Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 9

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

 

Náhledy fotografií ze složky Janička V ze 78 má nyní 64,3

Komentáře

Přehled komentářů

To jsem ráda, že máš taky takové pocity

(Eva, 30. 10. 2009 9:58)

Myslela jsem, že jsem střihlá sma, a ono fakt asi tak bude. Už ses nahlásila na tu besedu?

Evě - já a poličan :-)

(sOŇA, 30. 10. 2009 9:57)

Evi, onehdá jsem ho taky koupila /měl přijet synek, tak jsem poličan zakoupila, aby měl něco hutného na chlebík ke snídani/ Sama jsem se taky docela těšila, že si dám trošku jinou snídani... :-)) A ono fakt!! :-)) Dala jsem si jedno kolečko - v hu..bě jsem měla hnusně mastno a dojedla jsem raději pečivo suché...
Fakt se tělo začíná samo přestavovat!! Na lepší!! ZDRAVĚJŠÍ!!

VacuShape

(Soňa, 30. 10. 2009 9:51)

Evi, zdravím!
Jj, je to chůze v podtlaku /od pasu dolů/. Doporučují pít 3-4 litříky denně - mám pocit, že ten den, kdy jsem na tom byla, jsem jen pila a pila... Normálně vypiju tak 2-3l, ale ten den si tělo samo říkalo!! A taky jsem čůrala jak koroptvička /byli jsme v kině a já šla jak malá holka před odchodem z domu... než jsme šli do sálu... a po filmu znovu... :-))/
Dnes se budu potit zase a určo po pár cvičeních dám vědět, jaké jsou výsledky /uvádějí, že jsou viditelné po 10 aplikacích/

Janě Š

(Eva, 30. 10. 2009 9:37)

No já jsem trochu střelená, mám takové meze Kj na den dle plánu na den v aktivitách, osobní, vypsala jsem si všechno, co mám ráda a neodporuje to dietě, takové věci , bez kterých nemohu být. Potom jsem ještě střihlá tím, že někdy jím pestře a někdy jím, co mám ráda do zblbnutí.
Třeba jeden z mých střihlých dnů je oblíbený salát, udělám si velkou misku, jím to celý den s cel.pečivam a občas přidám bílkoviny , u oběda i kus kuřete nebo ryby. Další takový střelený den je jogurt a tvaroh, já mám ráda smíchaný ochucený a bílý a cel.lupínky, tak stanovím max.množství na den podle tučnosti toho jogurtu, co mám a hurá do toho, když mi třeba dojde v pět odpoledne, večer už jím jen zeleninu a pečivo. Rybí dny a týdny fungují zase na rybách cel.pečivu a příloze v poledne a zelenině, hlavní je si stanovit mez, kolik té své oblíbené potraviny mohu sníst za den a jaký pohyb plánuji.
Zajímavost snad na konec, podobnou pitomost jako je soupis jídel, co mám ráda jsem si udělala i před tím vším hubnutím, když to porovnám se současným seznamem změnily se mi dost chutě tím lepším a zdravějším směrem, vrchol byl včera můj muž, který mi k telenizi donest na talířek se sýrm a zeleninou krájený poličan, tak jsem ochutnala, stačilo půl kolečka a zbytek jsem mu dala, zdálo se mi to odporně mastné a slané, tak to nakonec spapal sám a já neměla ani chutě.
Také dřív jsem si třeba s ním , když si koupil želatinové cukrovinky dala třeba půll sáčku a včera si něco takového koupil, snědla jsem mu jedno kolečko a další už ne, pak asi za hodinu jsem si uvědomila, že je to pokrok, nejen že jsem si nevzala další, ale neměla jsem na něj chuť ani jsem se nepeskovala za ten jeden kousek, spíš jsem se chválila, že jsem to vyzkoušela a už mi to nejede.
Každý malý hřích, když si ho člověk uvědomí a nepokračuje v něm může přinést sebeuvědomění a pokrok.

Soně

(Eva, 30. 10. 2009 9:21)

Neznám taky všechno, ale je to nějaká kombinace běžeckého pásu a podtlaku, třeba je to dobré, ale pij u toho.E

Jana Š výsledky a pokání

(Jana Š, 49 let, 162 cm, 30. 10. 2009 9:12)

Milá Evičko,
moc tě zdravím a ještě víc se omlouvám za nepodávaná hlášení, jsem lump a holomek k tomu :-((
Jak to na světě chodí - člověk míní a okolnosti to změní, trochu jsem se odmlčela, ale vaše diskuze, poznatky a zážitky jsem četla určitě jednou za týden.
Jak člověk vkládá různé ovocné, bílé, zeleninové, mimořádné a podobné dny, tak se ten předepsaný jídelníček pěkně protahuje.

Začátek 20.07.09 79,0
Konec 30.10.09 69,5

pas 90 / 79
boky 110 / 101
pod prsy 88 / 80
stehno 64 / 59

Jsem spokojená a mám v plánu ještě nějaké to kilčo odložit a zpevnit tělo. Můj cíl je 62 kg - tolik jsem měla před 27 lety.

Říkám tomu stravovací hra a tobě moc děkuji, žes mne naučila pravidla.
Vím, že rady, jak pokračovat po skončení jídelníčků, jsou vypsány v levém sloupečku, máš ještě nějaké schované v rukávu ?
Určitě se občas ozvu a fotky dodám .
Přeji pěkný den a hezký víkend

Jana Š, 49 let, 162 cm

VacuShape?? ANO či NE??

(Soňa, 30. 10. 2009 9:00)

Evi, objevila jsem minulý týden přístroj vacushape... Máš s ním nějaké zkušenosti??
Byla jsem to vyzkoušet a vážně je to bomba!! Potila jsem se jak "dvířka od chlíva" - šlapala jsem 30min. v tepovce 120 /max.130/
Hodlám si koupit permici /ne zrovna levnou/ a budu ráda, když mi to schválíš :-))

Dáše

(Soňa, 30. 10. 2009 8:41)

Vítám Tě tadyyyyyyyy!!!!! :-)
Vykročila jsi změně vstříc a to je to pravé!!! Hodně štěstí při plnění hubnoucího snu!! :-)) A nejen při něm!!
Když bude nejhůř, přijď sem za námi!! P O D R Ž Í M E T Ě !!

čínské zelí

(Soňa, 30. 10. 2009 8:37)

Zrovna včera jsem vyráběla z něho dušenou přílohu... Používám tu tužší bílou část /vždy to okrajuji z té silnější strany - jinak si ulupuji jednotlivé zelené lístečky a pokládám přímo na pečivo/
Recept: na min.množství oliv.oleje osmažím cibuli, přidám na nudličky nakrájené zelí /a klidně vše, co dům dá - nastrouhám mrkev, pokrájím pór, papriky, rajčata.../ vše lehce taky opražím. Podleji vodou, přidám dle chuti koření a podusím. Včera jsem na závěr přidala i sterilovanou fazoli. :-) Je to mňamka!!

Po dlouhé době

(Zlatka, 30. 10. 2009 8:27)

Taky jsem se včera s Lídou T dívala, jsem u ní na návštěvě, hlídám jí děti, jsem její mamka, jak už víte, napíše sem večer určitě taky, protože, milá Dášo, její pocity byly stejné jako Tvé, ale má to za sebou a je zase šťastná, kvůli obezitě přišla o manžela, hubnutí jí přineslo nového.
Ani si neumíš představit, co já jako máma cítila, když se jí tenkrát hroutil život. Pak jsem se dala na hubnutí já a ji stáhla sebou a život se celý nějak napravil. Jsme s Tebou!!!!!!!!!!

Janě Č

(Dáša J 34let, 30. 10. 2009 7:54)

Ráda se dívám, pokles je u většiny pozvolný, někdy to skočí navrch, ale to je prostě život a hříšky, podstatné je se vrátit, to už tuším, moc se těším na výsledky všech, Tvoje ale i svoje.
Trochu se stydím za to, co jsem sem včera napsala, ale je to pravda, tloušťka ničí duši i vztahy mezi lidmi. Chtěla bych tomu udělat konec , proto jsem začala.

ještě pro Dášu J

(Jana Č,61 let,výška 178 cm, 30. 10. 2009 0:03)

Dášo promiň,ale tak jsem to nemyslela,já nechci nějaké tajnosti,jen jsem nenapsala,že jsem začínala na stejné váze, tak pro porovnání.Já své úbytky budu psát na hubnutí v čase,tam se můžeš podívat jak to jde.

Janě Č

(Dáša J 34let, 29. 10. 2009 23:18)

Ráda si budu psát i tady, nic tajného nemám, ta podpora je tu vzájemná a třeba se zapojí i další ženušky. Děkuji za podporu, ty děti mne drží, kvůli nim a pro sebe se chci změnit, ale ne nějak šíleně rychle, špíš bych ráda trvale, dobrou noc a ráno jsem tu zase. Líbí se mi , že se tu bavíte bez rozdílu věku a postavení a nikdo si tu nic nezávidí a na nic si nehraje.6 kg je spolu s tím pasem krásný výsledek.

vzkaz pro Dášu J 34 let

(Jana Č,61 let,výška 178 cm, 29. 10. 2009 23:13)

Dášo,hlavně se nenechej udeptat,však jsi to sama viděla dnes v televizi.Když ti bude nejhůř,tak sem mrkni,je to tu fajn,já sem moc nepíši,nemám čas ,ale moc mi to pomáhá, po dvou měsících mám 6 kg dole,ale hlavně o 7cm v pase a 9cm přes boky míň.Mám výhodu,že už nemám malé děti a můžu hodně sportovat,co mi zas věk a moje figura dovolí,tak téměř denně plavu a chodím na aquaaerobik,je to senzační.Už si i okolí všimlo a jsem chválená jak jsem omládla a vytvarovala se.No ale dám to ještě jednou dokola,takže kdybys chtěla můžeme na to jít spolu.Kontakt když tak můžeš dostat snad přes p.Evu,jí patří za vše velké poděkování.

Zelí

(Dáša J 34let, 29. 10. 2009 22:47)

Dá se jen nasekat na kousíčky a dochutit a je to moc dobrý salát.

Evičce a možná i ostatním

(Dáša J 34let, 29. 10. 2009 22:46)

Evičce a možná i ostatním, když budou chtít mi něco napsat.
Právě jsem také sledovala Jste to co jíte a přiznám se bez mučení, že jsem u toho plakala. Ty narážky a rejpance , o kterých tam ty holky mluvily, já zažívám každý den v práci i v rodině.
Od mamky jsem si dobré stravovací návyky nepřinesla, byla sama hodně silná a taky brzy umřela, ani vnoučka už neviděla. Můj muž mne měl rád, ale tchyně ho popichovala a popichuje proti mně, po dětech jsem přibrala a předminulý týden jsem zase večer utrápená vším sedla k internertu a hledala něco zajímavého o snižování váhy.
Tady jsem se začatla a získala odvahu k tomu netrápit se sama, ale nechat si někým pomoct. Od pondělka držím jídelníček a k němu zatím 35% navíc, měřím 160 a vážím 123kg. Ale už je to o 3/4 kg míň.
Podle těch materiálů od Evy si některé věci měním za jiné podobného složení, co mám ráda, jím celkově asi míň tuků a cukrů a míň i solím. To určitě všechny znáte. Pocit, že jsem něco začala dělat pro sebe je úžasný a ty slzy dnes už nebyly tak beznadějné jako před tím, byly plné naděje, že se za půl roku třeba dočkám stovky a za rok i té sedmdesátky.
Prosím vás všechny, kdo mne chápou o podporu a obdivuju vás, které jste zhubly a změnily celý způsob svého života.
Taky jsem s dětmi začala cvičit v kroužku, na bazéně i doma, jedí to co já a budu se radovat z každého deka a každého cm kolem pasu, nemám chuť už se nechat od nikoho deptat, ta tloušťka člověka fakt ničí i v duši.
Jestli jste na tom byli na začátku stejně někdo jako já, napište, ráda bych zapadla mezi vás.

cinske zeli

(Jana, 29. 10. 2009 22:43)

prosim jak se nejlepe da upravit cinske zeli, musi se pred upravou prvni uvarit, nebo se da jist syrove nakrajene ne drobno.Dekuji za odpoved.

ideální náhradní oběd

(Eva, 29. 10. 2009 22:02)

Ještě jednou ideální oběd
To je opravdu třeba si ujasnit a je to i častá otázka.
Je tam bílkovina, podle druhu masa a parametrů těla od 120 do 200g bílého masa po úpravě, nejlepší je kontaktní grul, važení v páře, také dušení v malém množství vody nebo pečení, venkovní gril v létě.
Je tam sacharid, nejlepší je dlouhý, pokud je běžný, vždy je lepší třeba br. vařit v páře, mají i munerály a nejnižší GI, neloupaná rýže, cel.těstoviny v hotovém stavu zase podle situace pro vás konkrétní od 60 do 120g.
Jakou vybrat zeleninu?
Rajčata jsou plná vitamínu A a C, také obsahuje zajímavou látku lykopen, která působí proti nemocem srdce a cév. Obsahuje i detoxikační látky.
paprika dodá C vitamín a červená a oranžová i látky proti rakovině.
Zelí také přinese votamín C, vápník a železo. Spoustu vlákniny, která pročistí střeba od zahnívajících zbytků masa.
Takže zeleninkou se dotazte dosytosti.

Jídelníček + zásady stravování

(Eva, 29. 10. 2009 22:02)

Jídelníček + zásady stravování
Paní doktorka tam horuje jen pro zásady a je proti sestavenému jídelníčku, ale ten může člověku pomoci v nápadech a pokud zná formy výměn za jinou potravinu, které mu řeknu, má se i při práci a shonu čeho chytit a nemusí vše vymýšlet sám.
Jídelníček je vodítko, výměny potravin každému vysvětlím. Záměrně jsem nevolila jen vysvětlení zásad, ale volila formu jídelníčku a přídavných pokynů a konzultací "za pochodu", člověk se má čeho chytit, je to taková škola hubnutí hrou.

Hlavní zásady při tvorbě jídelníčku je nehladovět a jíst pravidelně v určitém intervalu určité složení jídla.
Výměna u všeho je možná, šunka lepší kuřecí.Člověk to musí nějak pro sebe uzpůsobit, aby přežil. Kdyby byl hlad , tak mezijídla.
Tak se držte a kdyby to stálo, dejte dva mimoř. dny za sebou a zase zpět do jídelníčku.Tak si pak váhu pište do sloupečku s datumy a posílejte jednou za týden, když bude stát , piš dříve, změřte se a vyfoťte.Kdybyste nemohla dodržet oběd, držte se 200g bílého masa a jedné rovné hrsti nesmažené přílohy a zeleniny.
Dietní maso za dietní maso je vždy možné, drůbeží tlačenka jako šunka, to je jedno, hermelín Figura přírodní, fotka je v lednici v dietních nápadech - fotogalerie, ty ryby jsou jen bílkoviny, tak třeba za drůbeží šunku. Používala jsem trochu ol.oleje, lučina je dost tučná , dejte tu lehčí, Dávejte nějaký vícezrnný chleba, je to důležitěté , aby tělo pustilo zásoby. Vážit budete tak týden a potom budete mít vše v oku.
Ještě k dietě - pro ty , kdo ji obdrží
Jídelníček je návrhem Vaší konzumace živin během dnů, potraviny si můžete vyměnit následovně:
-zelenina za zeleninu a během dne možno porce navýšit a 2/3 proti jídelníčku
-ovoce za ovoce , ale množství zachovat
- bílé maso za bílé maso nebo nízkotučný sýr, sójové maso nebo šmakoun/ množství dodržet/
-bílkovina za jinou nízkotučnou bílkovinu
/ nízkotučný tvaroh za nízkotučný jogurt nebo sýr/
Náhradní oběd nebo jídlo v restauraci, ta ryba by byla fajn.
Kdybyste nemohla dodržet oběd, držte se 200g bílého masa a jedné rovné hrsti nesmažené přílohy a zeleniny.
Je možné opakovat i dva dny po sobě , kvůli nákupům a jde to také pěkně.
Jinak musí se zapojit trochu hlava - je tam např, kuře a já chci lososa, tak ejhle , obojí je asi zdroj bílkovin, váhu hotového pokrmu zachovám a mohu to mezi sebou vyměnit, nejím ochucené jogurty, ale proč tam jsou, aby v dané dávce byly sacharidy, tak si já dám bílý a k němu půlku cel.rohlíku, sacharidy jsem tím doplnila a ještě jsou dlouhé, to je dobré.
Nejím tvaroh nízkotučný, tak je zdrojem bílkoviny, koupím si nízkotučný sýr a namažu si s ním.
Mám v jídelníčku rýži a já mám ráda kuskus, tak jde o zdroj sacharidů, zachovám tedy váhu hotového pokrmu a dám si kuskus.
Mám ráda hrách a v jídelníčku je čočka, tak jde zase o zdroj rostlinné bílkoviny, zachovám tedy váhu hotového pokrmu a dám si hrách.
Mám v jídelníčku dušenou zeleninu a já mám chuť na špenát, šetřím omastkem a zahustím vaječným bílkem , zelenina se přece může měnit za jinou zeleninu a ještě její množství navýšit, tak si dám teda talíř špenátu zcela bez výčitek.
Je to trochu jasné?

pro Evu a ostatní souputnice

(Jiřina P 55let, 29. 10. 2009 20:27)

Ráda bych Vás požádala o pomoc,vnuk Tomášek 1,5 roku soutěží o tvář Kinder čokolády a potřeboval by od Vás hlas ve formě SMS do nedělě 1.11.a může se posílat pouze jedna z jednoho čísla každý den.
KINDER HLAS GXQ334
na tel. číslo 9000903. Cena jedné SMS je 3,- Kč
Když budete potřebovat někdy vy ráda oplatím.Díky Jířá


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

následující »