Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeleninové a ovocné šťávičky pro zdraví

 

p2210104.jpg

Protichřipková příprava, pomeranč, kiwi, zázvor

10955218_919938708016828_1889477938647052699_n.jpg

Nejvíc dělám pomeranč a grep a mrkev.

Pak také často pomeranč, mrkev, petržel, červená řepa a řapíkatý celer.

Hrachovka to není, šťáva z pomerančů a kiwi, chio semínka a kustovnie oranžová.

 

1010702_767141323296568_1783094660435353267_n.jpg

 

Všeho moc škodí, pokud se toho pije víc než 2 decky, dala bych to třikrát do týdne, je tam i ovocný cukr, u žen, pokud mají nadbytek ovocného cukru hrozí přemnožení kvasinek.Šťávový den jde jednou za čas.

Obrazek

TEFAL ZE 700131 - Elea Duo

 

Můj stroj, mívala jsem jiný, ale tenhle je na citrusy  a ostatní zeleninu dohromady = jeden nepořádek

http://www.bilaplaneta.cz/d/tefal-ze700131/

 

 

Zajímavý koktejlek:
2 porce

50 ml vteplé ale ne vařící vody
50 g sušeného plodu Goji
500 ml odtučněného mléka /nebo mléko sojové, rýžové..nebo kefír či podmáslí/
špetka mleté skořice
kustovnici ve vodě nejdříve necháme nasát 15 minut, také je možné přidávat do koktejlu kapátkem vitamíny pro miminka.
Tímto koktejlem klidně nahraďte nějakou sváču.

šťáva a smoothies na svačinky:
Šťáva z jablka a mrkve

    Oloupejte 1jablko a 2mrkev.
    Nakrajte je na menší kousky a odšťavněte nebo rozmixujte, ale na šťávu je třeba dvakrát tolik surovin než na mixování
    Dochuťte šťávou z citrónu.
    Na závěr přidejte pár kapek olivového oleje, aby se lépe vstřebával vitamín A.

Rajčatový koktejl s rajčaty a pažitkou

    Budete potřebovat: 2 rajčata, ¼ okurky hadovky, stroužek česneku, 8 kapek olivový olej, trošku citrónové šťávy, 2 pol.lžíce vody
    Vše důkladně rozmixujte a dochuťte pažitkou , pokud máte
    Nápoj by se neměl podávat vychlazený, ale pokud bude mít pokojovou teplotu, bude pro tělo přijatelnější.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Mirka zhubla 89,5 na 72 kg

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Šťáva na každý den + Smoothie

(Vladi Vavrouskova, 21. 1. 2017 20:59)

Na cca 500 ml potřebujeme:
3 mrkve
4 jablka
3 hrušky
1 grep
to je základ někdy když mám dám
slupky od manga, papáji nebo žlutého melounu
nebo někdy přidám zázvor, červenou řepu
+ lžíci chia semínek předem namočených
Díky těmto šťávám jsem si odstranila kvasinku candidu a upravila hladinu cukru v krvi.
K tomu každé ráno
Smothie
špenát ( listový)
jahody (borůvky, maliny, ostružiny) - vždy celé balení
1 lžíce namočených chia semínka
banán - používám místo cukru
podle chuti přidávám trochu raw kakaa nebo skořice
Kombinuji na co má moje tělo chuť.
Přeji dobrou chuť

Šťáva na každý den + Smoothie

(Vladi Vavrouskova, 21. 1. 2017 20:59)

Na cca 500 ml potřebujeme:
3 mrkve
4 jablka
3 hrušky
1 grep
to je základ někdy když mám dám
slupky od manga, papáji nebo žlutého melounu
nebo někdy přidám zázvor, červenou řepu
+ lžíci chia semínek předem namočených
Díky těmto šťávám jsem si odstranila kvasinku candidu a upravila hladinu cukru v krvi.
K tomu každé ráno
Smothie
špenát ( listový)
jahody (borůvky, maliny, ostružiny) - vždy celé balení
1 lžíce namočených chia semínka
banán - používám místo cukru
podle chuti přidávám trochu raw kakaa nebo skořice
Kombinuji na co má moje tělo chuť.
Přeji dobrou chuť

mixované nápoje pro zdraví

(Eva, 9. 2. 2016 22:59)

Smoothie se Spirulinou
1/2 ananasu

šťáva ze 2 pomerančů
šťáva z jednoho grepu

4 tablety Spiruliny
2 datle Medjool

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Mangové smoothie s chilli
1 zralé mango

3 banány
1 lžíce Goji
1 lžíce prášku Maca
špetka chilli

Všechny ingredience rozmixujte najemno.

Tip: Toto smoothie je moje nejoblíbenější - je lahodné a chilli navíc krásně povzbudí metabolismus.:)
Borůvkové supersmoothie
3 pomeranče
šťáva z jednoho grepu

1 šálek borůvek
1 lžička Açai

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Rybízové smoothie
2 šálky červeného rybízu
1 šálek černého rybízu
šťáva ze 2 pomerančů
svazek koriandru
4 datle Medjool

Všechny ingredience řádně promixujte.
Mangové smoothie s mátou
2 zralá manga

1 avokádo
1 lžíce šťávy z citrónu

15 mátových lístků

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Smoothie s ledovým salátem

2 banány

1/2 avokáda
ledový salát
svazek petržele
svazek pažitky

6 datlí Medjool
šťáva z půlky citrónu

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Ananasové smoothie se zázvorem
1/2 ananasu

šťáva ze 2 pomerančů
šťáva z jednoho grepu

čerstvá máta
čerstvý (oloupaný) zázvor zhruba velikosti palce

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Jahodovo-čokoládové smoothie
2 šálky jahod
1 lžíce nepraženého kakaa
1 šálek mandlového mléka nebo lžíce mandlového másla (raw)
0,5 šálku ledových kostek

špetka vanilky

Všechny ingredience řádně promixujte.
Osvěžující smoothie s avokádem
1 avokádo
šťáva z jednoho citrónu
1 okurka
šťáva z jednoho grapefruitu
0,5 šálku ledových kostek
10 mátových lístků

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Skvělé švestkové smoothie
2 hrnky vyoupaných švestek
šťáva z jednoho citrónu

zelené listy (dle Vašeho výběru a chuti)
1 lžíce Goji

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Jarní smoothie
2 jablka
hrst kopřiv
hrst listů pampelišky
hrst petržele
1 šálek květů pampelišky, sedmikrásky a jetele

Všechny ingredience rozmixujte najemno.

Tip: Místo jablek můžete dát banán nebo pomeranče a použít i další divoké bylinky, co najdete v přírodě (svízel, listy jahodníku, kontryhel, ptačinec, bršlice, jitrocel, šťovík...).
Letní smoothie
3 broskve

1 banán
svazek mangoldu
svazek petržele
hrstka Goji
několik květů sedmikrásky
1 šálek vody

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Podzimní smoothie
2 jablka
2 hrušky
šťáva z 1 pomeranče
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky muškátového oříšku

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Delikátní mátové smoothie
2 lžíce mandlového másla (raw)
2 šálky vody
1 zralý velký banán
9 datlí Medjool
1 napěchovaný šálek špenátu
0,5 šálku ledových kostek

0,5 šálku mátových lístků
špetka vanilky
1 lžíce nepražených kakaových bobů

Všechny ingredience rozmixujte najemno - kromě kakaových bobů. Boby přidejte jako poslední a s moothie již jen jemně promixujte.
Zelené smoothie č. 1
1 šálek kuliček bílého hrozna
1 hruška
1 pomeranč
1 malý banán
2 šálky špenátu

1 šálek ananasu
1 šálek ledových kostek

Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Zelené smoothie č. 2
1 hruška
1 zelené jablko
1 malá salátová okurka
2 šálky špenátu

2 tyčky řapíkatého celeru
svazek koriandru

Všechny ingredience rozmixujte najemno.

Smoothie s Goji a Chia
2 grapefruity
3 pomeranče
5 jahod
hrst Goji

1 lžíce Chia semínek
Všechny ingredience rozmixujte najemno.
Kaki smoothie
2 velké zralé kaki
půl lžičky čerstvého zázvoru (posekaný nahrubo)
6 datlí Medjool
1 šálek ledových kostek

0,5 lžičky nepasterizovaného jablečného octa

Všechny ingredience rozmixujte najemno.

cindypetr315@gmail.com

(Cindy, 15. 8. 2015 1:13)

Pro Rick Simpson a Phoenix Tears,

Za prvé chci vám poděkovat za výbornou zázračné vyléčení rakoviny průvodcem vlevo na světě, která tvrzeného můj rakoviny prsu. Je to opravdu něco, co jsem asi ještě nikdy neslyšeli.

Dodržel jsem přesné pokyny vydáte pro mě, když jsem dostal léky a já mám nyní úspěšně volný od hrozné nemoci, že téměř vzít můj, pokud vaše citlivost konopný olej drasticky.

Je to taková úleva pro mě a mou rodinu a já se nemůžu dočkat, až uvidím, co mi budoucnost přinese.

Každý, kdo tam čelí této hrozné nemoci, tak bych poradit nečelí sám. Napište Phoenix Tears Na ricksimpsoncannabisoil_phoenixtears@outlook.com a dostat své řešení.

Děkuji vám i za tuto skvělou příležitost.

Cindy.

Červená řepa a sport

(Eva, 17. 4. 2010 9:44)

Před cvičením nebo pohybem venku vyzkoušejte, dejte šťávu z červené řepy - obsahuje nitráty a ty se při pohybu přeměňují na oxid dusnatý, díky jeho zvýšenému množství v těle potřebují svaly menší množství kyslíku při pohybu, takže se tak rychle nezadýcháte a neunavíte, únava přijde později než jindy. Zkoušela jsem to , něco na tom bude.

pro vitamíny

(Jarka Z, 15. 3. 2010 21:49)

AEDK platí ,že se uvolní pouze za přítomnosti tuku proto je dobré kápnout do šťáv ze zeleniny cca 5kapek oleje nejlépe olivový nebo olej z ostropestřce marijánského

Šťávička

(Lída M2, 11. 3. 2010 22:49)

Já si dávám mrkvičku a na 6 mrkví 1 pomeranč.
Mrkev je doslova zásobárnou cenných biolátek. K nejcennějším patří betakaroten - předstupeň životně důležitého vitamínu A, který mimo jiné zlepšuje vidění a pomáhá při šerosleposti. Mrkev má však i neobyčejně vysoký obsah selenu, jenž chrání naše tělo před volnými radikály. Dále obsahuje vitamíny ze skupiny D, E a K, lecitin, draslík, vápník, hořčík, jód a další minerální látky. To vše aktivuje látkovou přeměnu, zastavuje proces stárnutí, podporuje růst vlasů a nehtů a posiluje srdce a krevní oběh.

Kolik šťávy je dobré pít?

(Lída T. nyní N, 8. 3. 2010 13:38)


Předávkovat se šťávami je skutečně těžké, ale nezapomínejte,"všeho s mírou". Začínat je dobré pozvolna, omezte se na dvě sklenice šťávy denně. Odborníci radí na začátku nepít více než tři 225 ml sklenice čerstvé šťávy denně. Pokud se chce zapojit vaše dítě, rozhodně ho v tom podpořte, ale omezte jeho příjem na 150 ml denně.

Tělo si musí na trávení koncentrovaných živin zvykat a proto je vhodné ze začátku husté šťávy ředit vodou. Odšťvaňování zbavuje ovoce a zeleninu vlákniny, takže nemůže na trvalo uspokojit potřeby vašeho těla. Organismus vyžaduje rovnováhu tuků, uhlovodanů a proteinů.

Zkuste pít stejné množství zeleninové a ovocné šťávy, abyste se vyhnuli přílišné konzumaci cukru (který je v ovoci obsažen v podobě fruktózy).

Šťávy

(Lída T. nyní N, 8. 3. 2010 13:35)

Šťávy = vitaminová bomba
Zahrnutím čerstvých šťáv do svého jídelníčku nejen že budete zdravější, ale už samotný proces přípravy vám dá čas ke zpomaleni a uvolnění z rychlého životního tempa. Hlavní výhodou šťáv je jejich snadná stravitelnost pro lidský organismus. Z čerstvé šťávy dokáže naše tělo vstřebat více vitaminů a ostatních užitečných látek než je tomu při konzumaci tuhé stravy. Jen málokdo by dokázal na posezení sníst celý ananas, 225 ml šťávy z jednoho ananasu je mnohem lepší vyhlídka. Obzvlášťě účinné jsou šťávy z čerstvé zeleniny, protože vaření zničí mnoho proteinů a živin, zatímco ve šťávách zůstanou neporušené. Enzymy přítomné v čerstvých potravinách spolu s tělesnými enzymy rozkládají šťávy a napomáhají vstřebávání prospěšných látek do krve, což proběhne v několika minutách po požití.
Detoxikační schopnosti

Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy mají obdivuhodné detoxikační a regenerační schopnosti. Jsou zaprvé vynikajícími zdroji čisté vody, která se filtruje v celé její složité struktuře. Už tímto se odstraňuje jeden ze zdrojů nečistot, se kterými se musí trávicí soustava každý den vyrovnávat.

Navíc každé ovoce obsahuje organické kyseliny, které pomáhají odstraňovat toxiny z tráviacího traktu. Citrusové plody obsahují nejúčinnější kyselinovou sloučeninu – kyselinu citrónovou, a další druhy ovoce poskytují jiné mírnější, např. kyselinu vinnou, jablečnou ap. Některé plody, jako například pomeranče nebo jablka, obsahují i pektin, který může absorbovat tuky a toxiny ze zažívacío traktu.
Nastolení kyselinobazické rovnováhy
Příjem ovocného, nebo zeleninového džusu má na lidský organismus zásaditý účinek. (Nenechte se zmýlit tím, že šťáva je kyselá.) Pro většinu z nás je to prospešné, protože běžný jídelní lístek z velké části bílkovin a upravených jídel vede k chronickému překyselení našeho organismu. Pro svoje správné fungování má lidské tělo úzce vymezenou pH hodnotu, pohybující se na prahu zásadité stupnice. Už jedna, jediná sklenice ovocné, nebo zeleninové šťávy denně, vám pomůže obnovit kyselinobazické rovnováhy vašeho organismu, která je základem vašeho zdraví.

Na odhlenění, ale štiplavá

(Zlatka, 6. 3. 2010 13:54)

Černá ředkev - šťáva
Obsahuje hodně minerálních látek (vápník, draslík, železo, hořčík, síra, fosfor, jako další i vitamin C a skupinu vitaminů B).
podporuje vylučování žluči
velmi účinná na dobrou funkci jater - rovněž je čistí (někdy bolí hlava při nedostatečné funkci jater
při nažloutlých očích
proti nepříjemnému dechu
při nespavosti
při bolestech hlavy
při kašli i nachlazení
poruchy žlučových cest -vhodná i při roupouštění žlučových kamínků
močopudné účinky
podporuje látkovou výměnu
vhodná na střeva - umožňuje lepší průchod střevem, při zácpě, nadýmání ...
čistí organismus a tělíčko lépe funguje ..
Jediné co je nepříjemné je, že je pálivější a pro někoho by mohla být hodně dráždivá. Musí se hodně naředit, aby se dala lépe pít. Pijte pouze malé množství. Nesmí se pít, pokud máte žaludeční nebo dvanácterníkové vředy a záněty trávicího ústrojí a střev.

Já piji tohle, z internetu vybráno

(Zlatka, 6. 3. 2010 13:54)

Červená řepa- šťáva - pít od 50 gramů do 250 gramů šťávy (pokud pijete neředěnou, pouze štamprdličku) -lépe ředěnouObrazek
* obsahuje pektin - podporuje vylučování cholesterolu, olova i radioaktivních látek z těla
* vysoký obsah bílkovin s cennými aminokyselinami - prospěšné pro metatabolismus mozku.
* betain je protisklerotický
obsahuje barviva, která působí proti vysokému tlaku
* ovlivňují pevnost kapilár
* obsahuje draslík
obsahuje hořčík, a proto je prospěšný při onemocnění srdce a krevního oběhu
má vysoký obsah železa a mědi - prospěšná pro krvetvorbu
* vysoký obsah zinku, jódu i manganu
* obsahuje fluor, kobalt
* lithium a vanad
* podporuje tvorbu inzulínu
* podporuje zrakovou ostrost
* je po ní pěkná pokožka
* posiluje metabolismus
* obsahuje pouze málo vitamínu C
* méně karotenu a vitamínů B1 a B2
* obsahuje dost sacharózy ( proto diabetici musí zvolit správný čas, kdy ji budou popíjet, aby se jim nezvýšil krevní cukr)
* pro tvorbu červených krvinek
* posiluje organizmus
* při problémech s menstruací
* pro ženy v přechodu
řepa obsahuje kvalitní železo - pro červené krvinky
* díky obsaženému chloru dobrý prostředek na očistu jater, žlučníku, ledvin
* povzbuzuje lymfatický systém.......
Růžičková kapusta- šťáva
* kombinace růžičková kapusta + karotka = zesiluje a obnovuje tvorbu inzulínu ve slinivce břišní
* takže vhodná při cukrovce ......
Bramborová šťáva
na akné a nečistou pleť
brambora + karotka = čistící prostředek pro tělo
brambora + karotka + celer = na žaludeční problémy, na nervové problémy i na svalové potíže...
Rajčatová šťáva
* protirakovinové účinky
* prevence proti infekcím
* proti stárnutí pokožky (zpomaluje se tvorba vrásek)...
Celerová šťáva
obsahuje vysoký obsah sodíku a tím se stává velmi významná, protože udržuje vápník v rozpustném stavu. Celer obsahuje dále mnoho hořčíku a železa , vitamínu B a jiných důležitých látek. Celer obsahuje éterické oleje, poznáme ho podle jeho zvláštní vůně.
Denně šťáva z celeru, nejlépe nalačno udělá zázraky.
Kde pomáhá:
* u nervových onemocnění
* působí antibakteriálně
* vhodný při onemocnění ledvin
* při onemocnění močového ústrojí
* nachlazení, dýchací problémy, virózy
* posiluje imunitní systém
* vhodný při problémech s vlasy, kůží,
* na jaterní onemocnění
* na střevní onemocnění
* na vysoký krevní tlak
* lépe se vylučuje žluč
* prevence žaludečních vředů i léčba žal. vředů

Šťávy

(Lída, 6. 3. 2010 13:47)

Šťáva z červení řepy obsahuje organické minerální soli, které obnovují buněčné tkáně, jež byly dlouhodobou konzumací alkoholu vážně poškozeny.Řepnou šťávu je vhodno naředit lahodnou mrkvovou šťávou či šťávou z listové zeleniny. Řepná šťáva je nejvíce posilující nápoj pro oslabená játra.
Čerstvá zelná šťáva je vynikajícím prostředkem pro lidi, kteří mají problémy s játry nebo žaludečními či dvanácterníkovými vředy. Tato šťáva napomůže překonat i kocovinu. K přípravě můžete použít zelí červené i bílé. Z poloviny středně velké hlávky připravíte jeden šálek šťávy.

Proč to pít

(Lída, 6. 3. 2010 13:44)

Léčivé účinky ananasu

* podporuje metabolizmus bílkovin v těle
* odvodňuje, odbourává otoky (hromadění tekutiny v tkáních)
* pomáhá při střevních poruchách a průjmech
* odstraňuje pigmentové, tzv. stařecké skvrny
* pomáhá k redukci nadváhy
Léčivé účinky grapefruitů

* pomáhají při žilních onemocněních, křečových žílách, hemeroidech
* posilují imunitní systém, podporují produkci hormonů
* preventivně působí proti infekcím a nachlazení
* čistí střeva a stabilizují střevní flóru
* aktivují látkovou přeměnu v buňkách a růst buněk
* pomáhají k redukci nadváhy
Léčivé účinky jablek

* snižují krevní tlak, hladinu cholesterolu a krevních tuků
* posilují imunitní systém, srdce a krevní oběh
* stabilizují hladinu cukru v krvi a posilují cévy (především slabé žíly)
* mají velmi pozitivní vliv na metabolismus (látkovou výměnu) a čistí střeva
* obsahují nenasycené mastné kyseliny, hořčík, karoteny a železo
* jablka jsou bohatá na draslík, který je nezbytný pro hospodaření s vodou, pro přenos nervových podnětů, funkci ledvin a činnosti svalů.
Léčivé účinky mrkve

* chrání proti volným radikálům
* posiluje sliznice v těle
* aktivuje látkovou přeměnu v buňkách
* zastavuje proces stárnutí a omlazuje
* podporuje růst vlasů a nehtů a pečuje o hezkou pleť
* posiluje tělesnou imunitu
* zlepšuje vidění, pomáhá při šerosleposti
* posiluje srdce a krevní oběh
Léčivé účinky pomerančů

* uvádějí do chodu látkovou přeměnu v buňkách a dodávají životní energii
* povzbuzují ducha, odstraňují nedostatek soustředění
* aktivují všechny tělesné žlázy, posilují libido a potenci
* posilují imunitní systém a krvetvorbu
* zlepšují vzhled vlasů a posilují vazivové tkáně
* zastavují krvácení z dásní a působí proti krvácení z nosu
* podporují redukční diety

Šťávy

(Lída, 6. 3. 2010 13:40)

Dělám je sezonně taky je míchám.
Ovocné šťávy
Hrušková šťáva obsahuje betakaroten, kyselinu listovou, vitamin C, vitaminy skupiny B, draslík, fosfor, hořčík, vápník, trochu manganu, mědi, zinku a železa. Bohatá je na alkalické substance. Působí močopudně, zbavuje organismus škodlivých látek.

Jablečná šťáva je bohatá na betakaroten, kyselinu listovou, vitamin C. Poskytuje také vitamíny skupiny B a vitamín E. Z dalších látek je zastoupen draslík, fosfor, hořčík, chlor, síra, vápník, měď a zinek. Šťáva z jablek se může míchat se zeleninovými šťávami. Užitečná je při horečkách a zánětech, ale také při redukci hmotnosti.
Zeleninové šťávy
Šťáva z bílého zelí dodává organismu kyselinu listovou, vitamin C, E, vitaminy skupiny B, draslík, fosfor, hořčík, chlor, sodík, vápník, měď, zinek, železo. Doporučuje se pít při žaludečních a dvanácterníkových vředech, při zácpě, problémech s játry. Rovněž pomáhá při překonávání alkoholové ,,opice ". Zelnou šťávu lze míchat s mrkvovou šťávou.

Mrkvová šťáva je základem pro mix s jinou zeleninou či ovocem. Bohatá je na betakaroten, kyselinu listovou, vitamin C, E, obsahuje také vitamíny skupiny B, vysokou dávku draslíku, dále fosfor, hořčík, chlor, síru, sodík, vápník, měď, zinek, železo. Šťáva z mrkve pomáhá při léčbě a prevenci nemocí očí, zvyšuje odolnost proti infekcím, chrání nervový systém, zachovává strukturu a pevnost kostí a zubů a celkově čistí organismus.

Bramborová šťáva je cenná je pro vysoký obsah kyseliny listové, vitaminu C, vitaminu skupiny B, draslíku, fosforu, hořčíku síry, vápníku, mědi, zinku a železa. Šťáva má silný alkalický (zásaditý) účinek. Vhodná je při překyselení organismu. Příznivě ovlivňuje vředovou chorobu žaludku a paradentózu.

Šťáva z červené řepy podporuje tvorbu červených krvinek.. Má hořkou chuť, a proto je vhodné ji zředit mrkvovou šťávou nebo šťávou z listové zeleniny. Při kombinaci červená řepa, mrkev, celer, brambora a petržel je velmi vhodné zapít šťávu čajem, který podporuje močopudný mechanismus a napomáhá z těla vyplavit všechny škodlivé látky.

Odšťavňovače

(Soňa, 6. 3. 2010 12:31)

Dovolím si na úvod vložit porovnávací test:
http://www.itest.cz/bila%20technika/test-odstavnovace.htm

A teď už jenom - honem holky - piště receptíky, ať jsme zdravé... štíhlé... stárnoucí /tohle nezastavíme asi ničím!!/ ale krásné!!! :-)