev a prostaty, ale také na snížení množství výskytu kožních nádorů vyvolaných ultrafialovým zářením. Zajímavé je prokazatelně prospěšné působení zeleného čaje proti vzniku metastáz.
Za podstatný a významný rys, který stojí především za pozornost, označují vědecké výzkumy antioxidační účinky zeleného čaje (jsou až 7 x silnější než u čaje černého), protože je známo, že antioxidanty brání zhoubnému účinku volných radikálů na buňky. Jde tak o účinnou prevenci proti mnoha chorobám, především takzvaným civilizačním.
Zelený čaj má také příznivé účinky v boji proti bakteriím a virům. Slibné jsou výsledky zkoumání odhalující, že zejména zelený čaj má protialergické účinky.
Odvar ze zeleného čaje účinně pomáhá léčit úplavici, normalizuje střevní mikroflóru a zamezuje vývinu hnisavých procesů v trávicím traktu.
Když necháme zelený čaj vyluhovat déle než obvyklým postupem 3 minut (zpravidla 6 minut), připravený čaj má sice ostrou až svíravou chuť, ale zásluhou tříslovin blahodárně působíme na trávicí trakt, protože třísloviny na sebe vážou škodlivé látky a odvádějí je z těla.
Těhotné, kojící ženy a děti by měly pít až druhý záliv zeleného čaje, protože je v něm již velmi malý obsah kofeinu a taninů.
Zelený čaj bychom měli pít neslazený a pokud možno bez mléka, podstatně totiž snižuje jeho léčivé účinky.

To má na svědomí Jarka

(Silvie, 2. 3. 2010 14:17)

Chtěla něco vědět o kopřivě tak jsem něco našla - i víc a máte to tady. No a do PC jsem si toho stáhla o hodně víc, o jiných bylinkách, stravě i o pohybu. Případně vám sem zase něco hodím.

Teda Silvie...

(Zdeňka od Plzně, 2. 3. 2010 13:57)

teda paní, vy nás zásobujete informacemi. To abych si vzala dovču! Jinak ten ostropestřec dokonale detoxikuje játra. Piju ho už dlouho (ne stále,průběžně) na doporučení. Vlastně jsem prošla celou detoxikací podle Mudr.Jonáše, což mě postavilo na nohy po radioléčbě v Motole. Krásný den všem.

1.měsíc

(Stáňa S, 2. 3. 2010 11:21)

Evičko,

1.2.2010 - pas 84, boky 108, prsa 96, stehno 68

1.3.2010 - pas 81, boky 105, prsa 93, stehno 63

1.2.2010 70,0
28.2.2010 66,0


Jsem sama se sebou moc spokojená a Vám děkuji. Jsem v půlce a opravdu je
to o zvyku. Krásný den Stáňa.

Ostropestřec mariánský

(Silvie, 2. 3. 2010 9:53)

Léčivé účinky ostropestřce mariánského
byly známé již v antice a jejich hodnotu můžeme přirovnat k velikosti jeho vnějšího vzhledu. Prvořadé použití ostropestřce je na všechny druhy jaterních onemocnění. Jeho semena se považují za vůbec nejlepší lék na játra. Ta jsou životně důležitým orgánem a velmi trpí špatnou stravou s množstvím nasycených tuků, aditivy, dusičnany, alkoholem a syntetickými léky. Spolu s játry léčí také žlučník, který se nazývá „tiskovým mluvčím jater“ (jakmile má člověk problémy se žlučníkem, signalizuje to špatný stav jater) a některé další nemoci trávicího ústrojí.
To, že je ostropestřec opravdovým obrem i svou léčebnou hodnotou, dokazují jeho další možnosti uplatnění. Droga napravuje poruchy krevního oběhu, prospívá při nízkém krevním tlaku, tonizuje cévy, má příznivý vliv na onemocnění srdečního systému, pomáhá při migrénách a závratích. Celkově posiluje organismus, léčí různé druhy alergií, jako například kopřivku nebo sennou rýmu, pomáhá při astmatických záchvatech a odstraňuje nevolnost při cestování.

Čaj ze semen ostropestřce je při běžném užívání neškodný. Důležité je, aby byly semena pro přípravu čaje roztlučená, jinak by se z nich nevylouhovaly důležité látky. Nedoporučuje se užívat v těhotenství a při silně zvýšeném tlaku, mohou ho užívat i děti.

V dnešní době máme na trhu i velmi kvalitní olej ze semen ostropestřce, který je asi opravdu nejúčinnější. Je běžně k dostání v prodejnách zdravé výživy za velmi přijatelnou cenu. Dávkování oleje je 1 - 2 lžičky denně, dle stavu pacienta. Jestliže neseženete olej můžete si pomoct tím, že 2 x denně rozkousáte asi 1 čajovou lžičku semen a spolknete.

V homeopatii se ze semen dělá i tinktura. Taky výborně zlepšuje stav jater. Je běžně k dostání v bylinkářstvích.

Ostropestřec mariánský - čajová směs na ztvrdlá játra:
semeno ostropestřce, list jaterníku podléšky, nať zemědýmu, nať řepíku, kořen pampelišky, nať třezalky, kořen čekanky. Vše smícháme stejným dílem, čaj pijeme po doušcích v množství asi 3 šálků denně. Doba užívání je 2 - 3 měsíce.

Žralok - "stroj na přežití"

(Silvie, 2. 3. 2010 9:39)

Jak působí Shark žraločí olej v organismu?
Aktivizuje imunitní systém, podporuje rychlou reakci organismu na infekci.Pokud dojde k onemocnění, má toto mnohem lehčí průběh.
Žraločí olej významným způsobem ovlivňuje stárnutí organismu z hlediska tvorby ochranných buněčných membrán.

Kdy je vhodný?
- v případě oslabení organismu
- při potřebě podpořit obnovu krvetvorby (úrazy, nebo i dárcovství krve)
- při poruchách krvetvorby (anemie, chudokrevnost)
- při útlumech funkce kostní dřeně
- při dlouhodobém užívání antibiotik, antirevmatik, analgetik a kortikoidů
- při opakovaných onemocněních typu rýma, chřipka,kašel
- doporučuje se preventivní užívání u oslabených jedinců v období zvýšených nákaz
- posiluje organismus po prodělaných dlouhodobých nemocech
- výborné zkušenosti jsou u onemocnění způsobených poruchou imunitního systému, jako jsou alergie, astma,artritida apod.
- doporučuje se dlouhodobé užívání při pylových a prachových alergiiích

Shark žraločí olej je doporučován jako účinná prevence u osob, které se pohybují v místech se zvýšeným výskytem záření a to jak u jaderných fyziků, zaměstnanců jaderných elektráren, zaměstnanců radiologických pracovišť, u pracovníků uranových dolů, pilotů a letušek a u všech lidí používajících při své práci mobilní komunikační a výpočetní techniku.
Shark žraločí olej je doporučován na základě stále nedostatečně prokázaných možných onemocnění při častém používání mobilních telefonů jako velmi důležitá prevence.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

následující »