Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí pomocníci - co dobře slouží

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Parní hrnec nebo Pomalý hrnec?

(Jitka, 19. 4. 2010 16:03)

Poprosím o radu, chystám se ke koupi některého z těchto výrobků, ale oba naráz určitě nekoupím, poraďte mi, co je lepší? Se kterým máte lepší zkušenosti? Díky moc Jitka

recepty na thermomix 21

(Roman Janečka, 22. 10. 2009 20:04)

Dobrý den. Mohli by ste mi prosím e-mailem poslat nějaké recepty, jelikož po letošních povodní jsem všechny kuchařky musel vyhodit. Děkuji

Robot.

(Evina., 31. 3. 2009 11:33)

Já mám Bosch s nerezovou nádobou, jsem s ním moc spokojená, šlehá, krouhá jako o život.Součástí vybavení byl i mlýnek na maso.Dají se dokoupit i jiné nástavce (mlýnek na mák, strouhanku apod.)

Robot

(Radka, 14. 3. 2009 22:24)

Chtěla bych poprosit o radu.Chci si koupit nějaký kvalitní robot na strouhání,hnětení,mletí zkrátka na denní použití a neumím se rozhodnout. Prosím nemá někdo z vás zkušenost a poradit mi která značka je dobrá moc děkuji za radu.

Parní hrnec.

(Evina., 13. 2. 2009 13:51)

Já se překoukla, jedná se o parní hrnec, myslím, že se dělá opravdu "jen" v páře, snad bych zkusila vodu osolit.

Pomalý hrnec.

(Evina., 13. 2. 2009 13:50)

Všechno koření do pomalého hrnce ihned. Jinak je dost receptů na www.dama.cz. Taky na těchto našichstránkách - levý sloupec nabídek až dole - najdete recepty.

Parní hrnec

(Háňa, 11. 2. 2009 12:45)

...prosím poraďte mi....mám parní hrnec a nemůžu najít žádné recepty....asi to hledám blbě :o((
navíc nevím,jestli můžu potraviny okořenit předem,nebo až když jsou hotové....mám pocit,že jsem četla,že se dochucuje až po uvaření...
budu moc ráda za každou radu....děkuji a hezký den...

Včera jsem byla u Zdenky

(Eva, 18. 1. 2009 9:42)

a ukazovala mi zajímavou věc, podívejte se také.E
http://fritezy.elektromedia.cz/tefal-fz700038/

pomalý hrnec

(Jana, 14. 1. 2009 7:58)

Pomalý hrnec mám asi rok. Je to moc dobrá věc. Dělám v něm sekanou, dušené maso vařila jsem v něm i polévky. Nic se nepřipaluje Dělala jsem i povidla. Všechno do něj naskládám a vaří bez dozoru. Používám minimum tuku skoro žádný. Všem moc doporučuju

pomalý hrnec

(Marcela, 11. 1. 2009 22:29)

Děvčata,dnes jsem se o pomalém hrnci ,zde dozvěděla poprvé a zaujal mě.Napište mi značku se ,kterou máte dobré zkušenosti.A opravdu to nemá velkou spotřebu el.energie.Děkuji.

vánoční dárky

(Macek, 29. 12. 2008 15:45)

Dostala jsem k Vánocům jak pekárnu, tak pomalý hrnec, neporadily byste mi do toho hrnce nějaký opravdu jednoduchý recept na první vyzkoušení?

Pro Marii.

(Evina., 9. 12. 2008 7:17)

Já bych vám pro začátek dopručovala hotové směsi, balené po 1kg z Lídlu. Mají asi 6 druhů chleba. balení je na 2 bochníky. Je potřeba vychytat množství vody, na obalu je napsáno zbytečně moc, hmota je potom mazlavá, já dávám na polovinu (1/2kg) jen 290 ml vody. Taky jsou super směsi přímo od Evronu, kde jste kupovala pekárnu, tam je mají po 1/2 kg = bochník, množství vody zase jen 290 ml.

Pomalý a parní hnec

(Macek, 8. 12. 2008 17:24)

Obojí bych chtěla, napište mi nějaké zkušenosti.Předem děkuji

Evě

(Jarmila, 4. 12. 2008 17:55)

Evi, na diskuzi na Dámě, kam chodím, je diskuze o pomalém hrnci. Je tam toho opravdu hodně. Určitě si vybereš.

Marii

(Eva, 3. 12. 2008 12:47)

Adresy , kde najdeš recepty pro domácí pekárny:
http://www.domaci-pekarny.cz/recepty/
http://www.potravinova-alergie.info/recepty-domaci-pekarny.php
http://domacipekarny.dama.cz/
http://www.toprecepty.cz/recept/2106-jahodova-marmelada-z-domaci-pekarny/
http://venusanka.cz/index.php?page=clanky&sekce=Domaci%20pekarny%20-%20RECEPTY
http://kiki-recepty.blog.cz/rubriky/recepty-domaci-pekarna
http://recepty-od-vas.webnode.cz/recepty-do-domaci-pekarny/
http://www.chytrazena.cz/vareni/domaci-pekarna/
http://www.stastnezeny.cz/index.asp?menu=1319
http://forum.florentyna.cz/index.php?topic=19.0

Evi

(Marie, 3. 12. 2008 12:11)

dlouho jsem o pekárně uvažovala a stále váhala,jestli to nejsou vyhozené peníze za zbytečnou věc,ale když jsem objevila tyhle tvoje stránky,dala se s tebou na hubnutí a našla tolik pochvalných komentářů na domácí pekárnu,tak jsem neodolala a objednala si ji k vánocům,mám ji taktéž jako ty z www.evron.cz/eshop/bielmeier/cz typ DO-3965C,nadchla mne svým krásným nerezovým vzhledem,navíc jako dárek jsem k ní dostala nerezovou digitální váhu a zrovna dnes mi to bylo doručeno.Mám z ní ohromnou radost a doufám,že s ní budu umět zacházet a budu s ní spokojená....stále tu na ni koukám a nevím jestli to mám vydržet a zabalit si ji pod stromeček,nebo ji mám vybalit a ozkoušet,ukojit svou nedočkavost ))) Byla bych ráda kdyby jste sem někdo vložil osvědčené recepty,asi mi to chvíli bude trvat než vychytám finty a naučím se s ní dobře pracovat.Marie

Právě jsem si ho objednala,

(Eva, 2. 12. 2008 17:32)

nechceš pustit nějaký osvědčený recept?E

Pomalý hrnec.

(Jarmila, 2. 12. 2008 17:20)

Já mám značku Rival, mám ho už 2 roky, ale teď jsem viděla už jinou značku a je hezčí. No, je jiná doba a rychle to letí. Tak jde všechno strašně rychle dopředu. Ale pomalý hrnec mohu všem jenom doporučit!!!!

Jarmilko,

(Eva, 30. 11. 2008 22:42)

jakou máš značku, chtěla bych si ho také koupit, prosím, napiš.E

Pomalý hrnec.

(Jarmila, 29. 11. 2008 17:13)

Jak jsem psala, pomalý hrnec je výborná věc a hlavně pro ženy, které pracují. Mandl je určitě taky super i když s ním zkušenosti nemám. Mám jenom zkušenost s lisem na prádlo. Tak to je taky dobrá věc, ale pro vícečlenou rodinu. Teď, když už jsme s manžou sami dva, mi stačí jenom žehlička.A teď něco o tom hrnci:
Vaření v Pomalém hrnci trvá několik hodin, ale přitom šetří čas stejně, jako např. praní v automatické pračce. Do pračky dám prádlo, prášek, nastavím příslušný program. Vůbec mě nenapadne u pračky stát nebo ji dokonce hlídat. Stejné to je i s Pomalým hrncem. Před odchodem do práce dám do hrnce maso, všechny přísady a zapnu jej. Přes den se jídlo pomalu vaří. Ze začátku jsem se trochu bála, jestli mohou nechat hrnec vařit bez dozoru.

Jídlo se vaří tak pomalu (na I.stupeň 8 hodin na II. stupeň 4-5 hodin), že se nemůže v keramické nádobě připálit, nemusí se dolévat voda,protože se zadná nevyvaří, nemusí se míchat, nemůže "utéct" jako při klasickém vaření na sporáku. Potěchto zkušenostech nechávám hrnec klidně vařit bez dozoru. Postupně jsem vyzkoušela řadu jídel, např. španělské ptáčky, plněné papriky, svíčkovou, segedínský guláš, maďarský perkelt, mexické kuře nebo dušenou zeleninu. Všechna jídla připravuji rovnou s omáčkou nebo stačí při cestě domů koupit knedlík a večeře je Jídla z Pomalého hrnce jsou velmi chutná a přitom zdravá, protože se mohou připravovat bez tuku. Pomalý hrnec je, díky svým vlastnostem, ideální nejen pro přípravu dietních jídel pro všechny, kteří mají potíže nebo se potýkají s nadváhou, ale i pro ty, kteří chtějí jíst zdravě.