Jdi na obsah Jdi na menu
 


86 a další dotazy a odpovědi k dietce

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ, PÍSMENKA SE ZVĚTŠÍ A LÉPE SE ČTE.

 

86.Chcete si váhu zase rozhýbat ?

87. Co spalovače tuku?

88. Co snídat a kolik?

89. Jak je to s masem?

90. Jídlo kolem cvičení.

91. Zásady pro začátečnice.

92. Jak měnit jídla z jídelníčku za jiná?

93. Hromadění vody v těle.

94. Jak nahradit kalorické bomby?

95. Jak poznám, že mám metabolickou poruchu nadprodukce inzuliunu a z ní pocházející obezitu?

96. Co by tak šlo ještě doplnit k dvouměsíčnímu jídelníčku, aby se tuk lépe odbourával.

 97. Ideální náhradní oběd

98. Proč mi říkala lékařka, že při poruše štítné žlázy mi hrozí i cukrovka, vysvětlení mi nedala, prý je to na laika moc složité.

99. Nemohu dopoledne jíst bílkoviny, je mi z nich špatně

100. Jak dlouho nám leží jídlo v žaludku?

101. Co s konzumací alkoholu po zhubnutí?

102. Mám v práci hodně stresu, jak to řešit?

103. Kdy se dá použít v dietě detoxikace?

104. Daly by se do diety zapojit i saláty, mám ráda míchané s majonézou?

105. Gramáže syrových a uvařených potravin!!!

106. Čím při dietě sladit?

107. Jde dohromady žlučníková dieta a váš jídelníček?

108. Inzulin a opačný hormon glukagon v hledáčku spalovacího plánu!!!

109. Ovocný den a bolest hlavy.

110. Sacharidová vlna podle spalovacího plánu

111. Co mám dělat, když jedu na víkend nebo na dovolenou.

112. Pohyb a váha.

Včera jsem byla na treningu slimboxu a trenér nám dal pěkně do těla,bylo to hodně náročné,tak jsem si myslela,že dnes váha hodně spadne.Ale velmi jsem se zhrozila,když váha o 200g vyletěla!Ale když jsem si poměřila obvody,tak mám všude (pas,boky,stehna)o 2-3 cm míň.

Eva: Jo taková námaha  - tělo si myslí, že je v ohrožení ,není na to zvyklé, tak zadrží vodu a ještě je 24 hodin ve svalech kyselina mléčná, vliv cvičení uvidíte až po 48 hodinách. Stejný kousek tuku a svalu vedle sebe a sval je 7 krát těžší než tuk.
 

86.Chcete si váhu zase rozhýbat ?


Tak to vyzkoušejte. Pohrajte si se sebou i se sacharidy. O jejich funkci už víte z podstaty diety, tak dál na ně. Dejte klasicky dva mimoř. dny a po nich si naplánujte den, kdy se budete víc hýbat, třeba sobotu. V tento den si dejte dlouhých sacharidů mnohem víc, třeba 300 až 400g podle vaší výšky. Proč? Bojíte se? Když by vaše tělo přivykalo stejnému příjmu, který vám sice vyhovzuje, ale je stálý, produkuje méně leptinu, to by mohlo vést ke zpomalování látkové výměny a to my nechceme. Takový den tělo donutí tvořit jej víc a spalování se také urychlí, prostě udělejme něco, aby tělo nereagovalo jako automat, jen ať je ve střehu. Když byste tomu chtěli ješte více pomoct a máte čas, rozdělte si obědy na dvě dávky a snězte je s hodinovým odstupem a pak jezte dál v daných intervalech, spalování se ještě zvýší.
Nacpi se, ale není jedno čeho. já bych u toho dne se zvýšeným příjmem sacharidů vynechala tuky, abych netloustla.
Jen upozorňuji, že na toho, kdo naši dietku nedrží, to účinkovat nebude, protože jistě nemá tak pravidelný příjem sacharidů daný na svoji váhu, jako máme my.

 

87. Co spalovače tuku  ?

není to nic proti ničemu, začínám s nimi, ale spíš na přírodní bázi, tak uvidím, rozuhodně ale nenahradí vhodnou stravu a pohyb.
Jednak je to Hořčík - snižuje rezistenci tkání proti inzulinu a tím vlastně drží tělo, aby ho nemuselo produkovat nadměrně, je ve fazolkách a čočce, ovesných vločkách a banánu, taky jde koupit v lékárně.
Druhý je Kyselina linolová - způsobuje snadnější uvolňování mastných kyselin z tukových buněk, je v mléčném a hovězím tuku, to není nejlepší, hodně jí je prý v BIO mléčných výrobcích nebo v lékárně je jako doplněk - já to ještě nezkoušela.
Třetí je záhadná kyselina docosahexaenocá, brzdí růst tukové tkáně v těle, je v losose, makrele, sledi, pstruhu. ryby jím často.
- Vitamín D - V těle se chová trochu jako hormon, předává tkáním chemickou informaci zabraňující trochu ukládání tuku.
Carnitin + chrom - taky napomáhá spalovat tuky a celkově působí kladně na merabolismus glycidů, ale hlavně při pohybu, při klidu jeho účinky nejsou patrné - já po jeho požití se při cvičení dřív potím jako .....

 

88. Co snídat a kolik?

Základní forma snídaně by měla tedy obsahovat dlouhé sacharidy, bílkoviny spojené jen s co nejmenším množstvím tuků, podle chuti člověka zeleninu nebo kousek ovoce a nápoje.

Ani tady se ale nemůžeme "nacpat" neomezeného množství, musí se odvíjet od tělesných parametrů, věku a plánovaných aktivit na další dvě a půl hodiny po snídani.

89.Jak je to s masem?

Tak snad se na jěj podíváme z hlediska bílkovin a tuku - všechno ve 100g
libové hovězí zadní - tuk 7 g, bílkoviny - 28 g
kuřecí prsa bez kůže - tuk - 3,5g, bílkovina 31 G
VEPŘOVÁ PANENKA - tuk - 13g, bílkovina - 22g
vepřová krkovice - tuk - 20g, bílkovina - 14g
losos - tuk - 8 g, bílkovina - 24g
krůtí prsa - tuk - 0,7 , bílkovina - 30 g
kachna - tuk - 17,2g , bílkovina 17g
husa - tuk - 31g , bílkoviny - 15,7g
Maso bych úplně nezavrhovala, ale sama používám jen králíka, který má hodnoty jako krůtí prsa a kuře a ryby, jen při výjimečných příležitostech dám vepřové a hovězí melu a dusím na špagety. V masu jsou i Bž vitamin, zinek, železo i karnitin, tak něco do sebe má. Já bych to tak nejméně třikrát za týden porci do jídelníčku dala.
mnou uvedené hodnoty jsou samo jen orientační, ale pomocné taky.
Pro srovnání:
vaječný bílek, kterým můžete při dietě doplnit příjem bílkovin kdykoli si budete myslet, že ten den je jich ve srovnání s vašimi aktivitami méně.
tuk - 0 , bílkovina - 11g
tofu - tuk - 1 g , bílkovina - 6,5g
sójové maso - tuk - 2g, bílkoviny - 50g
Po konzumaci masa se u mne osvědčilo další den ráno pít vodu s cironovou šťávou a dopoledne dávat jen ovoce a když jsem doma , tak k tomu zeleninové šťávy, ovoce leží v žaludku jen 15 minut a pak přechází do střeva, lehce se vstřebává a vláknina z něj střevo čistí, takže si trávicí trakt trochu po mase odpočine.

90. jídlo a cvičení .

Před cvičením dejte dlouhé sacharidy, abyste si trochu stabilizovali krevní cukr, po cvičení, pokud trvá víc než 40 minut,musíte vypozorovat, jak vám je, pokud se cítíte slabá a třeba se třesou ruce, cukr poklest moc, snězte neprodleně kousek rychlých cukrů, třeba čtvereček čokolády a pak půlku cel.rohlíku, aby se hladina krevního nezhoupla tak rychle dolů, pak si dejte bílkovinu a zeleninu, bílkovinu regulujte do 200g , zeleninu neomezeně, volte nízkotučnou bílkovinu, zajímavý je svými účinky po cvičení sýr Cottage , podporuje růst svalové hmoty, největší účinky má, když cvičíte od 18 do 19 hodin a sníte ho tak hodinu před spaním, obsahuje látku kasein, krerá podporuje budování svalů. Také hodně zasytí, protože se pomalu tráví.
No a svalová tráň podporuje metabolismus a rychlost spalování v těle, takže tenhle sýr jo!!!!!

91. Zásady pro začátečnice 

1. Nikdy nehladovějte! Hlad je první příznak poklesu hladiny glukózy v krvi a důsledek příliš dlouhých přestávek mezi jídly. Když pocítíte první příznaky hladu, uspokojte je co nejrychleji, aby nedošlo k poklesu hladiny glukózy. Dodržujte náš interval mezi jídly, i když nemáte hlad.

2. Nikdy nežízněte! Chuť k jídlu často potlačujete žízní. Proto byste měli mít stále na zřeteli dostatečnou hydrataci organismu.

3. Snídaně je základ. Když se probudíte, je třeba do hodiny doplnit glykogenové zásoby. Odkud by tělo po ránu jinak čerpalo energii? Zřejmě ze svalů a jen částečně i z tuku. Vyhněte se katabolismu, nepijte po ráno energetické nápoje, měli byste celý den vlčí hlad.

4. Snažte se o trvalou rovnováhu. Počítejte! Rovnováhu mezi energetickým příjmem a výdejem. Pokud chcete zhubnout zdravě sice jezte, ale příjem je o něco nižší než výdej.

5. Plánujte dopředu! Hladina glukózy se zdrží v krvi jen určitou dobu a vy ji nyní znáte. Měli byste si tedy naplánovat v tomto intervalu dané jídlo, mezijídlo je možné, hladovění ne. Pokud si je měníte podle sebe, jejich energetický obsah by měl být úměrný množství původních porcí v jídelníčku. Dávejte pozor, abyste se pohybovali v pásmu energetické tolerance!

92. Jak měnit jídla v jídelníčku za jiná?

Ještě k dietě - pro ty , kdo ji obdrží
Jídelníček je návrhem Vaší konzumace živin během dnů, potraviny si můžete vyměnit následovně:
-zelenina za zeleninu a během dne možno porce navýšit a 2/3 proti jídelníčku
-ovoce za ovoce , ale množství zachovat
- bílé maso za bílé maso nebo nízkotučný sýr, sójové maso nebo šmakoun/ množství dodržet/
-bílkovina za jinou nízkotučnou bílkovinu
/ nízkotučný tvaroh za nízkotučný jogurt nebo sýr/
Náhradní oběd:
Kdybyste nemohla dodržet oběd, držte se 200g bílého masa a jedné rovné hrsti nesmažené přílohy a zeleniny.
Je možné opakovat i dva dny po sobě , kvůli nákupům a jde to také pěkně.
Jinak musí se zapojit trochu hlava - je tam např, kuře a já chci lososa, tak ejhle , obojí je asi zdroj bílkovin, váhu hotového pokrmu zachovám a mohu to mezi sebou vyměnit, nejím ochucené jogurty, ale proč tam jsou, aby v dané dávce byly sacharidy, tak si já dám bílý a k němu půlku cel.rohlíku, sacharidy jsem tím doplnila a ještě jsou dlouhé, to je dobré.
Nejím tvaroh nízkotučný, tak je zdrojem bílkoviny, koupím si nízkotučný sýr a namažu si s ním.
Mám v jídelníčku rýži a já mám ráda kuskus, tak jde o zdroj sacharidů, zachovám tedy váhu hotového pokrmu a dám si kuskus.
Mám ráda hrách a v jídelníčku je čočka, tak jde zase o zdroj rostlinné bílkoviny, zachovám tedy váhu hotového pokrmu a dám si hrách.
Mám v jídelníčku dušenou zeleninu a já mám chuť na špenát, šetřím omastkem a zahustím vaječným bílkem , zelenina se přece může měnit za jinou zeleninu a ještě její množství navýšit, tak si dám teda talíř špenátu zcela bez výčitek.
Je to trochu jasné?

93. Hromadění vody v těle.

Před menstruací se v těle kumuluje voda, dělá to od půl do kg a půl, tělo zvýšeně ukládá, proto dáváme první tři dny menstr. mimořádné, hroznové víno navíc je tam také možné, během men. prostě váhu moc neberte vážně, jak končí uvidíte, že váha padne ještě níž než byla před menstruací.
Také zánět nosohltanu, ráma a bolení v krku jsou záněty v těle a to se brání zase zadržováním vody, tak to jeďte normálně dál, jak obtíž odezní, zase váha padne, kde byla před nemocí nebo ještě níž.
Vlastně tenhle stav zapřičiňuje jakýkoli zánět v těle.

94. Jak nahradit kalorické bomby?

První varianta je dietnější, když už máme chutě :
Grilované vepřové a klobásky - ražniči z kuřete se zelninou
bramborové slané lupínky - kompotová miska popcornu
pečený koláč - talíř ovoce
čokoládový puding - vanilkový z nízkotučného mléka , málo slazený s ovocem
čokoláda - sušené ovoce
smažené kuře a pečené brambory - pečené kuře a brambory važřené v páře
kačena, zelí, knedlík - kuře, zelí dva knedlíky z částečně tmavé mouky a nemastit
svíčková se šlehačkou a knedlík - svíčková z rozmixované zeleniny a jeden knedlík z částečně tmavé mouky
pokud máme dané jídlo hodně rádi, dejte si nášup za hodinu a půl až dvě hodiny
smažený řízek a br.salát s majonézou - pečená ryba a salát bez uzeniny a s bílým jogurtem a lžičkou nízkotučné majolky
Tak pěkný víkend.

95. Jak poznám, že já mám pouchu nadrodukce inzulinu?
Dejte si dva zákusky, zapijte je, aby se cukr dostal rychleji a snadněji do krve a zvrhle čekejte, co na to vaše tělo. Tyto příznaky pociťujete zhruba 2-4 hodiny po konzumaci potravin s vysokým gylekemickým indexem:
zvýšená potivost
ospalost
vnitřní chvění
hlasité kručení v břiše
neschopnost usnout
bušení srdce
pocit nejistoty
bolest hlavy
apatie
třes rukou
neochota řešit problémy
malátnost
podrážděnost
zívání
zimomřivost
probuzení ze spánku a potřeba jíst v noci
vtíravá potřeba něco pojíst
svírání žaludku a útrob
pocit podlamování nohou
Pokud jich vypozorujete víc než 3 , je to ono, naší metodou se to může hodně zlepšit a zmenšit i objem vnitřního tuku, ale náchylnost k tomu je doživotní. Proto hovořím o změně uvažování o jídle a vlastním životě a ne jenom o dietě.

96. Co by tak šlo ještě doplnit k dvouměsíčnímu jídelníčku, aby se tuk lépe odbourával.

1. Ozdravte jídelníček celé rodiny, nemusíte hned radikálně, ale pomalu podsouvejte dietnější varianty potravin a více ovoce a zeleniny, škodlivé potraviny nekupujte, kdo je má rád, ať si je koupí sám.
2. Ke snídani, co jsem vám navrhla přidejte kiwi nebo kus červené papriky.
3. Jako druhou večeři si klidně dejte navíc zeleninový salátek.
4. Pijte celý den kromě jiné tekutiny zelený čaj.
5. Když plánujete pohyb, přidejte se k jídelníčku trochu nízkotučných bílkovin.
6. Chcete ještě víc podpořit spalování, dejte si dopoledne a odpoledne sklenici grapové šťávy s vodou.
7. Studujte a používejte i pro rodinu zdravé pokrmy a používejte i tzv. náhradní oběd z papíru, co byl u CD.
8. Do zeleninového salátku si přidávejte sekané vařené vaječné bílky.
9. Nebojte se nových potravin, třeba vám zachutnají.
10. Použijte jako přílohu k masu místo poloviny brambor vařenou čočku ve varných sáčcích a zbytek jí dejte jako přídavek do zel.salátu.
11. Čas věnovaný pečení složitých moučníků minimalizujte, nakonec nejsou zdravé ani pro ostatné členy rodiny, dělejte těsta se srouhanými jablky a mrkví a používejte vždy aspoň z poloviny celozrnnou mouku.

97. Ideální náhradní oběd

To je opravdu třeba si ujasnit a je to i častá otázka.
Je tam bílkovina, podle druhu masa a parametrů těla od 120 do 200g bílého masa po úpravě, nejlepší je kontaktní grul, važení v páře, také dušení v malém množství vody nebo pečení, venkovní gril v létě.
Je tam sacharid, nejlepší je dlouhý, pokud je běžný, vždy je lepší třeba br. vařit v páře, mají i munerály a nejnižší GI, neloupaná rýže, cel.těstoviny v hotovém stavu zase podle situace pro vás konkrétní od 60 do 120g.
Jakou vybrat zeleninu?
Rajčata jsou plná vitamínu A a C, také obsahuje zajímavou látku lykopen, která působí proti nemocem srdce a cév. Obsahuje i detoxikační látky.
paprika dodá C vitamín a červená a oranžová i látky proti rakovině.
Zelí také přinese votamín C, vápník a železo. Spoustu vlákniny, která pročistí střeba od zahnívajících zbytků masa.
Takže zeleninkou se dotazte dosytosti.
Snad vám to tedy pomůže.

98. Proč mi říkala lékařka, že při poruše štítné žlázy mi hrozí i cukrovka, vysvětlení mi nedala, prý je to na laika moc složité.

O štítné žláze a cukrovce 

No nejsem lékař, ale opotřebitelnost všech orgánů je daná jednak dědičností a jednak stravovacími prohřešky. Když jsou časté a nevedeme zrovna zdravý způsob života, chtějí žlázy s vnitřní sekrecí nerovnováhu v tle nějak napravit. Tím se zvašuje jejich činnost a opotřebovávají se.
Tělo je spojené, pokud nedostatečně funguje štítná žláza, je narušená rovnováha v těle a slinivka začne vylučovat vyšší množství inzulinu, snaží se tělo chránit, ale ono zatím ukládá stále větší tukové zásoby, které inzulin žene do buněk a slinivka se opotřebí, to znamená jediné, cukrovku.
Vysvětlila jsem to hodně zjednodušeně, podílí se na těch procesech více chemických látek, ale snad je to trochu srozumitelné.
Vaše lékařka určitě měla pravdu, léky berte pravidelně, aby se rovnováha v těle obnovila.

99. Nemohu dopoledne jíst bílkoviny, je mi z nich špatně.

Když ráno nemůžeš jíst, napij se aspoň trochu sacharidy obsahujícího nápoje, třeba vymačkané ovoce, vypusť tedy ze snídaně bílkoviny a dej si jen pár kousanců cel.pečiva a vymačkaný pomeranč.
Do mtazáku si udělej na půlkolečka čerstvý anannas, večer si jedno vyndej a ráno aspoň kousek sněz. Obsahuje bormelain zlepšující trávení bílkovin. Aktivuje určité trávicí látky a ke svačině už si bílkoviny dej, určitě Ti špatně nebude.

100. Jak dlouho nám leží jídlo v žaludku?

0,5 hodiny - ovoce
2 hodiny - ovesná kaše, vejce naměkko, cukr, rýže
2 - 3 hodiny - bílý chleba, vejce natvrdo, omeleta, květák, brambory, br. kaše, kompot, zelenina
3 - 4 hodiny - celozrnný chleba, mrkev, špenát, jablko, šunka, maso dušené, ryby
4 - 5 hodin - sýry, čočka, hrách, fazole, maso pečené
6 - 7 hodin - živočišné tuky, tuňák, uzeniny jiné než šunka, pečená kačena a husa

101. Co s konzumací alkoholu po zhubnutí?

Tvrdý alkohol je zcela nevhodný, jedno pivo je za sedm kostek cukru, tak opatrně s ním také.

Co víno?

Začnu vlastní zkušeností, kterou ví pár známých lidí. Sraz po dlouhých letech a já jindy docela zábavná osoba jsem po pár sklenkách vína pod obraz, to se mi 20 let nestalo. Přežila jsem to tenkrát před půl rokem, bylo mi strašně zle, omlouvám se ještě jednou Bobovi a jeho synovci, prostě to bylo nad mé síly. Od té doby mne zajímalo, proč najednou po zhubnutí se mnou i malé množství alkoholu takhle zacloumalo.
Nižší obsah tuku v mém těle a celkové snížení objemů tkání vedlo tedy k větší citlivosti na alkohol, já se mu nyní vyhýbám, celou dobu si už dávám pozor, abych si dala maximálně dvě sklenky vína, tvrdé jsem neměla ráda nikdy, tak mi nechybí, dejte si na to také pozor, nejsou tam jen prázdné kalorie, jsou tam i jedy, na které tělo po zhubnutí reaguje přehnaně!!!!!

102. Mám v práci stres, jak na to?

Dávejte si pozor na ten pracovní stres, bude chvíli trvat než si vyzkoušíte, jak jej odbourat. Jako pomoc v akutní situaci navrhuji koupit proteinové tyčinky s vysokým obsahem bílkovin a vápníku a nakrájet si je v práci do stolu na malé plátky. Při stresu si pak jeden pláteček dejte a zapijte, účinkuje to jako čokoláda, ale je to výživné a Kj málo.
Na dlouhodobý stres vyzkoušejte, co funguje, masáž lávovými kameny nebo rekreační sport s rodinou, jak to zjistíte, aspoň jednou za 14 dní se tomu věnujte, stresová obezita na bříšku se Vás lehčeji pustí.

103. Kdy se dá použít v dietě detoxikace?

Malá je tam v jídelníčku některé dny ráno,vypijte si vodu s citronem, za 20 minut je ram některé dny ke snídani kombinace cel.pečiva a něčeho a ta tři hodiny dopoledne ovoce nebo šťáva z něho, to Vám udělá dobře, přidejte ráno lžičku sezamového semínka.
Jinak jde dát detoxikaci 1. fázi jako předěl mězi dvěma měsíci, taky jde použít k tomuto účelu "Spalovací plán " - týden, no a potom pokračovat druhým měsícem jídelníčků.

104. Daly by se do diety zapojit i saláty, mám ráda míchané s majonézou?

No ty saláty tam na hubnutí nesedí, ale mohla byste si doma udělat náhradní, třeba :
1. kvalitnější šunka, vajíčko natvrdo, cibulka a bílý jogurt ochucený šplíchanci sójovky, také se tam dá nadrobno nakrájet paprika nebo kyselá okurka
2. zavináč, cinilka jarní, paprika, cibulka a bílý jogurt ochucený šplíchanci sójovky
3. vařené vajíčko, vařené bílky 4 nebo tofu nebo šmakoun na kostičky, sekaná cibulka a kyselá okurka a paprika a malý vařený nový brambůrek na kostičky a bílý jogurt ochucený šplíchanci sójovky
K tomu max.40 - 50 g cel.pečiva a salátu tak max 3/4 kompotové misky.

105. Gramáže syrových a uvařených potravin!!!

Gramáže od Helenky Č z fotogalerie

28 g syrové rýže = 100 uvařené,
37 g těstovin syrových = 100 uvařených,
35 g syrové čočky = 100 uvařené,
144 g masa syrového = 100 vařené (pečené),
ryba 161 syrová = 100 pečené ,
brambory jsou stejně.

106. Čím při dietě sladit?

Bílý cukr je zcela nevhodný, hnědý, melasa a třtinový cukr mají ovšem také dost Kj na 100g , i když nejsou tak moc nezdravé jako bílý cukr, trochu lépe je na tom šťáva z agave, ale i ta je hodně kalorická, nejlepší je stévie , ta sladí mnohem více než cukr a kalotická hodnota je nulová, na netu i v lékárnách a zdravých výživách jde koupit její sušená forma nebo prášek z ní.

107. Podle doktora žlučníkovou dietu, co mám v jídelníčku upravit, abych to mohla skloubit?

U toho žlučníku se nemají jíst tučná a smažení jídla, to bych jako problém neviděla, ony tam stejně v jídelníčku nejsou.
Z jídel, co tam máte uvadená , vynechte česnek cibuli a koření, to žlučník dráždí.
Tmavé pečivo papejte, ale bez semínek, ovoce by bylo dobré vždy loupat a jíst bez slupek.
Mléčné výrobky s tukem do 3 % jsou naprosto v souladu s jídelníčkem.
Tavené sýry v jídelníčku nejsou a tvrdé sýry se vybírají se sníženým obsahem tuku a ta je také v souladu s jídelníčkem. Myslím si, že tyto dvě věci jdou skloubit pěkně.

108. Inzulin a opačný hormon glukagon v hledáčku spalovacího plánu!!!

Spalovací plán je zaměřený na rozhýbání metabolismu a z jeho hlediska je třeba dám několik kratších intenzivních pohybů za den, je to lepší než celý pohyb dát naráz. Také doporučuji ten bílý den ve spalovacím plánu, on udělá výkyv tělu v příjmu sacharidů a zvýší tvorbu hormonu glukagonu, který je takovým opakem inzulinu.
Zatímco inzulin tuky ukládá, glukagon nastartuje jejich odbourání. Když by se dalo ale více takových dnů za sebou a tělo by sacharidy dlouho nedostalo, vystresovalo by se a jak byste si jich malinko dali, hned by je hnalo zvýšeně do zásob kolem pasu.
Lepší je dát jeden bílý den a po něm mimořádný a pak třeba zase další spalovací dny.

109. Ovocný den a bolest hlavy

Ráda bych si dala ovocný den, ale z minula mám vyzkoušeno, že mě při něm tak mezi oběděm a odpolední svačinou začne bolet hlava.

Je to trochu jinak, ovoce je v těle potravina, která zmírňuje překyselení organismu a uvolňuje toxiny, které jsou uložené v našem těle v tukových zásobách. Vlastně proto píši v materiálech, že je docela dobré si ho dávat pravidelně. Takové odplavování toxinů může pak vyvolat jiný zápach potu , moči nebo dokonce bolest hlavy. Tak to berte s nadhledem a po obědě dejte zelený čaj.

110. Sacharidová vlna podle spalovacího plánu

Jede se podle spalovacího plánu a jeden den se navyšuje podle pokynů, druhý pečivo o polovinu víc, třetí o 100% pečivo a ovoce víc a potom bílý den a zase spalovací den s navýšením podle návodu v papírech - v tom dvojlistu.

111. Co mám dělat, když jedu na víkend nebo na dovolenou.

Co se týká toho víkendu  - ráno nejspíš bude výběr, co si kdo vezme, tak si něco vezměte něco v souladu se zásadami diety a stejně už tak nějak máte velikost porce v oku, svačina ovoce, co se dá vzít z domu, oběd podle zásad pro náhradní oběd, odpolední sváča zase buď ovoce nebo lepší varianta Activia nápoj FIT, večeře asi podle zásady všeho půl + nejíst šťávu a přidat zel.salát. No a pohybu tam bude asi dost, tak by to mělo být i po tom víkendu v pořádku, nemyslete si, že nikdo nikam nejezdí, podobně to řešíme všechny.
Výsledky máte moc pěkné.

 

Náhledy fotografií ze složky Dana L celkem úbytek váhy 31 kg

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:)

(Aneta, 22. 5. 2013 17:45)

To je uper, gratuluji. :)

Dotaz

(Jarča, 24. 1. 2012 19:08)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nikde jsem na této stránce nenašla ceny služeb a rad od paní Evy. Nebo jakou formou se provádí způsob platby za poskytnuté rady, jídelníček atd. Děkuji moc.

Re: Dotaz

(Eva, 24. 1. 2012 19:15)

Podrobnější info zasílám na požádání emailem.

Re: Dotaz

(Lenka, 25. 6. 2012 12:37)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na ceník Vašich služeb. Děkuji

Re: Re: Dotaz

(Eva, 25. 6. 2012 13:42)

Na vyžádání na email pošlui s variantami.

snaha zhubnout

(Věra, 28. 5. 2011 19:42)

Ahojky všechny hubnoucí děvčata,je mi 53,vážím 87,5 a měřím 168. Chtěla bych zhubnout asi tak 20 kg.Pomalu ale jistě.jak se mám spojit s p.Evou.Moc děkuji předem za pomoc.moc všechny zdravím Věra.

Re: snaha zhubnout

(Eva, 28. 5. 2011 21:19)

Napište mi na email, do dvou dnů odpovím.E

Naše dieta

(Eva, 29. 3. 2010 6:27)

Pokud chcete vědět o co jde, napište si na kgdolu@seznam.cz o informace.

prosim odpovezte mi

(anca, 29. 3. 2010 5:07)

ahoj,prosim o radu vazila jsem 92kg a za 2 mesice jsem zhubla pouze 4kg,je to normalni snazim se jist zdarve a varim na vode a na pare,je to normalni ze hubnu nejak pomalu?Diky napiste

Zadržování vody v těle

(www.anajs.mypage.cz, 22. 3. 2010 11:11)

Hezký den Irenko,již u salátku jsem Ti napsala,že jsem v loni zhubla 18 kg.
Teď se držím na váze,ale nějak mi to nejde dál.
Upravím jídelníček po velikonocích i když teď již dlouho nejím tak,jak kdysi.
Prosím radu,zadržuje se mi voda.Máš nějaký návod.
Díky moc!

Prosím odepsat na uvedený email

(Vladka, 19. 2. 2010 12:56)

Dobrý den jen namátkou jsem se dostala na vaše stránky potřebovala bych zhubnout ale jen přes břicho je nějaký recept chodím 2x týdně cvičit ale žádné výsledky děkuji Ducarová. Prosím o odepsání na adresu vladka.ducarova@seznam. cz

Renčo je to v 85 dotazech

(Eva, 7. 1. 2010 17:42)

Otázka 48 nebo napiš na email.

NOČNÍ

(RENCA19873, 7. 1. 2010 17:29)

Hledala jsem info o jídle na noční,ale asi špatně hledam.poradte prosim.Děkuju.