Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mylné domněnky o hubnutí a jídle

1. Maličkosti mohu zobkat neustále.

No záleží hodně na tom, jaké maličkosti zobkáte, třeba cel.pečivo a zeleninu můžete každou hopdinu a půl, maso velkou porci zak jednou za den, rybí vícekrát, uzenářské výrobky pokud jsou kuřecí či krůtí v malých dávkách vícelrát za den, ale ne naráz dvacet deka. Ovoce se dá zobat tak třikrát za den. Pravidlo platí, vybírat si co a všeho moc škodí.

2. Přece to nevyhodím.

Vařte tak , abyste měli ten počet porcí, které potřebujete, když zbyde na druhý den  a potřebujete to , dobrá, když to nepotřebujete, nevařte víc. Nelitujte jídla, litujte své tělo přetěžované možnou nadváhou. Nic není cennější než vaše zdraví a schopnost se pohybovat.

3. Udělal jsem to dobře a dám si trochu čokoládky.

Tak a kolotoč se otvírá, hladina cukru rychle vystřelí nahoru, rychle spadne, budete mít chuť na další kousek a nebo na porci jídla větší než obvykle. Když už neodoláte snězte deset minut po čokoládě půlku cel. rohlíku, aby hladina cukru neklesala tak rychle a nevyvolávalo to u vás další hlad. Mějte na paměti, že čokoláda obsahuje i tuk.

4. Pohyb , který nesouvisí s prací mne jen zdržuje.

Opak je pravdou, vy se odreagujete, získáte nadhled a v této kondici potom zvládnete ještě rychleji naplánované úkoly a možná i získáte nové známé.

5. Ovocné šťávy mohu vypít kolik chci.

To ne, stačí jedna sklenice za den, má také dost kj, raději ji vypijte a zbytek denní dávky doplňujte ovocnými neslazenými čaji a minerálkami. Jiné je to se zeleninovými šťávami, těch se dají vypít i tři sklenice za den.

6. Nebudu jíst skoro nic a zhubnu rychleji.

To ne, jezte stabilně a pravidelně aspoń po třech hodinách a sledujte množství  i množství Kj, jinak bude hrůza až se vrátíte zpět k nadměrným porcím.

7.Dneska jsem to porušila, tak se na to vykašlu.

Jeden den nic neznamená, možná se váha trochu zvedne, ale to by byl člověk otrokem, kdyby si občas nedal něco nezdravého nebo kalorického. prostě další den, jezte cel. pečivo a zeleninu a další den si najeďte zase na svůj navyklý způsob, jeden den přece nezničí vaši snahu být zdravá a pěkná.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

odměny

(Kamila, 23. 6. 2009 18:07)

Reaguji na bod č.3. Miluji sladké což mé váze škodí, proto čokoládku kupuji pouze rodině. Ti mi dají pouze skusit malý kousíček, tak ukojím chuť . Kdyby bych občas malinko nezhřešila dostala bych takovou chuť, že bych na posezení snědla celou bonboniéru (měla bych absťák na cukr ). Tak to mám pod kontrolou a začínám dokonce říkat i né, když mi syn nabízí.