Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 5

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

 

Komentáře

Přehled komentářů

test

(Oldřiška, 2. 8. 2009 20:12)

Vyšlo mi 8. Lžu si?

Test

(Jana M. - spíše už Jana D. :o))), 2. 8. 2009 19:43)

mě vyšlo 10 :o)

Ještě šikovná pomůcka pro začínající

(Eva, 2. 8. 2009 19:24)

Váha před úpravou=váha po úpravě
Kuskus 100g=306g
Rýže basmati 100g=322g
Sojové boby 60g=140g
Jáhly 100g=505g
Pohanka 50g=124g
Brambory 200g=203g
Těstoviny bezvaječné 50g=170g
Bulgur 60g=155g
Kotleta bez kosti 115g=65g

Nízký tlak

(Eva, 2. 8. 2009 18:16)

S ním můžeš solit normálně, ale váha může jít dolů pomaleji.

Evi, prima testík!

(Soňa, 2. 8. 2009 18:14)

Když se člověk poctivě koukne ne jednotlivé body, úplně přesně ví, kde hřeší :-)
Chtěla bych Ti ještě jednou poděkovat za jídelníčky a mám dotaz ohledně omezení solení - mám nízký tlak a tak jsem si vždy říkala, že vlastně sůl mi nijak nevadí. Chápu, že zadržuje v těle vodu, takže váha je vyšší, ale má sůl ještě nějaký jiný vliv při dietě?? Je chybou, když si pro chuť osolím rajče??
Děkuji za odpověď

Výsledek

(Eva , 2. 8. 2009 17:30)

Já mám 12, kazí mi to káva a víno.

Testík k minulému příspěvku

(Eva, 2. 8. 2009 17:29)

Nakonec si můžete zrovna vyzkoušet, jak to je s vámi, jestli papáte akorát pro své zdraví dobré věci.
Počítejte si počet porcí jednotlivých položek průměrně za týden ve vašem jídelníčku a za každou porci si dejte jeden bod, body sečtěte, nikdo vás nekárá, je to jen pro vás, tak naschvál nelžete a odpovězte si podle pravdy a budete mít jasno hned:
Kolik týdně kusů sníte :
1. hrnků kávy
2. hrnků černého čaje
3. smažených jídel
4. hotových jídel rychlého občerstrvení
5. čokolády nebo sladkých buchet
6. ostatních sladkostí
7. běžných těstovin
8. bílého pečiva
9. kostek cukru v kávě nebo čaji
10. sklenic slazených nápojů
11. konzervovaných jídel kromě ryb ve vlastní šťávě
12. porcí červeného vepřového nebo hovězího masa
13. skleniček tvrdého alkoholu
14. skleniček vína
15. skleniček malých piv
Vyhodnocení:
do 25 bodů - to je vyhlídka na pěkný zdravý život
26 do 40 bodů - nejste na tom špatně, dílčí úpravy a budete na dobré cestě ke zdraví
41 do 60 bodů - zahráváte si se zdravím podle nálady, jen aby se vaše tělíčko časem neozvalo
61 do 100 bodů- vy už jíte hodně špatných věcí, lépe řečeno nezdravých, jste na cestě k obezitě a cukrovce, chce se vám ?
101 do 150 bodů - tak tady pokud už nejste nemocní, brzy něco přijde, fakt se nad tím zamyslete, je to sice jen test, ale zdraví máte jen jedno

Právo i Novinky.cz se shodují

(Eva, 2. 8. 2009 16:01)

V Česku je epidemie cukrovky, no bodejť by ne. Podívejme se na nabídku obchodů s potravinami, na reklamy, potom do košíků lidí. Prostě se zkrmují sladkými a tučnými věcmi, nechávají se vláčet chtěmi a hlava je někde mimo konzumaci jídla. To si u sebe nikdy nedopusťte. Naše kuchyně je dost nezdravá, ale při troše dobré vůle se jde z toho vymanit.
Proč má tolik lidí potíže s metabolismem a cukrovkou?
Je to strašně jednoduché, papáme-li hodně sladkého a tučného, stoupá hladina cukru a nezdravých tuků v krvi, tělo produkuje zvýšeně inzulin, část cukru se ukládá v játrech jako glykogen, část spotřebujeme na pohyb a pokud máme jeho trvalé přebytky, tuk z potravy i přebytečné cukry se nám ukládají kolem pasu a v hýždích jako zásobní tuk. Staneme se proti vlastnímu inzulinu rezistentní, tělo se chová zmateně, nereaguje na něj a inzulinu je produkováno nadměrné množství, ukládá se nám velké množství zásob a přichází jako první obezita a hned po ní cukrovka. Jsme unavení, potíme se, máme deprese a věčnou žízeň.
Když se takhle vykrmí prasátko, zemědělci jsou rádi, že nabralo rychle na váze, picnou ho a máme zabijačku.
Když se takhle zkrmí člověk, pomalu umírá na další a další komplikace svého obžerství a cukrovky, usazuje se mu v cévách cholesterol, poškozují cukrovkou se ledviny a oční pozadí, špatně se prokrvují končetiny a kloubní aparát se zanáší kyselinou močovou. Hladina krevního cukru se stává stále nestabilnější a my se ocitáme v bludném kruhu chuti na jídlo, chuti na sladké , přibírání a zase chuti na jídlo a sladké a dokola , až najednou ležíme na smrtelné posteli, jenže nás nikdo nepicne, my si to všechno vychutnáme až dokonce.
Tak už víte, proč je u nás tolik cukrovky, všechno je to v hlavičkách a hlavně v ochotě přemýšlet nad něčím takovým jako je jídlo a zdraví těla. Když to máme, nezajímá nás to, když to nemáme , je někdy už pozdě.

Další dotaz

(Eva, 2. 8. 2009 9:54)

Proč nezakazujete při dietě kávu? Většina diet ji vylučuje.
Kofein - jde o látku silně, ale krátkodobě stimulující. Sama neodbourává tuky, ale v kombinaci s vitamínem C zvyšuje výkonnost a oddaluje únavu. Jde zároveň ovšem o látku odvodňující. Proto je nutné při používání kofeinu, například z kávy, doplňovat vodu do organismu, aby nedošlo k odvodnění organismu, a tím k prokazatelnému snížení výkonu v důsledku nedostatku vody v těle.

ubytek

(Marcela, 2. 8. 2009 9:50)

ahoj všiskni,Hlasím sice jen 10dkg ale take dobry už jsem 2 dny nebyla na velké.Hlavně že to jde stále dolů.Heslo VYDRŽAŤ ! mam z jednoho velmi starého slovenského seriálu a myslím ,že je nám blízké všem co se pereme s přebytečnými kily.Evi já se přiznám ,nevím jak a kam poslat jiný vzkaz než taktos počítačem začíná letos od ledna tak se mi vše ještě nedaří.

Malá detoxikace při vašem jídelníčku

(Eva, 2. 8. 2009 8:45)

V játrech, vlasech a dokonce i tukových buňkách se mohou hromadit toxiny, tak pokud máte čas a chuť, pojďme se jich aspoň trošku zbavit. Nejlepší je asi doba deseti dnů a nebude vždy spojená jen se samými pozitivy. Předně budete muset něco málo pozměnit a budete mít s přípravou jídla trochu víc práce. Konečné pocity ovšem budou fajn, přijde lehkost, energie, čistá pleť a možná se vytratí i nějaké to kg tukové tkáně.
Budeme pít vodu s citronovou šťávou. Proč? Citronová šťáva díky svému složení uvolňuje některé odpady usazené ve střevě a napomáhá jejich vyloučení. V průběhu dne také budeme pít čaj Reduktan, který stimuluje peristaltiku střev a napomáhá odchodu toho uvolněného odpadu z těla.
Přidáme balastní látky plné vlákniny, které budou střevo čistit mechanicky.
Čistá střeva jsou základem dobrého fungování celého těla, je dost důležité, aby v nás nic dlouhodobě nehnilo. Někde jsem četla u odborníků zajímavou větu, že smrt začíná ve střevě.
Ještě další věci nám pomohou. Je to pohyb, pohyb nám tělo prokrví a zrychlí uvolňování toxinů a ještě teplé relaxační koupele a sprchy, které mají uvolňující dopad na tělo.
Tak a jedeme na to:
Během dne pijeme střídavě sklenice vody s vitronovou šťávou a reduktan a kopřivový čaj. Do minerálky si můžeme citron nakapat také. Pokud budeme doma, nahraďte dopolední svačinku třemi deckami šťávy z jablek, mrkve a celeru.
K obědu a k večeři si na přilepšenou dejte navíc vrchovatou misku nasekaného bílého zelí s mrkví, čistí střeva přirozenou cestou.
Pokud byste chtěli použít vlákninu, tak rozpustnou nebo kapsle Lepikol, ale o to víc pijte.
Co se může stát?
Toxiny a odpadní látky jsou kyselé, při vyprazdňování můžete mít i pocit pálení konečníku.
Také váš pot může být cítit pár dnů jinak a můžete se se trochu víc potit. Tak se také vylučují jedy z těla.
Pokud byste to chtěli vzít ještě více z gruntu, snězte snídani a ovoce dopoledne konzumujte 200 - 250 g podle svojí váhy, rozdělte si jej do dvou menších dávek. Jako příloha k jídlu v těchto dnech není špatná rýže celozrnná nebo luštěniny v původně vyměřeném množství podle původního jídelníčku.
Tak se držte kočky, odměnou bude čistá pleť, nějaké kg dole a pocit zdravého bříška.

úbytek

(IvaSm, 2. 8. 2009 7:50)

Po včerejším mimořádném dnu můžu s radostí nahlásit totéž co Marcelka - úbytek 40 dkg. Hurá!!! Ale pojistím to ještě druhým mimořádným dnem. Taky všem držím palce a heslo VYDRŽAŤ se mi líbí. :-)

Teplo

(marcela , 1. 8. 2009 22:08)

Mě dělalo dobře on každý reaguje jinak.Vidím ,že se káždá pereme s nějakým problémem,Tak si budeme navzájem držet palce Děvčata vydržať

Teplo jak u koho

(Eva, 1. 8. 2009 21:54)

Teplo zase může podpořit zánět a už víš, proč máš víc, každá nemoc to trochu hodí nahoru.

Marcelce

(Ája, 1. 8. 2009 21:54)

Je dobře,že to bereš s nadhledem. Nejhorší je žít ve stresu, já jsem se postarala o maminku a když odešla, následoval rozvod.Já to odnesla tím že mám revmatický zánět kloubů v celém těle, 5 let se léčím, jsem v inv. důchodu a dělám pomalu pokroky. Teď už jsem soběstačná, ale bolesti i nemoc už budu mít do konce života.Tak se šetři a mysli na sebe!

SOS

(Marcela , 1. 8. 2009 21:50)

Pro Aju, jak píše Eva zkus to hodně propláchnout,a teplo nevím jestli to znáš elektrickou vyhřívací dečku nevím jak moc tě to trápí,ale i jsem běžela na pohotovost po lecích se ti uleví do 12 hodin.Držím palce!

Měchýř

(Eva, 1. 8. 2009 21:40)

V lékárně nějaký lék s brusinkami, urologický čaj, heřmánkový čaj, pokud nepomůže do dvou dnů hurá k lékaři.E

Hubnulkám

(Ája, 1. 8. 2009 21:37)

Holky, nemáte radu jak na nastydlý měchýř? Mám břicho pěkně nafouklý. Byla jsem se koupat v rybníku, byla docela studená voda a asi mě postihlo něco jako zánět měchýře. Mám nulovou imunitu a tak chytím kdeco. A asi zadržuju i vodu, mám dnes o 20 dkg víc. Dík za každou radu!

20DKG

(Eva, 1. 8. 2009 21:35)

To může být při tom vedru i zadržená voda.

Tak se drž , kočko

(Eva, 1. 8. 2009 21:34)

No a když něco, tak napiš na email, nějak to pořešíme.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

následující »